Yabancı Öğrenci İkamet İzni

Önemli Uyarı: Açıklamalar sadece bilgilendirme amaçlı olup, güncel ve detaylı bilgilere e-ikamet.goc.gov.tr web adresinden ulaşabilirsiniz.

09/10/2023

Sayın Yabancı Sağlık Sigortası müşterilerimiz, Türkiye’de yaşayan yabancı misafirlerin hayatlarını kolaylaştırmak için sigorta ve ikamet süreçleri hakkında öğrendiğimiz yasal bilgileri sizlerle paylaşmaya devam ediyoruz.

Web Sitemiz sadece Yabancı Sağlık Sigortası / İkamet İzin Sigortasını sunar. Bu amaç ile kurulmuştur. Bunun dışında hiçbir farklı sigorta ürünü yoktur. Sitemizde ve blog yazılarımız yer alan ikamet izin süreçleri ile ilgili tüm bilgiler kullanıcıları bilgilendirmek amaçlı olup sigortalılarımıza yardımcı olmak için tamamen ücretsiz olarak paylaşılmaktadır.

Bu haftaki blog yazımız ile Yabancı Öğrenciler İkamet Başvuru Nasıl Yapılır ’bu konudan bahsedeceğiz.

Öncelikle Öğrenci İkamet İzni İçin Gerekli Şartlar

·       Türkiye’de bir yükseköğretim kurumlarında ön lisans, lisans, yüksek lisans ya da doktora seviyelerinde bir eğitim alacak olan yabancılar öğrenci ikamet izni başvurusu yapabilir.

·        Öğrenci ikamet başvurusu yapabilmek için vize muafiyeti/vize süresi içerisinde üniversite kaydını gerçekleştirmesi gerekmektedir.

·        Şartlı giriş yapan yabancılar eğer şartlı giriş yaptıkları tarihte üniversite kayıtlarını yaptırmamışlarsa öğrenci ikamet izni başvurusu yapamazlar. 

·        Üniversiteye kayıt tarihinden itibaren ilk 3 ay içerisinde öğrenci ikamet izni başvurusunda bulunan yabancı öğrenciler, bu 3 ay içerisinde sigorta yaptıracaklarını taahhüt etmeleri halinde Sağlık Sigortası beyan etmeden başvurularını gerçekleştirebilirler. İlk üç ay sonrasında ise 6458 sayılı kanunda belirtildiği üzere diğer ikamet türlerinde olduğu gibi öğrenci ikametinde de sağlık sigortası zorunludur.

Buna göre;

·        Sigortası bulunmayan yabancı öğrencilerin 16/06/2021 tarih ve2021/8 saylı Vize ve İkamet Taleplerinde Yaptırılacak Özel Sağlık Sigortalarına İlişkin Genelge ‘de belirlenen asgari teminat yapısına uygun olan yabancı sağlık sigortasını yaptırmaları zorunludur.

·        Eğer üniversite ile irtibata geçilmiş ise göç idaresi tarafından verilen randevu tarihinde belirtilen yerde bulunulmalıdır. Aksi takdirde randevusu üniversitedeki randevu tarihinden önce olanların başvuruları kabul edilmez. İleri tarihli randevusu olanların ise ancak randevu tarihinde bireysel olarak başvurmaları halinde başvuruları kabul edilir. Bununla birlikte derse devam zorunluluğu, sınav gibi konuların mazeret olarak sunulması durumunda bu beyanlar mazeret olarak kabul edilmemektedir. 

Yabancı Öğrenci İkamet Başvurusu Nasıl Yapılır?

 Bu başvurular yapılırken dikkat edilmesi gereken en önemli husus, devletimizin resmî sitesi olan https://e-ikamet.goc.gov.tr/ sitesi üzerinden tüm başvuruların yapılmasına dikkat edilmelidir. Birçok aracı kurum tarafından ücret talep edilmekte, (ki böyle bir süreç yasal değildir) sonrasında ciddi mağduriyetler ve başvuru süreçleri konusunda sıkıntılar yaşanabilmektedir.

