Yabancılar için Aile İkameti İzni Nedir, Nasıl Başvuru Yapılır ?

Önemli Uyarı: Açıklamalar sadece bilgilendirme amaçlı olup, güncel ve detaylı bilgilere e-ikamet.goc.gov.tr web adresinden ulaşabilirsiniz.

13/02/2023

Merhaba, e-ikametsigorta.com olarak bu hafta ‘’Aile ikameti ‘’ hakkında bilmediklerinizi inceleyeceğiz.

Öncelikle daha önceki bloglarımızda da yazdığımız gibi, ikamet izni; Türkiye'de kalmak isteyen yabancılara verilen izin belgesidir. Ülkemizde vize veya vize muafiyetinin tanıdığı süreden ya da doksan günden fazla kalacak yabancıların, e-ikamet sistemi üzerinden, şartlarını taşıdığını düşündüğü ikamet izni türüne müracaatta bulunmaları zorunludur

Peki Aile İkameti İzni nedir ?

Aile ikameti, aile birliğinin korunması ve devamı amacıyla yabancı kişi veya kişilere tanınan kısa dönem ikamet iznidir .

Kimler Aile İkameti izni alabilir ?

- Yabancı eş

- Kendisinin ya da eşinin henüz ergin olmayan çocuğu

- Kendisinin veya eşinin bağımlı yabancı çocuğu

Aile ikameti düzenleyebilir. Yani aile ikametinde , ailedeki tüm bireylerin sigortası olmalıdır.

Aile ikameti izni başvurusunda bulunan kişinin birden fazla eşi olması halinde ise eşlerden sadece birine aile ikamet izni düzenlenebilir. Fakat çocuklara her halükarda düzenlenebilir.

Özellikle çocuklara aile ikameti sağlandığında öğrenci ikamet izni almadan , ilk ve ortaöğretim kurumlarında 18 yaşına kadar eğitim hakkı sağlandığını biliyor muydunuz ?

Aile İkameti İzni kaç yıllık alınabilir ?

Aile ikamet izni her defasında üç yılı aşmayacak şekilde düzenlenebiliyor. Fakat aile ikamet izni destekleyicinin ikamet izni süresini aşamaz. Peki bu ne demek? Gelin birlikte inceleyelim :)

Türk vatandaşı ile evli yabancılar veya Türkiye’de yasal olarak çalışma izni olan yabancılar aile bireyleri için aile ikameti başvurusunda bulunabilirler.

Aile ikamet izni başvurusunda bulunacak kişilerde Türk eşlerin destekleyici olarak sigortalı olması gerekir. Eğer ki Türk eşin Sgk / Bağkur sahibi ise sadece provizyon belgesi alması yeterlidir ancak Sgk / Bağkur yok ise Türk eşinde Türkiye standartlarına uygun minimum teminata sahip yatarak özel sağlık sigortasına sahip olması gerekir ve bu sigorta maksimum 1 yıllık olarak düzenlenebilir.

Aile İkameti İzni Ret sebepleri nelerdir ?

- Aile ikameti izni için verilen şartların yerine getirilmemesi

- Hakkında ülkeye giriş yasağı bulunması,

- Aile ikametini veriliş amacının dışında kullanacağının ortaya çıkma durumu

gibi sebeplerden dolayı ret edilebilir.

Aile ikametiniz için öncelikle tüm aileyi kapsayan yabancı sağlık sigortası almanız gerektiğini, daha önce belirtmiştik. Peki web sitemiz üzerinden sadece 3 dakikada sigortanızı satın alabileceğinizi biliyor muydunuz ? Evet tüm ailenize güvenle ve çok kolay bir şekilde ikamet sigortası alabilirsiniz.

Hem de en uygun fiyatlar ile !

Haydi çok kıymetli aileniz için en uygun fiyatı birlikte bulalım :)

https://www.e-ikametsigorta.com/

Linke tıklayarak sizin için en uygun fiyatı bulabilir, en güncel kampanyaları anında görebilirsiniz.

Ve sadece 3 dakikada, 3 adımda sigortanızı satın alabilirsiniz.

Daha fazlası için sizleri Rusça, Farsça, İngilizce ve Türkçe olarak arayalım ya da whatsapp hattımızdan ücretsiz olarak destek sağlayalım :)

Doğru bilinen yanlışlar !

