ETBİS (Elektronik Ticaret Bilgi Sistemi) nedir?

Önemli Uyarı: Açıklamalar sadece bilgilendirme amaçlı olup, güncel ve detaylı bilgilere e-ikamet.goc.gov.tr web adresinden ulaşabilirsiniz.

31/05/2021

ETBİS (Elektronik Ticaret Bilgi Sistemi) nedir?

Sayın Yabancı Sağlık Sigortası müşterilerimiz, Bu yazımız ile günümüzde online ticaretin de artması ile hepimiz için önemli bir konudan bahsedeceğiz. İnternetten bir ürün veya hizmet satın alırken ne kadar dikkatli olursak olalım, Maalesef ki kötü niyetli insanların tuzağına düşmeyi yüzde yüz engellememiz mümkün değil.

Elektronik ticaret bilgi sistemi kısa adı ETBİS hakkında bilgi paylaşacağız. İnternetten satış yapan firmaların etbis başvurmaları kendilerine olan güveni ve hizmet kalitelerini kısmen de olsa göstermektedir.

Şimdi biraz detay paylaşalım… 

İnternetten alışverişlerinde müşterileri korumak ve e-ticaret işlemlerini kayıt altına almak amacıyla oluşturulan ETBİS, 1 Aralık 2017'den itibaren yörürlüğe girdi.

İnternetten alışveriş yapan tüketicileri korumak ve elektronik ortamda satış yapan kurumları kayıt altına almak amacıyla 11 Ağustos 2017 tarihinde resmi gazetede yayınlandıktan sonra yürülüğe giren “Elektronik Ticaret Bilgi Sistemi ve Bildirim Yükümlülükleri Hakkında Tebliğ” 1 Aralık 2017 tarihinden itibaren uygulanmaya başladı. Elektronik Ticaret Bilgi Sistemi (ETBİS) olarak adlandırılan bu platform üzerine, tüm e-ticaret firmalarının kayıt yaptırması bu etbis tebliğ ile zorunlu hale gelmiştir.

İnernette mal veya hizmet satışlarında sözleşme yapılmasını veya sipariş verilmesini sağlayan e-ticaret şirketlerinin bu platforma kayıt yaptırarak, şirketlerini ETBİS platformunda göstermeleri gerekmektedir.

ETBİS’in amacı

ETBİS, Türkiye’de E-ticaret firmalarını ( mesafeli satış yapan şirketler ) kayıt altına alarak, tüketicilerin/müşterilerin internet üzerinden güvenli bir şekilde alışveriş yapmalarını hedeflemektedir. Buna ek olarak; e-ticaret sektörüne yönelik verilerin toplanması ve internet üzerindeki sahtecilikler ile kayıt dışılığın önüne geçmek de ETBİS ile amaçlarının arasındadır. Bu sistem sayesinde vatandaşlar, e-ticaret firmaları hakkında bilgi edinebilir, bu sisteme üye olan firmalardan daha güvenli bir şekilde de alışveriş yapmaya endişe etmeden devam edebilirler. Siz de kesinlikle online / internetten herhangibir ürün hizmet / ürün satın alırken ETBİS logosunun olup olmadığına, ETBIS websitesine giderek ilgili e-ticaret şirketinin kayıtlı olup olmadığını kontrol etmenizi şiddetle tavsite ediyoruz.

ETBİS’e Kayıt

İnternet üzerinden mal ve hizmet satışı yapan firmalar, “www.eticaret.gov.tr" adresi üzerinden kayıt işlemlerini tamamlayabilirler. Kayıt işlemleri oldukça kolay yapılabiliyor. Bu işlemleri yapman şirketlerinden uzak durmanızı tavsiye ediyoruz.

ETBİS’te Şirket Sorgulama

https://www.eticaret.gov.tr/ web sitesine girip kurum adı ile çok kolay bir şekilde sorgulayaiblirsiniz. Bu listede kayıtlı olan firmalardan, olmayanlara göre daha güvenli olarak alışveriş yapılabilirsiniz.

E-ikametsigorta.com, ikamet için yabancı sağlık sigortası hizmeti sunan bir Online satın alma platformudur. Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uygun olarak tüm işlemleriniz yapılmaktadır.

Saygılarımızla

E-İkamet Sigorta Ekibi   

Önemli Not; Bütün ikamet işlemlerinizi Türkiye Cumhuriyeti’ nin resmî web sitesi olan https://e-ikamet.goc.gov.tr/ adresinden bizzat kendiniz gerçekleştiriniz. Üçüncü kişilerle ve aracılarla kişisel bilgilerinizi paylaşmaktan sakınınız. İkamet başvurunuzu bu site dışında kesinlikle yapmayınız. 

Etiketler: İkamet için Sigorta ; Yabancı Sağlık Sigortası ; Yabancılar için Sigorta ; Health insurance for residence permit in Turkey ; İkamet Sigortası ; страховка длявнж в турции ; e-ikamet.goc.gov.tr ; Foreigner health insurance

En yeni blog yazıları için kaydolun ve en iyi teklifleri alın

Teşekkür Ederiz.
Seçiniz