Yabancılar için Sağlık Sigortası Nedir ?

Önemli Uyarı: Açıklamalar sadece bilgilendirme amaçlı olup, güncel ve detaylı bilgilere e-ikamet.goc.gov.tr web adresinden ulaşabilirsiniz.

27/03/2023

Sayın Yabancı Sağlık Sigortası müşterilerimiz, Türkiye’de yaşayan yabancı misafirlerin hayatlarını kolaylaştırmak için sigorta ve ikamet süreçleri hakkında öğrendiğimiz yasal bilgileri paylaşmaya devam ediyoruz.

Bu haftaki blog yazımız ile ‘’ Yabancılar için Sağlık Sigortası Nedir '' bu konudan bahsedeceğiz.

Yabancı Sağlık Sigortası ; Yabancı misafirlerimizin Türkiye’ye gelişlerinden sonra 30 veya 60 günlük vize süreleri dolan ve bu sürelerden fazla Türkiye’de kalmak isteyen yabancı uyruklu kişiler ikamet başvurusunda bulunabilmek için yabancı sağlık sigortası satın almak zorundadır. Yabancı sağlık sigortası aynı zamanda ikamet sigortası olarak da bilinir.

Yabancı Sağlık Sigortası Yaptırmak Zorunlu Mudur?

Evet zorunludur. Yabancı uyruklu kişiler, Türkiye’de ikamet edebilmek için başta vize olmak üzere taşınmaz kayıtları ya da ticari bağlantılar olması gibi bazı şartlar vardır. 11 Nisan 2014 tarihinde yürürlüğe giren yasa ile yabancı sağlık sigortası da bu şartlar arasına girmiştir. Yani ikamet başvurusunda bulunabilmek için ikamet süresini kapsayacak bir yabancı sağlık sigortası alınması zorunludur.

Kimler Yabancı Sağlık Sigortası Yaptırabilirler?

Türkiye’de yaşamak isteyen ve vize süreleri dolan yabancı uyruklu kişiler ikamet başvurusu yapmak için yabancı sağlık sigortası yaptırabilirler. 18 yaşından küçük çocuklar ve 65 yaş üstü yabancı uyruklu kişiler için Göç idaresi özel olarak talep etmediği sürece yabancı sağlık sigortası yaptırmak zorunlu değildir.

Türk Vatandaşı İle Evli Olan Yabancı Kişiler İçin Sağlık Sigortası Zorunlu mu?

Yabancı uyruklu bir kişi Türk vatandaş ile evliyse öncelikle Türk eşinin SGK’sı olup olmadığına bakılır. Türk vatandaşı SGK’lı ise yabancı sağlık sigortası yaptırmak zorunlu değildir. Türk eşin SGK’sı yok ise yabancı uyruklu kişi sağlık sigortası yaptırmak zorundadır.

Yabancı Sağlık Sigortası Neleri Kapsar?

İlk olarak bütün İkamet sigortalarının içeriği ve kapsamı ayndır ve bu içerik ve kapsamlar değiştirilemez. Yabancı sağlık sigortasının teminatları ise yatarak ve ayakta tedavi olarak ikiye ayrılır.

Ayakta Tedavi Limitleri

●     Doktor muayeneleri

●     İlaç masrafları

●     Tahliller

●     Fizik tedavi

Yatarak Tedavi Limitleri

●     Hastanede kalınan süre boyunca masraflar

●     Ameliyat masrafları

●     Diyaliz

●     Kemoterapi

●     Radyoterapi

●     Diyaliz

●     Suni uzuv masrafları

Yabancı Sağlık Sigortası Hemen Kullanılabilir mi?

Yabancı sağlık sigortanızı online olarak satın aldıktan hemen sonra ikamet başvurunuz için kullanabilirsiniz. Sigortanızı hastanelerde kullanmak içinse belli bekleme süreleri vardır ve bu bekleme süreleri bütün ikamet sigortaları için geçerlidir.

Acil ve Hayati durumların dışında, yatarak tedaviler için 9 ay bekleme süresi, ayakta tedaviler için ise 6 ay bekleme süresi vardır. Bu bekleme süreleri dolduğunda poliçenizi anlaşmalı özel hastanelerde kullanabilirsiniz.

İki yıllık bir poliçe satın aldığınızda ayakta tedavi için ilk 6 ayı bekledikten sonra kalan bir buçuk yılda sigortanızı anlaşmalı özel hastanelerde kullanabilirsiniz.

Poliçemizin içerikleri anlatan detaylı videomuzu da izleyebilirsiniz :)


Yabancı Sağlık Sigortası Ne Kadar Süre İle Düzenlenebilir?

Yabancı sağlık sigortaları minimum 1 yıllık maksimum 2 yıllık olarak düzenlenebilir. Yani aylık olarak düzenlenemezler.

Yabancı Sağlık Sigortası İptal Edilebilir mi?

Yabancı sağlık sigortasını iptal etmek için aşağıdaki koşulların gerçekleşmesi gerekir;

1)    Göç idaresinin sigortaya ihtiyaç olmadığını beyan eden belgenin iletilmesi durumunda ( İşlem görmemiştir/kullanılmamıştır yazılı poliçelerde, poliçe üzerinde göç işlerinde kaşeyi basan memurun adı, soyadı, imza ve tarihi mutlaka olmalıdır.)

