Trafik Sigortaları Bilgi Merkezi - TRAMER

Önemli Uyarı: Açıklamalar sadece bilgilendirme amaçlı olup, güncel ve detaylı bilgilere e-ikamet.goc.gov.tr web adresinden ulaşabilirsiniz.

13/10/2022

Sayın Yabancı sağlık sigortası müşterilerimiz, bu yazımız ile sizler için Türkiye’de bulunan tüm araçların geçmişinde kazalı olup olmadığını, hasar kaydı var mı yok mu, ayrıca trafik ve kasko sigortalarının olup olmadığını nasıl öğrenebiliriz hakkında olacak. Bu hafta ki konumuz Trafik Sigortaları Bilgi Merkezi yani Tramer, haydi biraz detaylara bakalım. 

Trafik Sigortaları Birliği Merkezi, kısa ismiyle TRAMER, Türkiye’de faaliyet gösteren tüm trafik sigortası şirketlerinin data akışı ile oluşturulan bir sistem bütünüdür. Ayrıca Tramer, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından denetlenmektedir. Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi, T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan ve 16.12.2003 tarih ve 25318 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Trafik Sigortası Bilgi Merkezi Yönetmeliği ile "TRAMER" adıyla kurulmuştur.

Özellikle ikamet sağlık sigortası müşterilerimiz bir satın almadan önce muhakkak bu sorgu ile araçların yasal geçmişine bakmalarını tavsiye ediyoruz.

Plaka Bilgileri ile Tramer Sorgulama

TRAMER sorgulamasıyla, Türkiye’de bulunan tüm araçların kaza yapıp yapmadığı, hasar kaydı bulunup bulunmadığını, Trafik ve kasko sigortaları olup olmadığı gibi pek çok bilgiye ulaşılabilmekteyiz.

TRAMER sorgulaması, trafik sigortası şirketleri aracılığı ile TRAMER merkezine işlenen bilgilere kolayca ulaşılmasını sağlayan bir işlemdir. Özellikle araç alım ve satım işlemlerinde uygulanan bu sorgulama, trafik sigortası yaptırmış tüm araçların geçmiş bilgilerine kolayca ulaşılmasını sağlar ve bu sayede alıcı ve satıcı arasında güven sorunu oluşmasının önüne geçer.

2022 yılı itibari ile hasar sorgulama ücreti 19.90 TL’dir.

Plaka ile Hasar Sorgulama

Alacağımız aracın plakasını telefonunuzun mesaj bölümüne girerek 5664 e göndermemiz yeterlidir. Plaka sorgulamalarında dikkat etmemiz gereken mesajın sonundaki gelen 4 haneli örnek: (””5555 ) rakamın, aracın üzerinde şasi numarası ile eşleşmesidir. Eğer size gelen mesajdaki şasi no ile araç üzerinde şasi no uyuşmuyorsa o aracın plakası değişmiş veya trafik sigortası ile ilgili bir problem olabileceğinin göstergesidir. Böyle bir durumda ise 2. işlem şasi no ile hasar kaydı sorgulaması yapmamız önemlidir.

Şasi No Hasar Sorgulama

En sağlıklı sorgulama yöntemi, Şasi no göndererek hasar kaydı sorgulamaktır. Şasi no ile hasar kaydı sorgulama adımları; telefonumuzun mesaj bölümüne Hasar S veya HS S boşluk bırakarak aracın şasi numarasını eksiksiz yazdıktan sonra 5664’e göndermek yeterlidir.

Motor No Hasar Sorgulama

Motor numarasından da hasar sorgulama ise, telefonumuzun mesaj bölümüne Hasar M veya HS M boşluk bıraktıktan sonra, motor numarasını eksiksiz girip gönderdiğinizde o motor numarasına ait olan tüm kayıtlar size mesaj ile gelecektir.

Parça Değişimi sorgulama

Almak istediğiniz aracın hasar kaydı olduğunu öğrendikten sonra araçta herhangi bir parça değişimi olup olmadığını sigorta tarafından tedarik edildiğini (değiştiğini) mesaj yolu ile de öğrenebiliriz. Bunun için telefonumuzun mesaj bölümüne Örn : Parça 58 xxx 58 23.10.2022 gibi yazdıktan sonra bu mesajı 5664 e gönderin ve o kayıtla ilgili değişen parçalar veya yapılan işçilikler size mesaj olarak gelecektir.

Otomobilin sigorta geçmişi hakkında detaylı bilgiye ulaşılması için “DETAY” yazıp bir boşluk bırakılmalı ve plaka bilgisi girildikten sonra mesaj 5664’e yollanmalıdır.

