Yabancı Uyruklu Sağlık Sigortası Zorunlu Mu ?

Önemli Uyarı: Açıklamalar sadece bilgilendirme amaçlı olup, güncel ve detaylı bilgilere e-ikamet.goc.gov.tr web adresinden ulaşabilirsiniz.

19/05/2023

Sayın Yabancı Sağlık Sigortası müşterilerimiz, Türkiye’de yaşayan yabancı misafirlerin hayatlarını kolaylaştırmak için sigorta ve ikamet süreçleri hakkında öğrendiğimiz yasal bilgileri paylaşmaya devam ediyoruz.

Bu hafta yabancı uyruklu kişiler için Yabancı Sağlık Sigortası Zorunlu mudur? bundan bahsedeceğiz.

Yabancı sağlık sigortası bir diğer adı ile ikamet sigortası olarak adlandırılır. Türkiye’de ikamet etmek isteyen yabancı uyruklu bireyler için, ikamet randevusu alırken bile ‘’sigorta bilgilerinin’’ girilmesi gerekir. 

11 Nisan 2014 tarihinde yürürlüğe giren düzenleme ile Yabancı Sağlık Sigortası yaptırılması zorunludur.

Yabancı Oturma İzni Sağlık Sigortası yaptırmak Türkiye de ikamet etmek isteyen yabancı konuklar için yasal bir şarttır da diyebiliriz. Çifte vatandaşlık gibi durumlarda ise Türk vatandaşlığı bulunuyorsa bu şart aranmaz. 1 yıldan kısa süre Türkiye’de kalacak olan kişiler ise seyahat sigortası gibi özel bazı seçeneklerden yararlanabilir. 

Peki eşi Türk Olanlar İçin Yabancı Sağlık Sigortası Zorunlu mu?

Yabancı uyruklu bir kişinin eşi Türk vatandaşı ise yabancı sağlık sigortasından önce SGK sorgulaması yapılır. Eş, SGK kapsamında sigortalı ise yabancı sağlık sigortası gerekmez. Eşi SGK’lı olmayan yabancı uyruklu kişilerin ise Türkiye’de ikamet edebilmeleri için yabancı sağlık sigortası yaptırmaları zorunludur. 

Yabancı İkamet Sağlık Sigortası Kimler İçin Zorunlu Değildir?

Yurt dışında ikamet eden Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ile mavi kart sahiplerinin Türkiye’de ikamet etmek için yabancı sağlık sigortası yaptırmaları talep edilmez

Web sitemiz, ikamet sigortası sunan, tüm yasalara, kanunlara uygun Türkiye’nin ilk online web sitesidir. İkamet Sigortalarında Türkiye de Lider olan Ankara Sigorta,Türk Nippon Sigorta ,Demir Sigorta ve Gulf Sigorta şirketlerinin Resmi Yetkili / Online - Dijital Satış noktasıdır.  

Sadece 3adımda ve 3 dakikada yabancı sağlık sigortanıza ıslak imzalı ve karekodlu olarak sahip olmanız mümkündür!

Size en uygun fiyat teklifi için web sitemizi ziyaret edebilir, ana dilde müşteri temsilcilerimizden ücretsiz destek alabilirsiniz

Öneri ve görüşlerini bizlerle ( [email protected] ) paylaşmalarından mutluluk duyarız.

Saygılarımızla

E-İkamet Sigorta Ekibi

Web Sitesi :  https://www.e-ikametsigorta.com/

İletişim    : +90 212 355 89 89

WhatsApp :  https://wa.me/905304682003 

Adres   : Nispetiye Mah. Gazi Güç nar Sok. No:4 Kat:4 Ofis No:10 Beşiktaş, İstanbul

En yeni blog yazıları için kaydolun ve en iyi teklifleri alın

Teşekkür Ederiz.
Seçiniz