2)   İkamet reddi olduğu durumlarda göç idaresi tarafından verilen resmi belgenin iletilmesi durumunda,

3)    SGK kurumuna geçiş yapılması durumunda SGK’lı olduğunu gösteren belgenin getirilmesi durumunda,

Not: 2 yıllık ikamet başvuru yaptığınızda 1 yıllık ikamet almanız durumunda ikamet kartınızın ön ve arka resmi veya ikamet başvuru formunun iletilmesi durumunda ikinci yıl poliçesi iade edilir.

Yabancılar Kapsamlı Sigorta Alabilirler mi?

Evet, Türkiye’de yaşayan yabancı uyruklu kişiler Türk vatandaşları gibi kapsamlı sağlık sigortası yaptırabilirler. Ancak öncelikle ikamet izinlerini almış olmaları gereklidir. İkamet izni alabilmek içinse yabancı sağlık sigortası yaptırmaları zorunludur. Yani öncelikle yabancı sağlık sigortası ile ikamet izinlerini alıp ardından kapsamlı sigorta bakabilirler.

Yabancı uyruklu kişi oturma iznini aldığında kendisine Türkiye Cumhuriyeti tarafından bir kimlik kartı verilir. Bu kimlik kartının üzerinde Türk vatandaşlarının kullandığı Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasının benzeri olan bir Yabancı Kimlik Numarası yer alır. Yabancı uyruklu kişiler kimlik numaralarını ve doğum tarihlerini bize ileterek kapsamlı sigorta için fiyat teklifi alabilirler. Bunun için sabit hattımızı arayabilir ya da web sitemizde yer alan Whatsapp hattımız için bize ulaşabilirsiniz.

Yabancı Sağlık Sigortası Fiyatları Ne Kadardır?

Yabancı sağlık sigortası fiyatları yaşa göre verilir. Örnek vermek gerekirse 1990 doğumlu kişi için fiyatlar 1100 TL’den başlarken 1970 doğumlu bir kişi için 1948 TL’den başlar. Yaşınıza uygun sağlık sigortası fiyatlarını öğrenmek ve size özel indirim kodu kazanmak için web sitemizden hızlı bir şekilde teklif alabilir veya bize ulaşabilirsiniz.

E-ikametsigorta.com olarak Tüm ikamet başvuru türlerinde geçerli olacak yabancı sağlık sigortanızı web sitemizden ONLINE, 7 gün / 24 saat olarak 3 adımda hızlı ve çok kolay bir şekilde satın alabilir ve Anında Poliçenize / Poliçe Numaranıza ulaşabilirsiniz.

E-ikametsigorta.com olarak sigorta satın alma süreçleri kadar sigortanızı satın alma sonrası süreçlerinizde de her zaman sizlere destek sağlamaktayız. Müşteri hizmetlerimiz 7 gün, 4 dilde sizlere hizmet vermekten mutluluk duyar.

Saygılarımızla,

E-İkamet Sigorta Ekibi

Web Sitesi: https://www.e-ikametsigorta.com/

İletişim: +90 212 355 89 89

WhatsApp: wa.me/905304682003

Adres: Nispetiye Mah. Gazi Güçnar Sok. No:4 Kat:4 Ofis No:10 Beşiktaş, İstanbul     

Önemli Not; Bütün ikamet işlemlerinizi Türkiye Cumhuriyeti’nin resmî web sitesi olan https://e-ikamet.goc.gov.tr/ adresinden bizzat kendiniz gerçekleştirin. Üçüncü kişilerle ve aracılarla kişisel bilgilerinizi paylaşmaktan sakınınız. İkamet başvurunuzu bu site dışında kesinlikle yapmayınız. 

Tags:страхование проживания;иностранное медицинское страхование;страхование для иностранцев;медицинская страховка для вида на жительство в Турции;страхование проживания. страхование вида на жительство; Иностранное медицинское страхование; Страхование для иностранцев; Медицинская страховка для вида на жительство в Турции; Страхование проживания; страховка для внж в турции ;e-ikamet.goc.gov.tr ; медицинская страховка иностранца.: Insurance for Residence , Foreign Health Insurance; Insurance for Foreigners , Health insurance for residence permit in Turkey , Residence Insurance , страховка длявнж в турции , www.e-ikamet.goc.gov.tr , Foreigner Health Insurance , İkamet insurance , Yabancı Sağlık Sigortası , Yabancı Sigorta, Oturum İzin Sigorta , Göç İdaresi Sigorta , E-İkamet Başvuru Sigortası , İkamet Sağlık Sigortası , İkamet Sigorta , Turkish Citizenship , Ankara Sigorta , Türk Nippon Sigorta , Sompo Japan Sigorta , Arex Sigorta , Groupama Sigorta , Demir Sigorta , İkamet için Sigorta , İkamet Başvuru Sigortası , İkamet Sigortası, ikamet sigortası

En yeni blog yazıları için kaydolun ve en iyi teklifleri alın

Teşekkür Ederiz.
Seçiniz