Görülmesi gereken yerler: Ankara 1. Bölüm

Önemli Uyarı: Açıklamalar sadece bilgilendirme amaçlı olup, güncel ve detaylı bilgilere e-ikamet.goc.gov.tr web adresinden ulaşabilirsiniz.

11/11/2020

Görülmesi gereken yerler: Ankara 1. Kısım

Sayın yabancı sağlık sigortası müşterilerimiz, bu blog yazımız ile sizler için Türkiye’nin başkenti olan Ankara’yı anlatacağız. Tek bir blog yazısına sığdıramadığımız Ankara’yı birçok blog yazımızda ele almaya karar verdik. Bu serimizin ilk yazısını da bu yazımız ile başlatmış oluyoruz. Eğer siz de hazırsanız bu güzel yolculuğa hep beraber çıkmaya başlayalım.

Ankara

1920 yılından beri Türkiye’nin başkenti olan Ankara. Türkiye için özel ve köklü tarihinden ayrıca Anadolu’nun kalbinde yer almasından dolayı oluşan 5000 yıllık kültürel birikimini de topraklarında bulunmaktadır. Anadolu’da Ankara’dan yolu geçmiş medeniyetlere Selçuklular, Bizanslılar, Romalılar, Osmanlı İmparatorluğu örnek verilebilir.

Güncel verilere göre Türkiye’nin yaklaşık 6 milyon nüfusuyla ikinci en büyük şehri olan Ankara, başta nüfusu küçük olmasına rağmen Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasının ardından Anadolu’dan çok fazla köyden-kente göç almasından dolayı 1984 yılında büyükşehir olmuştur. Ayrıca çoğunuzun bileceği gibi Ankara şehrinin simgesi bir gözü mavi bir gözü yeşil olan Ankara Kedisidir.

İsterseniz Ankara’da gezmenizi önerdiğimiz yerleri sıralamaya başlayalım.

Anıtkabir

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve Kurtuluş Savaşı’nın başkomutanı olan Mustafa Kemal Atatürk’ün mezarının bulunduğu Anıtkabir, Atatürk’ün 1938 ‘deki ölümünden sonra inşa edilmeye başlanmıştır. Yapımı 1953 yılına kadar süren Anıtkabir; Yerli ve yabancı ziyaretçilerini gün boyu ücretsiz olarak karşılamaktadır.

Anıtkabir içerisinde Atatürk’ün mezarından ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti’nin ikinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün mezarı da bulunmaktadır. Anıtkabir ayrıca Kurtuluş Savaşı Müzesini de bünyesinde barındırmaktadır. Bu müzeyi de ücretsiz bir şekilde ziyaret edebilir, anı defterine duygularınızı aktarabilirsiniz.

Ziyaretçilerini 2002 yılında kabul etmeye başlayan Kurtuluş Savaşı Müzesi, 4 bölümden oluşmakta olup Atatürk’ün kişisel eşyalarını, Çanakkale Kara ve Deniz Savaşlarını, Sakarya Medyan Muharebesini ve Büyük Taarruzu anlatan kısımlar içermektedir.

Ankara’nın Çankaya ilçesinde bulunan Anıtkabir’e Tandoğan metro durağından yürüyerek ulaşabilirsiniz. Ayrıca Kızılay Meydanı’ndan kalkan birçok otobüs seferi de Anıtkabir’den geçmektedir.

1920 Meclisi / Kurtuluş Savaşı Müzesi

1919 yılında Atatürk önderliğinde başlayan milli mücadelenin yönetilmesi için Ankara’da kurulan meclis, modern Türkiye’nin yapı taşlarının koyulduğu ve kurulduğu meclis olma unvanını taşımaktadır. 1981 yılından beri meclis olarak kullanılmayan 1920 Meclisi, her gün ziyarete açık olup. Müzede Kurtuluş Savaşı dönemini ve ilk üç Türkiye Cumhurbaşkanına ait fotoğrafları bulabilir, özel eşyaları görebilirsiniz.

Cumhuriyet döneminin ilk yönetim merkezi olan 1. TBMM binası, hükümetin ilk yönetim merkezi olmasından dolayı burada bulunan Bakalar Kurulu, Hükümet ve Yönetim odaları özenle korunmaktadır.

Bina ayrıca birçok koleksiyona ev sahipliği yapmakta olup, kongrelerden notlar, antlaşmalara ait belgeler, devlet büyükleri tarafından verilen hediyeler ve yazışmaları da bünyesinde bulundurmaktadır.

Ankara’nın Altındağ ilçesinde, Ulus Meydanında bulunmakta olup. Bütün ulaşım araçları ile ulaşım mümkündür. Yabancı sağlık sigortası müşterilerimize tavsiyemiz metrodan Ulus durağında inmeniz ve 5 dakikalık yürüyüş ile Kurtuluş Savaşı Müzesine ulaşmanızdır.

E-ikametsigorta.com, ikamet için yabancı sağlık sigortası hizmeti sunan bir Online satın alma platformudur. Yabancı sağlık sigortası hizmetlerimiz için lütfen web sitemizin ana sayfasını ziyaret ediniz. 

Saygılarımızla

E-İkamet Sigorta Ekibi

Önemli Not; Bütün ikamet işlemlerinizi Türkiye Cumhuriyeti’nin resmî web sitesi olan https://e-ikamet.goc.gov.tr/ adresinden bizzat kendiniz gerçekleştiriniz. Üçüncü kişilerle ve aracılarla kişisel bilgilerinizi paylaşmaktan sakınınız. İkamet başvurunuzu bu site dışında kesinlikle yapmayınız.

En yeni blog yazıları için kaydolun ve en iyi teklifleri alın

Teşekkür Ederiz.
Seçiniz