Yurt Dışı Seyahat Sağlık Sigortası

Önemli Uyarı: Açıklamalar sadece bilgilendirme amaçlı olup, güncel ve detaylı bilgilere e-ikamet.goc.gov.tr web adresinden ulaşabilirsiniz.

11/07/2022

Yurt Dışı Seyahat Sağlık Sigortası

Sayın Yabancı Sağlık Sigortası müşterilerimiz, Bu blog yazımız ile yurtdışına çıkarken başvuru süreçlerinde ihtiyaç duyduğumuz seyahat sağlık sigortası hakkında olacak. Seyahat Sağlık Sigortası detayları ve teminatları için detaylı bilgilere bu yazımızda bulabilirsiniz.

Yurt Dışı Seyahat Sağlık Sigortaları Hakkında Önemli Bilgiler

Tatil, Eğitim veya iş amacıyla yurt dışına yapılan yolculuklarda, seyahat sağlık sigortası zorunlu tutulmasa dahi kötü olasılıkları göz önününe alırsak, Bu sigortayı yaptırmak riskleri yönetmek ve riskler oluştuğunda en iyi hizmeti almak, minimum masraflarla kurtulmak için yapacağımız en doğru karar / tercih diyebiliriz. Özel Sağlık Sigortamız olsa bile genellikle yurt dışı teminatını içermez, bu durumlarda yurt dışında sağlık ihtiyaçlarımız sonucu tedaviler oldukça pahalı olup ve ödeme konusunda inanılmaz rakamları görebiliriz. 

Yurt dışı seyahat sigortası, yurt dışında karşılaşabileceğimiz kaza veya sağlık problemlerinin maddi yüküne karşı alabileceğimiz en iyi önlemlerden birisidir. Bu sebeple süreç ile ilgili bilmemiz gereken bir dizi önemli hususu söz konusudur. 

Yurt Dışı Sağlık Sigortası Zorunlu mudur?

Ülkemizde yaygın olarak bordo ve yeşil olarak adlandırılan pasaportlar kullanılır. Yeşil pasaport sahipleri Schengen bölgesi gibi birçok yere vize almadan seyahat edebilmektedir.

Bordo pasaport sahipleri ise sadece Türkiye’ye vize serbestisi uygulayan ülkelere vizesiz olarak gidebilirler.

Seyahat sağlık sigortası sorgulamaları ise ilk olarak vize işlemleri sırasında karşılarına çıkar. Schengen Bölgesi ülkelerinde seyahat için vize alınması zorunludur. Vize işlemleri sırasında da zorunlu evraklardan bir tanesi de seyahat sigortasıdır.

Schengen Bölgesi içerisinde kalan; Almanya, Avusturya, İzlanda, İtalya, İsveç, İsviçre, İspanya, Letonya, Litvanya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, , Lüksemburg, Lihtenştayn, Macaristan, Malta, Polonya, Norveç, Portekiz, Slovakya, Slovenya ve Yunanistan’a seyahat planlanıyor ise zorunlu olarak sehayat sağlık sigortası yaptırılması istenir. Aksi takdirde vize işlemleri olumsuz sonuçlanır. 

Ukrayna gibi hem yeşil hem de bordo pasaport için vize istemeyen ülkelerde ise yurt dışı sağlık sigortası talep edilebilmektedir. Bu durumda genellikle ülke girişindeki hazır bulunan poliçe sistemleri tercih edilebilir. Buna en olarak uygun bir yurt dışı seyahat sağlık sigortası poliçemiz varsa sunularak ülkeye giriş yapılabilmektedir.

Yurt Dışı Seyahat Sağlık Sigortası Süresi

Vize işlemleri için sigorta yaptırılacaksa önemli bir kaç noktaya dikkat edilmelidir. İstenen vize süresi örneğin 30 gün ise bu sürenin başlagıç ve bitiş tarihini kapsayan sigorta olması doğrudur.  Ayrıca birden fazla ülkeye seyahat edilecekse ziyaret edilecek ülkelerin tamamını kapsayan sigortaların tercih edilmesi, sürelerin de buna uygun olarak ayarlanması önemli bir husustur.

