Yabancılar için Sağlık Sigortası Fiyatları 2022 | Online Poliçe

Önemli Uyarı: Açıklamalar sadece bilgilendirme amaçlı olup, güncel ve detaylı bilgilere e-ikamet.goc.gov.tr web adresinden ulaşabilirsiniz.

08/08/2022

Yabancılar için Sağlık Sigortası Fiyatları 2022

Sayın Yabancı Sağlık Sigortası müşterilerimiz, Bu blog yazımız ile ikamet başvuru süresinde ihtiyaç duyduğumuz ve genellikle de hatalı kararlar yüzünden mağdur olduğumuz sigorta satın alırken nelere dikkat etmemiz gerekli, bu konuyu ele alacağız.. 

İkamet randevu / başvuru kaydını yaparken, aslında ikamet sigortanızı da sisteme kaydetmeniz zorunludur. Bazı danışmanlık şirketleri bu süreçleri sigortanızı eklemeden yaparak, hatalı başvuru yapmanızı, sonrasında ise mağdur olmanıza sebep verebilmektedirler. Aslında ikamet başvuru kaydınızı yapmanız eskisi kadar da zor değil aksine çok basit ve maksimum 10 dakikanızı almaktadır.

Yabancı sağlık sigortası, zorunlu olduğu için yaptırılmaktadır. Ancak detaylıca bakıldığında önceki yılların aksine artık oldukça avantajlı bir sigorta olup Türkiye'de yaşayacak tüm yabancılar için gerçekten önemli bir fırsattır.Türk vatandaşları benzer bir sağlık sigortasını 4-5 kat daha pahalıya alabilmektedir. Türkiye'de yaşayacak yabancılar, özel bir sigortası yok ise kesinlikle bu poliçeyi alıp devam ettirmeleri zamanla önemli avantajlar sağlayacağından emin olabilirsiniz.

Yabancı Sağlık Sigortası Hakkında Önemli Noktalar

  • Kesinlikle ikamet sigortanızı satın alırken bir yetkili sigorta acentesinden satın almasınız. Bununu anlamak için satın aldığınız noktaya bunu lütfen sorun.. Sigorta Acentesi olmayan bir noktanın, Sigorta satışına aracılık yapması yasaktır. Satın aldığını yabancı sağlık sigortanızın geçerliliği ile ilerleyen günlerde sıkıntı yaşayabilirsiniz. 2021 yılında 125.000 adet sahte ikamet sigortası satıldı ve bu kişiler 2. yabancı sağlık sigortasını almak zorunda kaldılar.

Bunu anlamanın en kolay yolu, acente ünvanını öğrenip, ilgili sigorta şirketi genel müdürlüğünün web sitesinde acente listelerinden kontrol sağlayabilirsiniz. Ayrıca Yasalara göre, web sitelerinde Şirket Ticaret Ünvanı, Mersis No, Levha Kayıt No, Ticaret Sicil No paylaşılmadır. Bu bilgiler yok ise dikkat etmenizi tavsiye ediyoruz.

Örneğin ;

  • Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına göre, sigorta satışını sadece yetkilendirilmiş acenteler, brokerler, sigorta şirketleri yapabilmektedir. Bunun dışındaki danışmanlık şirketleri, bireylerin sigorta satış yapması kesinlikle yasaktır.
  • Yetkisiz Sigorta satışı yapan kişiler, büyük olasılık ile ilerleyen zamanlarda size ciddi sıkıntılar yaşatacaklar, bundan emin olabilirsiniz. Sigorta satışı sonrası hizmet almak, iptal/ iade süreçlerinde yalnız kalıp işlemlerinizi yaptıramayabilirsiniz.
  • İkamet için Sağlık Sigortanızı, digital bir noktadan satın almak istiyorsanız, şirketin yetkili olup olmadığını kesinlikle kontrol etmelisiniz, sonrasında Google Yorumlarına bakınız, Burada dikkat etmeniz gereken nokta, web sitesindeki sahte yorumlara değil, Google işletme hesabındaki gerçek bireylerin yorumlarını lütfen inceleyin, böyle bir Google İşletme Hesabı yok ise , bu işletmeden uzak durmanızı tavsiye ediyoruz.
  • Dikkat etmeniz gereken en önemli noktalardan birisi de size sunulan fiyattır. Türkiye'deki tüm sigorta şirketlerinin ikamet için yabancı sağlık sigorta fiyatları minimum 1 yıllık 750TL den başlamaktadır. Bu fiyatın ciddi altında rakam veren noktalar genellikle yetkisiz ve acente yetkisi olmayan danışmanlık firmalarıdır. Bunun anlamanın en kolay yolu size verilen fiyatı alıp, ilgili sigorta şirketini arayıp öğrenenin..
  • Biraz daha ucuza sigorta almaya çalışarak, Deport gibi, ikamet başvurunuz reddi gibi riskleri kesinlikle almamanızı tavsiye ederiz.
  • Online sigorta satın alacaksanız, ilgili web sitesinin ETBİS sistemine kayıtlı olup olmadığına kesinlikle bakın. https://www.eticaret.gov.tr/ , devletin online hizmetlerin elektronik kayıt sistemi olarak düşünebilirsiniz. Bu kaydı olmayan web sitelerinden kesinlikle uzak durmanız tavsiye ediyoruz.