TRAMER sorgulaması; çağrı merkezi, e-devlet, SMS ve ticari kuruluşların resmi internet siteleri gibi farklı kanallardan da gerçekleştirilebilir. Sigorta şirketlerinin ya da araç alım satım işlemlerinde aracı olan kurumların verdiği sorgulama hizmeti, son derece basit ve pratik bir işlemdir. Sorgulamayı gerçekleştirmek için ilgili kuruluşun çağrı merkezi numarasının aranması ya da Trafik Poliçe ve Hasar Bilgileri Sorgulama linkinin ziyaret edilmesi yeterlidir. Çağrı merkezleri, ağırlıklı olarak dakika başı ücret alırken kullanıcının sadece kendi adına kayıtlı aracı için yapabildiği e-devlet sorgusu ise ücretsizdir.

TRAMER Kaydı Sorgulamanın Önemi 

TRAMER kaydı, araçların Trafik Sigortaları Birliği Merkezi veri tabanına dâhil edilmesi demektir, kayıt altına alınması anlamına gelir. Bu işlemi gerçekleştirmenin yolu da aracın sigorta ettirilmesi ve veri tabanına işlenmesidir. TRAMER kaydı bulunmayan araçlar, genellikle şüpheli bulunur. Bir aracın TRAMER kaydının bulunmaması, araç için trafik sigortası yaptırılmadığını gösterir. Bu durum da aracın kayıtsız bir şekilde pek çok kazaya ya da kanunsuz eyleme katılmış olabileceğine dair bir şüphe oluşturur. 

Türkiye'nin Lider firmalarından teklif almak , fiyat ve içerikleri karşılaştırmak için web sitemizde ki https://www.e-ikametsigorta.com/content/zorunlu-trafik-sigortasi formu doldurun hemen sizi arayalım.


Değerli Yabancı Sağlık Sigortası müşterilerimiz, herhangi bir araç alırken ilk adım olarak Tramer sorgusu yaptırmanızı öneriyoruz. İkinci adım ise kesinlikle satın almadan önce ekspertiz yaptırmanızdır. Keza Tramerde kayıt altında alınmasını araç sahipleri genellikle istemezler araçlarının değerlerinin düşmemesi, yıllık sigorta primlerinin yükselmemesi için bu yola başvurmaktadırlar. Bu yüzden Yetkili bir kurumdan Ekspertiz de yaptırmadan satın alma kararını kesinlikle almayınız.

 E-ikametsigorta.com, Sadece ikamet için yabancı sağlık sigortası hizmeti sunan bir online satın alma platformudur. Web sitemiz zaten bu amaç için kurulmuştur ve sadece 1 sigorta ürünü bulunmaktadır. Etbis’e kayıtlı olup tüm yasal süreçlere göre hareket etmektedir. Poliçemiz de ikamet başvuruları için geçerlidir. İkamet başvuru sürecinde, tüm bilgi ve tecrübelerimizi ücretsiz olmak kaydı ile sigortalılarımız ile paylaşıyoruz. Bu yönde Google Müşteri Yorumlarımızı okumanızı tavsiye ediyoruz.

Saygılarımızla

E-İkamet Sigorta Ekibi

Önemli Not; Bütün ikamet işlemlerinizi Türkiye Cumhuriyeti’nin resmî web sitesi olan https://e-ikamet.goc.gov.tr/ adresinden bizzat kendiniz gerçekleştiriniz. Üçüncü kişilerle ve aracılarla kişisel bilgilerinizi paylaşmaktan sakınınız. İkamet başvurunuzu bu site dışında kesinlikle yapmayınız.

Tags: Insurance for Residence , Foreign Health Insurance; Insurance for Foreigners , Health insurance for residence permit in Turkey , Residence Insurance , страховка длявнж в турции , www.e-ikamet.goc.gov.tr , Foreigner Health Insurance , İkamet insurance , Yabancı Sağlık Sigortası , Yabancı Sigorta, Oturum İzin Sigorta , Göç İdaresi Sigorta , E-İkamet Başvuru Sigortası , İkamet Sağlık Sigortası , İkamet Sigorta , Turkish Citizenship , Ankara Sigorta , Türk Nippon Sigorta , Sompo Japan Sigorta , Arex Sigorta , Groupama Sigorta , Demir Sigorta , İkamet için Sigorta , İkamet Başvuru Sigortası , İkamet Sigortası, ikamet sigortası

En yeni blog yazıları için kaydolun ve en iyi teklifleri alın

Teşekkür Ederiz.
Seçiniz