Yangın Sigortaları ve Kapsamı

Önemli Uyarı: Açıklamalar sadece bilgilendirme amaçlı olup, güncel ve detaylı bilgilere e-ikamet.goc.gov.tr web adresinden ulaşabilirsiniz.

10/10/2022

Sayın İkamet sağlık sigortası müşterilerimiz, bu yazımız ile sizler için temel sigorta çeşitlerinden Yangın Sigortaları hakkında olacak. Bu paylaşımlarımızla sizlere temel sigorta çeşitleri hakkında daha detaylı bir bilgi sunmak ve bu konu hakkında aklınızdaki soru işaretlerini gidermiş olmayı planlıyoruz. Bu haftanın konusu olan Yangın Sigortaları, isterseniz incelemeye başlayalım.

Günlük hayatta olumsuz bir çok olumsuz durum veya kaza ile yüz yüze gelebiliyoruz. Bu risklerden birisi de yangındır. Özellikle dünyada var olan küresel ısınma, çevre faktörleri, m2 ye düşen insan, konut, işyeri yoğunluğu, yüksek enerji tüketiminin de sebep olduğu yangınların, can ve mal kayıplarını hem maddi hem de manevi zararları ciddi boyutlara ulaşmaktadır. Bu yüzden, yangın sigortalarının önemi gün geçtikte artmaktadır. Yangın Sigortaları ulaşmak bir çok online sigorta platformlarında oldukça kolay olup, bu risklere karşı kendimizi koruma altına almak ve maddi hasarı karşılamak için yangın sigortasını yaptırmak çok kolay artık.

Yangın sigortası zorunlu bir sigorta türü değildir. Ancak yangın sigortası her ne kadar isteğe bağlı bir sigorta türü olsa da, bankalardan konut kredisi alırken yangın ve konut sigortasını zorunlu olarak talep etmektedir. Ayrıca zorunlu deprem sigortasının (DASK) yalnızca deprem sebebi ile oluşan yangın hasarlarını karşılamaktadır. Yani yangın, yıldırım ve infilak kaynaklı ise bu durum da DASK kapsamına girmemektedir.

Yangın Sigortası Tanımı

Yangın sigortaları, özel veya ticari nitelikte kullanılan daire, konut, işyeri, binalarda oluşan yıldırım, yangın, infilak gibi fiziki hasarları kapsayan bir sigorta çeşididir.

Yangın sigortası genel şartlarına göre, yangın sigortası direk olarak yangın sebebi ile oluşan zararlar, taşınır ve taşınmaz mallar ile içerisinde bulunan eşyalar da güvence altına alınır. Sigorta Sözleşmesinde tersine bir madde yoksa, sigortalı ile aile bireyleri, birlikte yaşadığın kişiler ve çalışanlarına ait mallar da sigorta kapsamına alınmaktadır. 

Yangın Sigortaları Genel Şartnamesini bu linkten ulaşabilirsiniz. 

https://tsb.org.tr/media/attachments/Yang%C4%B1n_Sigortas%C4%B1_Genel_Sartlar%C4%B1.pdf

Yangın Sigortası Kapsamı

Yangın sigortası, kapsamı oldukça geniş bir sigorta çeşididir. Konut, bina ve iş yerleri dışında da binanın dışındaki kömürlük, müştemilat, su deposu ve garaj gibi mekânları da koruma altına alabilirsiniz. Hatta bina içinde ve üzerinde bulunan asansör, yürüyen merdiven, tesisat gibi bina modüllerini de kapsayabilmektedir.

Yangın sigortası; iş yerimizi, konutumuzu / binamızı, muhteviyatını (demirbaş, emtia, makine tesisat) ve camlarını poliçe ana teminatları ve bunlara ilave ek teminatlarla güvence altına almaktadır. Bu sigorta hem taşınır hem de taşınmaz mallara da dahil edilebilmektedir.

Yangın Sigortası Teminatları Neler

İnfilak (patlama)

Yangın

Yıldırım 

Yangın Sigortası Ek Teminatları

Poliçeye ek olarak aşağıdaki teminatlar eklenebilmektedir.

