Yabancılar İçin Yararlı Linkler

Önemli Uyarı: Açıklamalar sadece bilgilendirme amaçlı olup, güncel ve detaylı bilgilere e-ikamet.goc.gov.tr web adresinden ulaşabilirsiniz.

16/09/2020

Yabancılar İçin Yararlı Bağlantılar

Türkiye’de yaşayan yabancılar ve Türkiye’de yaşamayı planlayan Yabancılar için siz yabancı sağlık sigortası müşterilerimiz ile yararlı bağlantıları paylaşıyoruz. Bu bağlantılar sayesinde ikamet sigortası müşterilerimiz istedikleri bilgilere en kısa sürede ulaşabilirler. 

Eğer sizlerin de yabancı sağlık sigortası ve Türkiye'de ikamet edecek yabancılar ile ilgili yararlı bulduğunuz bağlantılar varsa bunları bize iletebilirsiniz. 

Yabancı Sağlık Sigortası Poliçe Sorgulama

Eğer yabancı sağlık sigortanızı e-ikametsigorta.com üzerinden satın aldıysanız, poliçenizi dilediğiniz zaman https://www.e-ikametsigorta.com/en/query-policy adresinden kontrol edebilirsiniz. 

PTT Posta Sorgulama

Eğer işlemleriniz için PTT kullanıyorsanız, Gönderilerinizi PTT Gönderi Takip sitesi olan https://gonderitakip.ptt.gov.tr/ adresinden ulaşabilirsiniz. Türkiye’de devlet dairelerinde kullanılan PTT, Yabancı sağlık sigortası müşterilerimiz için çok değerli bir kaynaktır.

Yabancı Kimlik No Sorgulama

Yabancı kimlik sorgulama işlemleriniz için Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığına ait olan Yabancı Kimlik No sorgulama ekranını kullanabilirsiniz. https://tckimlik.nvi.gov.tr/Modul/YabanciKimlikNoSorgula adresinde gerekli yerleri doldurduktan sonra gerekli bilgilere kolayca ulaşabilirsiniz.

Yabancı Oturma İzni Sorgulama

Oturma izninizi sorgulamak için Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığına ait olan https://e-ikamet.goc.gov.tr/Ikamet/DevamEdenBasvuruGiris/IlkBasvuru adresten, gerekli yerleri doldurduktan sonra oturma izninizin durumunu görüntüleyebilirsiniz. 

Çalışma İzni Sorgulama

Eğer Türkiye’de çalışmayı planlıyorsanız https://izinsorgula.ailevecalisma.gov.tr/#/app/giris adresinden Resmi Çalışma İzni Sorgulama sitesine girip, yabancı kimlik numaranız ile sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. 

Vergi Dairesi İşlemleri

Türkiye Cumhuriyeti’nde gerçekleştirmek istediğiniz vergi işlemleri için Vergi Dairesine ait olan T.C. İnteraktif Vergi dairesini kullanabilirsiniz. İnteraktif Vergi Dairesi’ne ulaşmak için https://ivd.gib.gov.tr/ adresini kullanabilirsiniz.

Göç İdaresi Randevu İşlemleri

Göç İdaresinde oturum izninize yönelik işlemleri gerçekleştirmek için https://e-ikamet.goc.gov.tr/ adresini ziyaret edebilirsiniz. Bu adresten göç idaresi randevu işlemlerini başlatabilir ve başvuru durumunuzu görüntüleyebilirsiniz. Herhangi bir konuda Göç İdaresi hakkında daha çok bilgi almak isterseniz ise İçişleri Bakanlığına ait olan Göç İdaresi’nin resmi sitesini https://www.goc.gov.tr/ adresinden ziyaret edebilirsiniz.

Yurtdışından Kolay Para Transferi

Eğer yurtdışından ya da yurt içerisinde kolay bir şekilde para transferi yapmak istiyorsanız aşağıdaki alternatiflerden birini incelemek isteyebilirsiniz. Her firmanın kendine özel özellikleri olduğu gibi sunduğu seçenekler konusunda da farkılıklar bulunmakta. Ödeme kuruluşlarının web sayfalarına aşağıdan ulaşıp kendinize en uygun olan seçenekte karar kılabilirsiniz

E-ikametsigorta.com, ikamet için yabancı sağlık sigortası hizmeti sunan bir online satın alma platformudur. Yabancı sağlık sigortası hizmetlerimiz için lütfen web sitemizin ana sayfasını ziyaret ediniz. 

Önemli Not; Bütün ikamet işlemlerinizi Türkiye Cumhuriyeti’nin resmî web sitesi olan https://e-ikamet.goc.gov.tr/ adresinden bizzat kendiniz gerçekleştiriniz. Üçüncü kişilerle ve aracılarla kişisel bilgilerinizi paylaşmaktan sakınınız.

E-İkamet Sigorta Ekibi

Saygılarımızla

Etiketler: İkamet için Sigorta ; Yabancı Sağlık Sigortası ; Yabancılar için Sigorta ; Health insurance for residence permit in turkey ; İkamet Sigortası ; страховка длявнж в турции ; e-ikamet.goc.gov.tr ; Foreigner health insurance

En yeni blog yazıları için kaydolun ve en iyi teklifleri alın

Teşekkür Ederiz.
Seçiniz