Yabancı Sağlık Sigortası Yenileme Nasıl Yapılır ?

Önemli Uyarı: Açıklamalar sadece bilgilendirme amaçlı olup, güncel ve detaylı bilgilere e-ikamet.goc.gov.tr web adresinden ulaşabilirsiniz.

12/06/2023

Sayın Yabancı Sağlık Sigortası müşterilerimiz, Türkiye’de yaşayan yabancı misafirlerin hayatlarını kolaylaştırmak için sigorta ve ikamet süreçleri hakkında öğrendiğimiz yasal bilgileri sizlerle paylaşmaya devam ediyoruz.

Web Sitemiz sadece Yabancı Sağlık Sigortası / İkamet İzin Sigortasını sunar. Bu amaç ile kurulmuştur. Bunun dışında hiçbir farklı sigorta ürünü yoktur. Sitemizde ve blog yazılarımız yer alan ikamet izin süreçleri ile ilgili tüm bilgiler kullanıcıları bilgilendirmek amaçlı olup sigortalılarımıza yardımcı olmak için tamamen ücretsiz olarak paylaşılmaktadır.

Bu haftaki blog yazımız ile ‘‘Yabancı Sağlık Sigortası Nasıl Yenilenir ‘’ bu konudan bahsedeceğiz.

Öncelikle Yabancı Sağlık Sigortası / İkamet İzin Sigortası Nedir? bundan bahsedelim.

Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına göre, vatandaşlık başvurusu ve ikamet İzni almak isteyen yabancıların, sağlık sigortası yaptırması zorunludur. Yabancı sağlık sigortaları özel sigorta şirketleri tarafından sunulmaktadır ve ikamet için zorunlu olan sigortaların göç idaresinin talep ettiği asgari teminat yapısını kapsama zorunluluğu vardır.

Öncelikle tüm ikamet sigortalarında içerik ve kapsamlar aynıdır değiştirilemez, yatarak tedavilerde anlaşmalı kurumlarda %100, ayakta tedavilerde ise yıllık 5.000 tl sadece %20 sini sigortalı ödemektedir. Poliçe başlangıç tarihi itibariyle eğer ki sigortalı acil ve hayati bir durum yaşar ise (kaza gibi beklenmedikler durumlar için geçerlidir) bu tarz bir durumda bekleme süresine tabi tutulmadan tedavi masrafları karşılanmaktadır.

Acil ve hayati durumların dışında, yatarak tedavilerde 9 ay bekleme süresi, ayakta tedavide ise 6 ay bekleme süresi vardır.

 Bu teminatlar tüm sigorta şirketlerinde aynıdır ve içerikleri kesinlikle değiştirilemez.

Çünkü teminat limitleri içerisinde göç idaresinin talep etmiş olduğu ‘’16/06/2021 tarih ve 2021/8 sayılı vize ve İkamet İzni taleplerinde yaptırılacak özel sağlık sigortalarına ilişkin genelgede belirlenen asgari teminat yapısına uygundur.İbaresi yer alması zorunludur.

İkamet Türlerine Göre Sigorta Düzenleme Kuralları

İlk Başvuru İse; devletimizin resmî web sitesi olan https://e-ikamet.goc.gov.tr/ sitesi üzerinden randevu için gerekli formu dolduracağınız günü ya da Türkiye’de yasal olarak kalma süreniz olan 90 günlük veya 30 günlük vize süresinden önceki bir tarihi seçmelisiniz

Uzatma Başvurusu İse; poliçe başlangıç tarihinizin ikametinizin bitiş tarihi ile aynı olması gerekmektedir. Örnek ile açıklamak gerekir ise 01/07/2023 de ikameti bitecek ise uzatma başvurusu için sigorta satın alırken sigorta başlangıç tarihini de 01/07/2023 olarak seçmeniz gerekmektedir.

 

Peki Yabancı Sağlık Sigortası Yenileme İşlemi Nasıl Yapılır?

Öncelikle yabancı sağlık sigortası poliçelerinde ilk yıl 6 ay ayakta tedavilerde bekleme süresi bulunmaktadır, gelecek yıl bekleme süresi olmadan haklarınızın devrolmasını talep ediyorsanız eğer poliçeyi satın aldığınız sigorta şirketi ile devam etmeniz gerekmektedir.

