Yabancılar İçin Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Nedir ?

Önemli Uyarı: Açıklamalar sadece bilgilendirme amaçlı olup, güncel ve detaylı bilgilere e-ikamet.goc.gov.tr web adresinden ulaşabilirsiniz.

24/07/2023

Sayın Yabancı Sağlık Sigortası müşterilerimiz, Türkiye’de yaşayan yabancı misafirlerin hayatlarını kolaylaştırmak için sigorta ve ikamet süreçleri hakkında öğrendiğimiz yasal bilgileri sizlerle paylaşmaya devam ediyoruz.

Web Sitemiz sadece Yabancı Sağlık Sigortası / İkamet İzin Sigortasını sunar. Bu amaç ile kurulmuştur. Bunun dışında hiçbir farklı sigorta ürünü yoktur. Sitemizde ve blog yazılarımız yer alan ikamet izin süreçleri ile ilgili tüm bilgiler kullanıcıları bilgilendirmek amaçlı olup sigortalılarımıza yardımcı olmak için tamamen ücretsiz olarak paylaşılmaktadır.

Bu haftaki blog yazımız ile ‘’Yabancılar İçin Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Nedir? Kimler Faydalanabilir?’bunlardan bahsedeceğiz.

 

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası şartlarından en önemlisi kişilerin SGK ya da BAGKUR gibi devlet güvencelerinden birine sahip olmalısınız. SGK ya da BAGKUR sahibi kişiler kendisi dahil ailesinde yer alan 0-65 yaş arası aile bireylerine de Tamamlayıcı Sağlık Sigortası yaptırabilir. Yani Türkiye'de çalışma izni olan , yada Türk vatandaşı ile evli ve eşinin SGK yada BAGKUR' u olan yabancı misafirlerimiz tamamlayıcı sağlık sigortası satın alabileceklerdir.

Peki Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Teminatları Nedir?

Ayakta Tedavi

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası teminatlarından biri, ayakta tedavi teminatıdır. Ayakta tedavi teminatına göre sonradan oluşan ve tedavisi 24 saatten kısa süren sağlık giderleri karşılanır.

Kapsamı ise şu şekildedir;

•           Röntgen

•           Laboratuvar tetkikleri

•           Fizik tedavi

•           MR

•           Tomografi

•           Ayakta yapılacak tüm muayene hizmetleri

Ayakta tedavi teminatına dahil olan sağlık hizmetlerinden yararlanmak için günlük limit yoktur. Ancak yılda 8-10 muayeneden sonrası için ek ücret ödemeniz gerekebilir.

Tabii sigorta şirketlerine ve düzenlediğin poliçe teminatlarına göre bu limitin değişiklik gösterebilir!

Ayakta tedavi teminatını almak isterken aslında bilmemiz gerek en önemli durum ise mutlaka yatarak tedavi ile alınması gerektiğidir.

Yatarak Tedavi

Hastaneye 24 saat ve üzeri bir süre için yatmanız gerektiği durumlarda yatış ve tedavi masraflarını, yatarak tedavi teminatı karşılar. 

Teminatlar ise şu şekildedir;

• Ameliyat öncesi ve sonrası yapılması gereken kontroller

• Ameliyat ücretleri

• Diyaliz

• Kemoterapi

• Radyoterapi

• Refakatçi giderleri

Tamamlayıcı sağlık sigortasında yatarak tedavi teminatını tek başına alabilirsiniz. Fakat tabii ki ayaktan tedavi teminatlarını da ekleyebilirsiniz.

Ekleyebileceğiniz diğer branşlara örnek olarak ise psikolojik tedaviler, Check-up, diyetisyen gibi ek teminatları verebiliriz.

Özel Sağlık Sigortasından Farkı Nedir?

En belirgin özelliği; Özel sağlık sigortasından

yararlananların tedavileri için SGK anlaşma şartı aranmaz.

Sigorta şirketiyle anlaşmalı olan bütün hastanelerde

sigorta desteği geçerlidir. Bundan dolayı özel sağlık sigortasının primi,

tamamlayıcı sağlık sigortasına oranla daha fazladır. Tamamlayıcı sağlık

sigortasının temel amacı, SGK ile anlaşmalı hastanelerde SGK'nın katkısını

desteklemek olduğu için fiyat olarak daha uygundur.

 

E-ikametsigorta.com olarak Tamamlayıcı Sağlık Sigortası teklifi verdiğimiz firmalar;

1.      Demir Hayat Sigorta

2.      Anadolu Sigorta

3.      Ak Sigorta

4.      Ankara Sigorta

5.      Türk Nippon Sigorta

 

E-ikametsigorta.com olarak ikamet için geçerli Yabancı Sağlık Sigortasının yanında diğer ürünler hakkında da her zaman sizlere destek sağlamaktayız, müşteri hizmetlerimiz 7 gün, 4 dilde sizlere hizmet vermekten mutluluk duyar.

Türkiye’nin Lider Firmalarından teklif almak için WhatsApp hattımız ile iletişime geçmeyi unutmayın

 

E-İkamet Sigorta Ekibi

Web Sitesi: https://www.e-ikametsigorta.com/ 

İletişim: +90 212 355 89 89

WhatsApp:https://wa.me/905304682003

Adres: Nispetiye Mah. Gazi Güçnar Sok. No:4 Kat:4 Ofis No:10 Beşiktaş, İstanbul  

 

Önemli Not; Bütün ikamet işlemlerinizi Türkiye Cumhuriyeti’nin resmî web sitesi olan https://e-ikamet.goc.gov.tr adresinden bizzat kendiniz gerçekleştirin. Üçüncü kişilerle ve aracılarla kişisel bilgilerinizi paylaşmaktan sakınınız. İkamet başvurunuzu bu site dışında kesinlikle yapmayınız.

 

Tags:страхование проживания;иностранное медицинское страхование;страхование для иностранцев;медицинская страховка для вида на жительство в Турции;страхование проживания. страхование вида на жительство; Иностранное медицинское страхование; Страхование для иностранцев; Медицинская страховка для вида на жительство в Турции; Страхование проживания; страховка для внж в турции ;e-ikamet.goc.gov.tr ; медицинская страховка иностранца.: Insurance for Residence , Foreign Health Insurance; Insurance for Foreigners , Health insurance for residence permit in Turkey , Residence Insurance , страховка длявнж в турции , www.e-ikamet.goc.gov.tr , Foreigner Health Insurance , İkamet insurance , Yabancı Sağlık Sigortası , Yabancı Sigorta, Oturum İzin Sigorta , Göç İdaresi Sigorta , E-İkamet Başvuru Sigortası , İkamet Sağlık Sigortası , İkamet Sigorta , Turkish Citizenship , Ankara Sigorta , Türk Nippon Sigorta , Sompo Japan Sigorta , Arex Sigorta , Groupama Sigorta , Demir Sigorta , İkamet için Sigorta , İkamet Başvuru Sigortası , İkamet Sigortası, ikamet sigortası

 

 

 


En yeni blog yazıları için kaydolun ve en iyi teklifleri alın

Teşekkür Ederiz.
Seçiniz