Yurt Dışı Seyahat Sigortası Kapsam / Teminatları

Yurt dışı seyahat sigortası teminatları; yatarak tedavi, ayakta tedavi, hasta nakli ve vefat durumunda cenaze nakli olarak ana teminatları vardır. Teminatların Limitleri ise ziyaret edilecek ülkeye göre değişiklik gösterebilmektedir. Örneğin bazı ülkeler min 10bin € yatarak tedavi teminatı olan poliçeleri kabul eder. Bu nedenle de sigorta şirketleri, teminat limitlere uygun seçeneklerle size teklifler sunmaktadır. 

Öğrenci Seyahat Sağlık Sigortası ile Yurt Dışı Seyahat Sağlık Sigortası Arasında Fark

Erasmus gibi eğitim programları ya da dil okulu gibi nedenlerle yurt dışına gidilecekse eğitim vizesi alınması zorunludur. Böyle bir koşulda da seyahat sağlık sigortası yerine öğrenci seyahat sağlık sigortası talep edilir.  Şartlar ve Limitleri Ülkeden ülkeye değişiklik göstermektedir. Bunun için gidilecek ülkenin koşullarını iyi incelemek ve öğrenmek önemlidir.

Özet olarak, yurt dışı eğitim sağlık sigortası, eğitim için vize alanları veya gittikleri ülkede eğitim nedeniyle bulunanlar öğrencileri kapsar. Yurt dışı seyahat sağlık sigortası ise sadece turizm amaçlıdır. 

Yurt Dışı Seyahat Sağlık Sigortası Çeşitleri

Bazı ülkelerin “kapıda” yani ülkeye girişte seyahat sağlık sigortası uygulamaları bulunmaktadır. Genellikle bu sigortalar, özel sağlık sigortalarına göre çok düşük ücretle yapılabilmektedir. Ancak Türkiye’de yurt dışı sağlık sigortası yaptırılacaksa iki farklı türden söz edilebiliriz.

Birincisi Schengen Bölgesi şartlarını karşılayan “Schengen Seyahat Sağlık Sigortası”dır. Almanya İzlanda, İtalya, İsveç, İsviçre ya da Belçika gibi Schengen Bölgesi içerisinde herhangi bir yere gidilecekse Schengen Seyahat Sağlık Sigortası yaptırılması zorunldur.

İkincisi ise Schengen Bölgesi dışında kalan ülkeleri kapsar. “Genel Yurt Dışı Seyahat Sağlık Sigortası” veya doğrudan ülkenin adı geçen bir sigorta türüdür.. Örneğin ABD, Rusya ya da Birleşik Krallık gibi ülkelere seyahat edilecekse “Genel Yurt Dışı Seyahat Sağlık Sigortası” ya da “Birleşik Krallık Seyahat Sağlık Sigortası” gibi adlandırılan özek seçenek tercih edilmelidir. 

Son olarak seyahat sigortalarına başvuru süreçleri, gerekli teminatlar ve teminat tutarları, gidilecek bölgeye veya ülkeye göre değişiklik gösterebilir. Bu konularında çok net bir şekilde öğrenilip ona göre teminat ve limitleri belirlenmelidir.

E-ikametsigorta.com, İkamet için Yabancı Sağlık Sigortası hizmeti sunan, Online satın alma platformudur. Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına ve Kvkk uygun olarak tüm işlemleriniz yapılmaktadır. Seyahat Sağlık Sigortası talepleri için de bize ulaşabilirsiniz.



Saygılarımızla

E-İkamet Sigorta Ekibi   

Tags: Insurance for Residence ; Foreign Health Insurance; Insurance for Foreigners; Health insurance for residence permit in Turkey; Residence Insurance; страховка длявнж в турции ; www.e-ikamet.goc.gov.tr; Foreigner Health Insurance ; Residence Insurance ; Residence Insurance ; Residence Insurance; İkamet insurance; Yabancı Sağlık Sigortası , Turkish Citizenship

En yeni blog yazıları için kaydolun ve en iyi teklifleri alın

Teşekkür Ederiz.
Seçiniz