Yabancılar İçin Genel Sağlık Sigortası Hakkında Merak Edilenler

Önemli Uyarı: Açıklamalar sadece bilgilendirme amaçlı olup, güncel ve detaylı bilgilere e-ikamet.goc.gov.tr web adresinden ulaşabilirsiniz.

20/05/2024

Değerli Yabancı Sağlık Sigortası müşterilerimiz, Türkiye'de yaşayan yabancı misafirlerin hayatlarını kolaylaştırmak için sigorta ve ikamet süreçleri hakkında öğrendiğimiz hukuki bilgileri sizlerle paylaşmaya devam ediyoruz.

Sitemizde sadece Yabancı Sağlık Sigortası/İkamet İzni Sigortası sunulmaktadır. Bu amaçla kurulmuştur. Bunun dışında farklı bir sigorta ürünü bulunmamaktadır. Web sitemizde ve blog yazılarımızda yer alan oturma izni süreçlerine ilişkin tüm bilgiler kullanıcıları bilgilendirme amaçlı olup, sigortalılarımıza yardımcı olmak amacıyla tamamen ücretsiz olarak paylaşılmaktadır.

Bu haftaki blog yazımızla Yabancılar İçin Genel Sağlık Sigortası hakkında merak edilen tüm bilgileri sizlerle paylaşacağız.

Türkiye'de yaşayan yabancılar için genel sağlık sigortası, sağlık hizmetlerinden yararlanabilmeleri için gereklidir. Bu sigorta kapsamında, yabancılar Türkiye'deki kamu hastanelerinde ve belirli özel hastanelerde tedavi görebilirler.

Yabancılar için genel sağlık sigortası kapsamında sunulan hizmetler arasında poliklinik hizmetleri, yatış hizmetleri, ameliyatlar, ilaçlar ve bazı tıbbi testler bulunmaktadır.

Genel Sağlık Sigortasından yararlanacak yabancı uyruklular kimlerdir? 

• Oturma izni almış,

• Yabancı bir ülke mevzuatı kapsamında sigortalı olmayan ve sağlık sigortasından yararlanma hakkı bulunmayan,

• Türkiye’deki yerleşim süresi kesintisiz bir yılı geçen ve bu tarihten itibaren talepte bulunan yabancı ülke vatandaşları genel sağlık sigortasından yararlanacaktır.

Yabancı uyruklu kişilerin genel sağlık sigortasından yararlanmak için nereye başvuru yapması gerekmektedir?

Yabancı uyruklu kişilerin adreslerinin bulunduğu yere en yakın sosyal güvenlik il/merkez müdürlüklerine başvurmaları gerekmektedir.


Yabancı uyruklu kişilerin genel sağlık sigortasından yararlanmak için hangi evraklar ile başvuru yapması gerekmektedir?

• İkamet izin belgesi,

• İlgili yabancı ülke sosyal güvenlik kurumundan ya da çalışma ataşeliğinden alınan genel sağlık sigortası uygulaması bakımından sosyal güvenlik durumlarını gösteren yazının aslı veya fotokopisi,

• Taahhütname formu


Yabancı uyruklu vatandaşların genel sağlık sigortalılıkları nasıl sonlandırılır?

• Oturma izinlerinin sona erdiği,

• Yabancı bir ülke mevzuatı kapsamında sigortalı oldukları,

• Başka bir kapsamda genel sağlık sigortalısı sayıldıkları,

• Genel sağlık sigortalısının bakmakla yükümlü olduğu kişi sayıldıkları tarih itibariyle genel sağlık sigortalılıkları sonlandırılır


Yabancı uyruklu öğrenciler genel sağlık sigortası kapsamına girer mi?

Ülkemizde öğrenim gören yabancı uyruklu öğrenciler 1 yıllık ikamet etme şartı aranmaksızın öğrenim kurumuna/okula ilk kayıt tarihinden itibaren üç ay içinde talepte bulunmaları hâlinde genel sağlık sigortalısı olurlar. Bu sürede talepte bulunmayanlar hakkında öğrenimleri süresince genel sağlık sigortası hükümleri uygulanmaz.


Yabancı uyruklu vatandaşların ödeyecekleri genel sağlık sigortası prim oranı nedir?

Yabancı uyruklu vatandaşların ödeyecekleri prim oranı asgari ücretin % 24’ü kadardır.


Yabancı uyruklu öğrencilerin ödeyecekleri genel sağlık sigortası prim oranı nedir?

Yabancı uyruklu öğrencilerin ödeyecekleri prim oranı asgari ücretin 4’üdür. Bu kapsamda genel sağlık sigortalısı sayılanların bir öğretim dönemine ilişkin genel sağlık sigortası primlerinin tamamı tescil tarihinden itibaren bir ay içinde Kuruma ödenir. Asgari ücrette meydana gelecek değişiklikler nedeniyle oluşacak prim farkları, değişikliğin uygulanmaya başlandığı ayın sonuna kadar Kuruma ödenir. Her Ocak ayında asgari ücret değişikliği yapılmakta olup öğrencilerin bu zaman diliminde ödeyecekleri prim tutarlarını takip etmeleri gerekmektedir. Öğrenciler için bir yıllık tescil yapılmakta ve bir yıllık prim tutarının ödenmesi gerekmektedir.


E-İkamet Sigorta Ekibi

Web Sitesi: https://www.e-ikametsigorta.com/

İletişim: +90 212 355 89 89

WhatsApp: https://wa.me/905304682003

Adres: Nispetiye Mah. Gazi Güçnar Sok. No:4 Kat:4 Ofis No:10 Beşiktaş, İstanbul  

Tags: en ucuz yabancı sağlık sigortası , en ucuz sağlık sigortası yabancılar , yabancılar için en ucuz sağlık sigortası , yabancılar için sağlık sigortası , yabancı sağlık sigortası fiyatları 2023, oturma izni için sağlık sigortası fiyatı 2022 , göç idaresi randevu , göç idaresi başkanlığı , goc idaresi , il göç idaresi , goc ikamet , goç idaresi


En yeni blog yazıları için kaydolun ve en iyi teklifleri alın

Teşekkür Ederiz.
Seçiniz