- Tc vatandaşı için sigorta gerekmez (yanlış)

- Tc vatandaşının da minimum teminatlı özel sağlık sigortası olmak zorundadır. (doğru)

- Aile ikameti sigortası ailedeki bir birey üzerinden yapılabilir (yanlış )

- Aile ikametinde ailede tüm bireylerin sigortası olmalıdır. (doğru)

- Aile ikametinde çocuklarda sigorta gerekmez (yanlış )

- Aile ikametinde çocuklar dahil ailedeki her bireyin sigortası olmalıdır (doğru )

Peki Tc Vatandaşı birey Aile İkameti İzni için özel sağlık sigortasını nasıl alabilir ?

Aile ikamet izni için Tc vatandaşı kişinin kimlik numarası ve doğum tarihi (gün,ay,yıl) iletildiği takdirde, minimum teminatlı özel sağlık sigortası fiyatını sizlere müşteri temsilcimiz en kısa sürede iletir. Ve onayladığınız takdirde anında poliçenizi oluşturulur, tarafınıza iletilir. Hemen başvurunuz için kullanabilirsiniz.

Yabancı vatandaş aile ikametini izni web sitemizden alabilir mi ?

Sadece 3 adımda satın alabilir :)

1. Adım; Doğum yılınıza göre Sigorta fiyatı göreceksiniz.

2. Adımda, Sigorta için gerekli bilgileri yani, Pasaport Numarası, Adınız Soyadınız, Adresiniz, Doğum Tarihinizi, kimse ile paylaşmak zorunda kalmadan, güvenle ve kolay bir şekilde siz dolduracaksınız.

3.Adım, yani Son aşama ise Ödeme Adımıdır, Tüm Yerli veya Yabancı Banka Kartları ile 3D Secure Sistemiyle ödemenizi güvenle tamamlayabilirsiniz veya eft / para transferi de seçebilirsiniz.

Ödeme yaptığınız anda, İkamet randevusunda ihtiyaç duyacağınız tüm bilgiler ( poliçe numarası, yenileme numarası ve poliçe geçerlilik tarihi gibi tüm bilgileri ) orijinal ıslak imzalı ve KARE KODLU diiital poliçeniz ile mail adresinize anında gelir ve sigortanızı ikamet başvurunuzda kullanabilirsiniz.

 

Sigortanızı çok kolay ve güvenilir bir şekilde aldıktan sonra ikamet randevu sisteminde sigorta ekleme adımlarını , müşteri temsilcimizin sizlere sağlayacağı ücretsiz destek ile kolaylıkla yapabileceksiniz !

 

Daha detaylı bilgi için bizlere kolaylıkla ulaşabilirsiniz :)


E-İkamet Sigorta Ekibi

Web Sitesi   : https://www.e-ikametsigorta.com/

İletişim         : +90 212 355 89 89

WhatsApp   : +90 530 468 20 03


Adres        : Nispetiye Mah. Gazi Güçnar Sok. No:4 Kat:4 Ofis No:10 Beşiktaş, İstanbul                

 

Önemli Not; Bütün ikamet işlemlerinizi Türkiye Cumhuriyeti’nin resmî web sitesi olan https://e-ikamet.goc.gov.tr/ adresinden bizzat kendiniz gerçekleştirin. Üçüncü kişilerle ve aracılarla kişisel bilgilerinizi paylaşmaktan sakınınız. İkamet başvurunuzu bu site dışında kesinlikle yapmayınız. 

Tags:страхование проживания;иностранное медицинское страхование;страхование для иностранцев;медицинская страховка для вида на жительство в Турции;страхование проживания. страхование вида на жительство; Иностранное медицинское страхование; Страхование для иностранцев; Медицинская страховка для вида на жительство в Турции; Страхование проживания; страховка для внж в турции ;e-ikamet.goc.gov.tr ​​; медицинская страховка иностранца.: Insurance for Residence , Foreign Health Insurance; Insurance for Foreigners , Health insurance for residence permit in Turkey , Residence Insurance , страховка длявнж в турции , www.e-ikamet.goc.gov.tr , Foreigner Health Insurance , İkamet insurance , Yabancı Sağlık Sigortası , Yabancı Sigorta, Oturum İzin Sigorta , Göç İdaresi Sigorta , E-İkamet Başvuru Sigortası , İkamet Sağlık Sigortası , İkamet Sigorta , Turkish Citizenship , Ankara Sigorta , Türk Nippon Sigorta , Sompo Japan Sigorta , Arex Sigorta , Groupama Sigorta , Demir Sigorta , İkamet için Sigorta , İkamet Başvuru Sigortası , İkamet Sigortası, ikamet sigortası

En yeni blog yazıları için kaydolun ve en iyi teklifleri alın

Teşekkür Ederiz.
Seçiniz