·        Ayrıca Özel bilgileriniz olan Pasaport, Kimlik, Kullanıcı Şifreleriniz, fotoğraf ve adres bilgileri gibi bilgilerinizi WhatsApp ya da e-mail aracılığıyla üçüncü şahıslarla paylaşması oldukça risklidir ve KVKK gereği de yasaktır.

·        E-İkamet Randevu Kaydı yapılırken bilgilerinizin eksiksiz ve randevu gününde beyan edilecek bilgiler ile aynı olmasına dikkat edilmelidir.

·        Başvurular yabancı kişinin ikamet etmiş olduğu ildeki İl göç idarelerine yapılır ve bu nedenle randevuyu farklı bir ilden almayı talep eden bireyler için maalesef olumlu yanıt verilmemektedir.

·        Randevu alırken beyan edilecek olan bilgilerin randevu gününde beyan edilecek evraklarda yer alan bilgiler ile aynı olması gerekmektedir.

·        Randevu alırken mutlaka biyometrik fotoğraf yüklenmelidir aksi halde başvuru sürecinde bir sonraki adıma geçiş sağlanamaz.

·        Pasaport bilgilerinin girişi sağlanırken bir diğer önemli husus ise pasaportunuzun geçerlilik süresidir. Eğer Pasaport bitiş tarihi, ikamet talep tarihinizden önce bitiyor ise başvurunuzu tamamlayamazsınız yani pasaport geçerlilik tarihinizden maksimum 2 ay öncesine kadar ikamet talep edebilirsiniz bu nedenle pasaport süresi kısa olan yabancıların mutlaka öncelikle pasaportunu yenilemesi ya da öncelikle kısa süreli ikamete başvurarak bu sürede pasaport yenilemelerini gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

·        Randevu sürecinde beyan edeceğiniz adresin Türkiye’de ikamet adresi olmasına özen gösterilmedir çünkü bu ikamet adresinin noter onaylı belgesi randevu gününde teslim edilecek evraklar arasında yer almaktadır.

·        İkamet için mutlaka ikamet sürelerini kapsayan bir özel sağlık sigortanızın olması gerekmektedir. Sigortanızı satın alırken mutlaka sigorta konusunda yetkili acenteleri tercih etmeyi unutmayın. Maalesef sigorta yetkilisi olmayan aracı kurumlar tarafınca poliçe düzenlemesi randevu gününüzde poliçenizin geçersiz olduğu bilgisi ile karşılaşmanıza sebep olabilir. 

Sigorta bilgilerinin randevu ekranına eklenirken birçok kişi hata yapmaktadır. Bu konuda dikkat edilmesi gereken noktalar ise;

·        Sayfa Türkçe olmalı ve mutlaka Cep telefonunuzdan değil Bilgisayardan giriş yapılmalısınız.

·        Sigorta Türü: Özel Sağlık Sigortası seçmelisiniz.

·        Firma Adı: Satın aldığınız sigorta şirketini seçiniz.

·        Geçerlilik Tarihi: Poliçe Bitiş Tarihi 

·        Poliçe No: ………. ' / ' işaretine kadar olan kısımdır.

·        Yenileme No: 0 (sıfır)

·        Bu bilgileri yazdıktan sonra EKLE butonuna basıp ilerlemelisiniz.

İkamet başvurunuzu tamamladıktan sonra tek yapmanız gereken şey randevu gününüzde evraklarınızı eksiksiz teslim etmek olacaktır

Peki Öğrenci İkameti İçin Geçerli Bu Sigortayı Nasıl Alabilirsiniz?

Web sitemizden ONLINE, 7 gün / 24 saat olarak 3 adımda hızlı ve çok kolay bir şekilde satın alabilirsiniz. 