Aynı sigorta şirketinden devam ederek eski poliçenizin bitiş tarihinden itibaren başlayacak ve yenileme olarak satın aldığınız poliçelerde yenileme haklarınız korunur ve yeni yıl tedavilerde bekleme süresi olmaz. Bu koşulda satın alacağınız poliçe yeni poliçe alımlarından pahalı olacaktır bunun temel sebebi ise bekleme süreleri olmadığı için risk ve yeni yılın fiyatlandırması göz önünde bulundurularak hesaplanmaktadır ve bu kural tüm sigorta şirketlerinde aynıdır. Bu yüzden poliçenizi almadan mutlaka bu konuda yetkili ve yetkin bir şekilde işlem sağlayan acenteler ile iletişime geçmeyi unutmayın, aracılara kesinlikle itibar etmeyin.

 

E-ikametsigorta.com, Sadece ikamet için Yabancı Sağlık Sİgortası, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına, kanunlarına uygun Türkiye’nin ilk online web sitesidir. İkamet Sigortanızı güvenle satın alabilirsiniz. 

İkamet sigortanızı, Web sitemizden ONLINE, 7 gün / 24 saat olarak 3 adımda hızlı ve çok kolay bir şekilde satın alabilir ve Anında Poliçenize / Poliçe Numaranıza ulaşabilirsiniz. 

Web sitemiz zaten bu amaç için kurulmuştur ve sadece 1 sigorta ürünü bulunmaktadır. Bunu görmek için müşterilerimizin Google yorumlarına bakmanızı tavsiye diyoruz. Müşterilerimizin 1.500 üstünde yorumu var. 

E-ikametsigorta.com olarak sigorta satın alma süreçleri kadar sigortanızı satın alma sonrası süreçlerinizde de her zaman sizlere destek sağlamaktayız. Müşteri hizmetlerimiz 7 gün, 4 dilde sizlere hizmet vermekten mutluluk duyar.

Saygılarımızla,

E-İkamet Sigorta Ekibi

Web Sitesi: https://www.e-ikametsigorta.com/

İletişim: +90 212 355 89 89

WhatsApp: wa.me/905304682003


Adres: Nispetiye Mah. Gazi Güçnar Sok. No:4 Kat:4 Ofis No:10 Beşiktaş, İstanbul   

Önemli Not; Bütün ikamet işlemlerinizi Türkiye Cumhuriyeti’nin resmî web sitesi olan https://e-ikamet.goc.gov.tr/ adresinden bizzat kendiniz gerçekleştirin. Üçüncü kişilerle ve aracılarla kişisel bilgilerinizi paylaşmaktan sakınınız. İkamet başvurunuzu bu site dışında kesinlikle yapmayınız. 

Tags:страхование проживания;иностранное медицинское страхование;страхование для иностранцев;медицинская страховка для вида на жительство в Турции;страхование проживания. страхование вида на жительство; Иностранное медицинское страхование; Страхование для иностранцев; Медицинская страховка для вида на жительство в Турции; Страхование проживания; страховка для внж в турции ;e-ikamet.goc.gov.tr ; медицинская страховка иностранца.: Insurance for Residence , Foreign Health Insurance; Insurance for Foreigners , Health insurance for residence permit in Turkey , Residence Insurance , страховка длявнж в турции , www.e-ikamet.goc.gov.tr , Foreigner Health Insurance , İkamet insurance , Yabancı Sağlık Sigortası , Yabancı Sigorta, Oturum İzin Sigorta , Göç İdaresi Sigorta , E-İkamet Başvuru Sigortası , İkamet Sağlık Sigortası , İkamet Sigorta , Turkish Citizenship , Ankara Sigorta , Türk Nippon Sigorta , Sompo Japan Sigorta , Arex Sigorta , Groupama Sigorta , Demir Sigorta , İkamet için Sigorta , İkamet Başvuru Sigortası , İkamet Sigortası, ikamet sigortası

 

En yeni blog yazıları için kaydolun ve en iyi teklifleri alın

Teşekkür Ederiz.
Seçiniz