Yabancı Özel Sağlık Sigortası 2024

Önemli Uyarı: Açıklamalar sadece bilgilendirme amaçlı olup, güncel ve detaylı bilgilere e-ikamet.goc.gov.tr web adresinden ulaşabilirsiniz.

12/12/2023

Sayın Yabancı Sağlık Sigortası müşterilerimiz, Türkiye’de yaşayan yabancı misafirlerin hayatlarını kolaylaştırmak için sigorta ve ikamet süreçleri hakkında öğrendiğimiz yasal bilgileri sizlerle paylaşmaya devam ediyoruz.

Web Sitemiz sadece Yabancı Sağlık Sigortası / İkamet İzin Sigortasını sunar. Bu amaç ile kurulmuştur. Bunun dışında hiçbir farklı sigorta ürünü yoktur. Sitemizde ve blog yazılarımız yer alan ikamet izin süreçleri ile ilgili tüm bilgiler kullanıcıları bilgilendirmek amaçlı olup sigortalılarımıza yardımcı olmak için tamamen ücretsiz olarak paylaşılmaktadır.

Bu haftaki blog yazımız ile Yabancı Özel Sağlık Sigortası Nedir? Neleri Kapsar? bunlardan bahsedeceğiz.

Öncelikle Yabancı Özel Sağlık Sigortası Nedir? Normal özel sağlık sigortasından farkları nelerdir? bundan bahsedelim.

İkamet başvurularında özellikle ikamet için geçerli özel sağlık sigortası talep edilmesinin temel sebebi poliçe içeriğinde 16/06/2021 tarih ve 2021/8 sayılı vize ve İkamet İzni taleplerinde yaptırılacak özel sağlık sigortalarına ilişkin genelgede belirlenen asgari teminat yapısına uygundur. İbaresinin yer almasıdır.

Ayrıca ikamet başvurularında ikamet başlangıç tarihi ile sigorta başlangıç tarihinin aynı olması gerekmektedir bu nedenle normal özel sağlık sigortalarında tarih seçme imkânı olmadığı için yabancı sağlık sigortası tercih edilmelidir.

Yabancı sağlık poliçeleri tüm şirketlerde minimum 1 yıllık ve maksimum 2 yıllık olarak düzenlenebilmektedir, 01/01/2022 tarihi itibariyle ise ileri tarihli poliçe düzenleme kuralları güncellendiği için web sitemizden geriye dönük -60 gün, ileriye dönük ise +150 tarihli poliçe satın alınabilir.

Ayrıca 2 yıllık poliçeler 2 ayrı poliçe olarak düzenlenmektedir, çünkü göç idaresi tarafından bu şekilde talep edilmektedir.  

0-70 yaş aralığındaki tüm bireyler satın alabilir. Ancak 18 yaşından küçük bireyler ve 65 yaş üstü bireyler için aile ikameti dışındaki ikamet türlerinde sigorta zorunlu değildir.

Peki Yabancı Özel Sağlık Sigortası Neleri Kapsar?

Öncelikle tüm ikamet sigortalarında içerik ve kapsamlar aynıdır değiştirilemez, yatarak tedavilerde anlaşmalı kurumlarda %100, ayakta tedavilerde ise yıllık 5.000 tl sadece %20 sini sigortalı ödemektedir. Poliçe başlangıç tarihi itibariyle eğer ki sigortalı acil ve hayati bir durum yaşar ise (kaza gibi beklenmedikler durumlar için geçerlidir) bu tarz bir durumda bekleme süresine tabi tutulmadan tedavi masrafları karşılanmaktadır.

Acil ve hayati durumların dışında, yatarak tedavilerde 9 ay bekleme süresi, ayakta tedavide ise 6 ay bekleme süresi vardır.

Tedavi içerik ve kapsamları ise aşağıdaki gibidir.

A-Yatarak Tedavi Masraflarınız 

• Hastane hizmetleri (ameliyat, ameliyathane, anestezi, ilaç, laboratuvar, vb.)

• Hastanede kalınan süre içerisinde oda, yatak, yemek masrafları

• Yatarak tedavi esnasında yapılan tüm tanı amaçlı biyokimya, mikrobiyoloji, patoloji tetkikleri, radyolojik inceleme ve görüntüleme

• Ameliyat sonrası fizik tedavi

• Kemoterapi, radyoterapi, diyaliz

• 24 saatten kısa sureli tıbbi tedaviler (gözlem, müşahede)

• Bir kaza veya hastalık sonucunda uzuv kaybı olması halinde suni uzuv giderleri

• Yoğun bakım ünitelerindeki tedaviler

• Trafik kazası sonucu meydana gelen diş ve burun ile ilgili tedaviler

B-Ayakta Tedavi Masraflarınız 

• Doktor muayene

• Tanı amaçlı incelemeler

• İlaç

• Fizik tedavi

Ayakta tedavilerde yıllık 5.000 TL Kullanım Limiti vardır.