Web sitemizin 3 Adımı da şöyle;

1. Adım; Doğum yılınıza göre Sigorta fiyatı görüyorsunuz.

2. Adımda, Sigorta için gerekli bilgileri yani, Pasaport Numarası, Adınız Soyadınız, Adresiniz, Doğum Tarihinizi, kimse ile paylaşmak zorunda kalmadan, güvenle ve kolay bir şekilde siz dolduracaksınız.

3.Adım, yani Son aşama ise Ödeme Adımıdır, Tüm Yerli veya Yabancı Banka Kartları ile 3D Secure Sistemiyle ödemenizi güvenle tamamlayabilirsiniz veya EFT / para transferi de seçebilirsiniz. Tercih tamamen size ait.

Tüm bu anlattığım adımlar, maksimum 3 dakikanızı alır. Ödeme yaptığınız anda, İkamet randevusunda ihtiyaç duyacağınız tüm bilgiler (poliçe numarası, yenileme numarası ve poliçe geçerlilik tarihi gibi tüm bilgileri) orijinal ıslak imzalı ve KARE KODLU dijital poliçeniz ile e-posta adresinize anında gelir ve sigortanızı ikamet başvurunuzda kullanabilirsiniz.

Bu arada dilerseniz orijinal poliçenizi maksimum 3 iş gününde, ücretsiz kargo ile adresinize de teslim ediyoruz.

Aslında zaman kaybetmeden, riske atmadan, 7/24 ve özellikle öğrencilerimiz için sunulan maksimum indirim ile poliçenizi çok basit ve hızlı bir şekilde oluşturabilirsiniz.

Her Türlü Soru ve Taleplerinizi sorabileceğiniz ana dildeki müşteri hizmetlerimizin 7 gün hizmet verdiği WhatsApp iletişim hattımız ile her zaman iletişime geçebilirsiniz. Öğrencilere özel indirim kodunuz için WhatsApp hattımızdan destek almayı unutmayın :)

Saygılarımızla,

E-İkamet Sigorta Ekibi

Web Sitesi: https://www.e-ikametsigorta.com

İletişim: +90 212 355 89 89

WhatsApp: wa.me/905304682003

Adres: Nispetiye Mah. Gazi Güçnar Sok. No:4 Kat:4 Ofis No:10 Beşiktaş, İstanbul         

Önemli Not; Bütün ikamet işlemlerinizi Türkiye Cumhuriyeti’nin resmî web sitesi olan https://e-ikamet.goc.gov.tr/ adresinden bizzat kendiniz gerçekleştirin. Üçüncü kişilerle ve aracılarla kişisel bilgilerinizi paylaşmaktan sakınınız. İkamet başvurunuzu bu site dışında kesinlikle yapmayınız.  

Tags:страхование проживания;иностранное медицинское страхование;страхование для иностранцев;медицинская страховка для вида на жительство в Турции;страхование проживания. страхование вида на жительство; Иностранное медицинское страхование; Страхование для иностранцев; Медицинская страховка для вида на жительство в Турции; Страхование проживания; страховка для внж в турции ;e-ikamet.goc.gov.tr ; медицинская страховка иностранца.: Insurance for Residence , Foreign Health Insurance; Insurance for Foreigners , Health insurance for residence permit in Turkey , Residence Insurance , страховка длявнж в турции , www.e-ikamet.goc.gov.tr , Foreigner Health Insurance , İkamet insurance , Yabancı Sağlık Sigortası , Yabancı Sigorta, Oturum İzin Sigorta , Göç İdaresi Sigorta , E-İkamet Başvuru Sigortası , İkamet Sağlık Sigortası , İkamet Sigorta , Turkish Citizenship , Ankara Sigorta , Türk Nippon Sigorta , Sompo Japan Sigorta , Arex Sigorta , Groupama Sigorta , Demir Sigorta , İkamet için Sigorta , İkamet Başvuru Sigortası , İkamet Sigortası, ikamet sigortası

 

 

 


En yeni blog yazıları için kaydolun ve en iyi teklifleri alın

Teşekkür Ederiz.
Seçiniz