Dahili su

Dolu

Duman

Enkaz kaldırma masrafları

Fırtına

Geçici ikametgah masrafları

Grev, lokavt, kargaşalık halk hareketleri, terör ve kötü niyetli hareketler

Kar ağırlığı

Kara taşıtları ve hava taşıtları

Kira kaybı

Yangın mali sorumluluk

Yangın Sigortası Genel Kapsam Dışı Haller

Konut veya İş yeri yangın sigortalarının kapsamadığı bazı koşullar; 

Ayaklanma, çarpışma (savaş ilan edilmiş olsun olmasın), iç savaş, istila, isyan, savaş sonucu meydana gelen hasarlar,

Herhangi bir nükleer yakıt veya nükleer yakıtın yanması nedeniyle oluşan zararlar,

Sigortalının hasarı kasten bizzat gerçekleştirdiği veya hasarın artmasında payının olduğu durumlar,

Elektrikli aletlerin yangın dışında kendi aksamlarında hasar oluşması (örneğin elektrikli cihazın kısa devre yaparak patlaması veya ısınması)

Buhar kazanının patlaması v.s

Yangında Hasar Anında Dikkat Edilmesi Gerekenler 

Kapsam dahilindeki teminatlardan yararlanabilmek için yangın gerçekleştikten hemen sonra sigorta şirketine haber verilmesi gerekir. 

Hasarın gerçekleştiği andan itibaren en geç 5 iş gün içinde beyan edilmesi,

Bütün belgelerin eksiksiz biçimde hazırlanması ve ekspere teslimi,

Tahmini hasarın yazılı şekilde beyan ile teslimi,

Yangın Hasar Bildirimi İçin Evrak Listesi

Yangın sonrası sigorta şirketinden hasarı talep edebilmek için aşağıdaki belgelerin teslim edilmesi gerekmektedir. 

Yangın sigorta poliçesi

Hasar gören eşyaların faturaları

Yangını ve Oluşan Hasarı belgeleyen fotoğraflar

İtfaiye raporu

Polis/jandarma tutanağı

Zararın belirtildiği talep yazısı

Cumhuriyet savcılığından alınan iddianame veya takipsizlik kararı

Sigorta eksperi gönderilmediyse hasar gören kıymetlerin fotoğrafı

Fırtına nedeniyle hasar oluşmuşsa beyan yazısı ve meteoroloji raporu

Hırsızlıktan kaynaklanan hasarlarda polis merkezine yaptığın başvuruya ilişkin tutulan zapt tutanağı

Mal sahibi isen tapu belgesi

Kiracı isen kira kontratı

Sigortalı mülk iş yeri ise kira, vergi levhası ve tapu sözleşmesi

Sigortalı yer konut ise tapu sözleşmesi ve kira

Yangın sigortaları hakkında teklif almak için sigorta temsilcilerimiz ile kontak kurmanız yeterlidir.

En uygun ve en avantajlı teklifleri almak için web sitemizde ki https://www.e-ikametsigorta.com/content/konut-ve-esya-sigortasi formu doldurun hemen sizi arayalım

E-ikametsigorta.com, Sadece ikamet için yabancı sağlık sigortası hizmeti sunan bir online satın alma platformudur. Web sitemiz zaten bu amaç için kurulmuştur ve sadece 1 sigorta ürünü bulunmaktadır. Etbis’e kayıtlı olup tüm yasal süreçlere göre hareket etmektedir. Poliçemiz de ikamet başvuruları için geçerlidir. İkamet başvuru sürecinde, tüm bilgi ve tecrübelerimizi ücretsiz olmak kaydı ile sigortalılarımız ile paylaşıyoruz. Bu yönde Google Müşteri Yorumlarımızı okumanızı tavsiye ediyoruz.

Saygılarımızla

E-İkamet Sigorta Ekibi

Önemli Not; Bütün ikamet işlemlerinizi Türkiye Cumhuriyeti’nin resmî web sitesi olan https://e-ikamet.goc.gov.tr/ adresinden bizzat kendiniz gerçekleştiriniz. Üçüncü kişilerle ve aracılarla kişisel bilgilerinizi paylaşmaktan sakınınız. İkamet başvurunuzu bu site dışında kesinlikle yapmayınız.

Tags: Insurance for Residence , Foreign Health Insurance; Insurance for Foreigners , Health insurance for residence permit in Turkey , Residence Insurance , страховка длявнж в турции , www.e-ikamet.goc.gov.tr , Foreigner Health Insurance , İkamet insurance , Yabancı Sağlık Sigortası , Yabancı Sigorta, Oturum İzin Sigorta , Göç İdaresi Sigorta , E-İkamet Başvuru Sigortası , İkamet Sağlık Sigortası , İkamet Sigorta , Turkish Citizenship , Ankara Sigorta , Türk Nippon Sigorta , Sompo Japan Sigorta , Arex Sigorta , Groupama Sigorta , Demir Sigorta , İkamet için Sigorta , İkamet Başvuru Sigortası , İkamet Sigortası, ikamet sigortası

En yeni blog yazıları için kaydolun ve en iyi teklifleri alın

Teşekkür Ederiz.
Seçiniz