  • İkamet Sigortanızı satın alma yöntemlerinden bir tanesi de maalesef Whatsapp aracılığı ile yapılmaktadır. Bu yöntemde, yabancılar, pasaport veya ikamet kartlarını, aracılara gönderirler, manuel olarak yetkisiz kişiler sigorta oluşturmaya çalışırlar. ancak bu yöntem KVKK ya aykırı bir süreç olup, bunun ötesinde ilerleyen günlerde/yıllarda karşınıza çok büyük problemler yaratabilir. Bu bilgileriniz ile sizin adınıza şirketler açılması, kredi kartları oluşturulması, kredi çekilmesi vs.. Kesinlikle bu yöntemi tercih etmenizi tavsiye etmiyoruz.
  • Oturum izin Sigortanızı kesinlikle emin olduğunuz noktadan, ve sigorta şirketi standart fiyatlarını öğrenerek satın alınız. Bunu anlamak ve teyit etmek çok kolay..
  • ikamet sigortanızı satın alırken dikkat etmeni gereken bir noktada, poliçe başlangıç tarihiniz doğru olmasıdır. Bu yönde satın aldığınız nokta size doğru bilgileri sunabilmeli ve bu alanda tecrübeli olmasına dikkat etmelisiniz. Aksi halde sigortanızın iptal edilip tekrar düzenlenmesi gerekmekte olup, ikamet süreçleriniz sekteye uğrayabilir.

Yabancı Sağlık Sigortasında Lider Sigorta Şirketleri

2022 yılı ilk 3 aylık verilerine göre, Ankara Anonim Sigorta, Türk Nippon Sigorta, Demir Hayat ve Sağlık Sigorta Şirketleri, ikamet sigortalarında en lider sigorta şirketleridir.

Ankara Anonim Sigorta, Yabancı Sağlık Sigorta fiyatı en düşük yasal fiyatı, 1 yıllık 783 TL, 2 yıllık 1958 TL den başlamaktadır.

Türk Nippon Sigorta, Yabancı Sağlık Sigorta fiyatı en düşük yasal fiyatı 1 yıllık 780 TL, 2 yıllık 1950 TL den başlamaktadır.

Demir Hayat ve Sağlık Sigorta, Yabancı Sağlık Sigorta fiyatı en düşük yasal fiyatı 1 yıllık 750 TL, 2 yıllık 1988 TL den başlamaktadır.

E-ikametsigorta.com, Sadece ikamet için yabancı sağlık sigortası hizmeti sunan bir online satın alma platformudur. Web sitemiz zaten bu amaç için kurulmuştur ve sadece 1 sigorta ürünü bulunmaktadır. Poliçemiz de ikamet başvuruları için geçerlidir. İkamet başvuru sürecinde, tüm bilgi ve tecrübelerimizi ücretsiz olmak kaydı ile sigortalılarımız ile paylaşıyoruz. Bu yönde google müşteri yorumlarımızı okumanızı tavsiye ediyoruz.

Saygılarımızla

E-İkamet Sigorta Ekibi

Önemli Not; Bütün ikamet işlemlerinizi Türkiye Cumhuriyeti’nin resmî web sitesi olan https://e-ikamet.goc.gov.tr/ adresinden bizzat kendiniz gerçekleştiriniz. Üçüncü kişilerle ve aracılarla kişisel bilgilerinizi paylaşmaktan sakınınız.

Tags: Insurance for Residence ; Foreign Health Insurance; Insurance for Foreigners; Health insurance for residence permit in Turkey; Residence Insurance; страховка длявнж в турции ; www.e-ikamet.goc.gov.tr; Foreigner Health Insurance ; Residence Insurance ; İkamet insurance; Yabancı Sağlık Sigortası , İkamet Sağlık Sigortası, İkamet Sigorta, Turkish Citizenship, Ankara Sigorta, Türk Nippon Sigorta, Sompo Japan Sigorta, Arex Sigorta, Groupama Sigorta, Demir Sigorta

En yeni blog yazıları için kaydolun ve en iyi teklifleri alın

Teşekkür Ederiz.
Seçiniz