Anlaşmalı Hastanelerde sadece %20 ’sini sigortalı ödemektedir. Anlaşmasız Hastaneler de %40 Katılım Payı söz konusudur.

Ayakta tedavilerde bekleme süresi ilk 6 aydır.

Yatarak Tedavilerde Anlaşmalı Hastanelerde Limit yoktur.

Anlaşmasız Hastanelerde %20 Katılım Payı ile Maksimum 50.000 TL yıllık Limit söz konusudur.

Yatarak tedavilerde bekleme süresi ilk 9 aydır.

İkamet sigortanızı, Web sitemizden ONLINE, 7 gün / 24 saat olarak 3 adımda hızlı ve çok kolay bir şekilde satın alabilirsiniz.


Web sitemizin 3 Adımı da şöyle;

1. Adım; Doğum yılınıza göre Sigorta fiyatı görüyorsunuz.

2. Adımda, Sigorta için gerekli bilgileri yani, Pasaport Numarası, Adınız Soyadınız, Adresiniz, Doğum Tarihinizi, kimse ile paylaşmak zorunda kalmadan, güvenle ve kolay bir şekilde siz dolduracaksınız.

3.Adım, yani Son aşama ise Ödeme Adımıdır, Tüm Yerli veya Yabancı Banka Kartları ile 3D Secure Sistemiyle ödemenizi güvenle tamamlayabilirsiniz veya eft / para transferi de seçebilirsiniz. Tercih tamamen size ait.

Tüm bu anlattığım adımlar, maksimum 3 dakikanızı alır. Ödeme yaptığınız anda, İkamet randevusunda ihtiyaç duyacağınız tüm bilgiler (poliçe numarası, yenileme numarası ve poliçe geçerlilik tarihi gibi tüm bilgileri) orjinal ıslak imzalı ve KARE KODLU digital poliçeniz ile mail adresinize anında gelir ve sigortanızı ikamet başvurunuzda kullanabilirsiniz.

Bu arada dilerseniz orijinal poliçenizi maksimum 3 iş gününde, ücretsiz kargo ile adresinize de teslim ediyoruz.

E-ikametsigorta.com olarak sigorta satın alma süreçleri kadar sigortanızı satın alma sonrası süreçlerinizde de her zaman sizlere destek sağlamaktayız. Müşteri hizmetlerimiz 7 gün, 4 dilde sizlere hizmet vermekten mutluluk duyar.

Bilgi almak için WhatsApp hattımıza yazmayı unutmayın

Saygılarımızla,

E-İkamet Sigorta Ekibi

Web Sitesi: https://www.e-ikametsigorta.com/ 

İletişim: +90 212 355 89 89

WhatsApp: https://wa.me/905304682003 

Adres: Nispetiye Mah. Gazi Güçnar Sok. No:4 Kat:4 Ofis No:10 Beşiktaş, İstanbul  


Tags : yabancı özel sağlık sigortası , özel sağlık sigortası yabancılar için, yabancılar için özel sağlık sigortası, ozel sigorta yabancilar için , yabancilar icin ozel saglik sigortasi fiyatlari , yabancılar için özel sağlık sigortası fiyatları 2022 , yabancı özel sağlık sigortası fiyatları , yabancılar için özel sağlık sigortası fiyatları , yabancılara özel sağlık sigortası fiyatları , yabancı uyruklu özel sağlık sigortası , allianz yabancı sağlık sigortası , aksigorta yabancılara özel sağlık sigortası , allianz vitamin 2e , allianz yabancı sağlık , allianz yabancı sağlık sigortası anlaşmalı hastaneler , elit yabancılar için özel sağlık sigortası , yabanci uyruklulara ozel saglik sigortasi , yabancilar icin ozel saglik sigortasi , yabancilar için özel sağlık sigortası fiyatları , yabancı uyruklu kişilere özel sağlık sigortası , yabancı uyruklular için özel sağlık sigortası , yabancılar için özel sağlık sigortası fiyatları 2020 , yabancılar için özel sağlık sigortası fiyatları 2021

En yeni blog yazıları için kaydolun ve en iyi teklifleri alın

Teşekkür Ederiz.
Seçiniz