Yabancı Araçlara Sigorta Şartları Nelerdir?

Önemli Uyarı: Açıklamalar sadece bilgilendirme amaçlı olup, güncel ve detaylı bilgilere e-ikamet.goc.gov.tr web adresinden ulaşabilirsiniz.

29/08/2022

Yabancı Araçlara Sigorta Şartları Nelerdir?

Sayın Yabancı Sağlık Sigortası müşterilerimiz, bu blog serimizde sizler için temel sigorta çeşitlerinden trafik ve kasko hakkında olacak. Bu konu hakkında aklınızdaki soru işaretlerini gidermiş olmayı planlıyoruz. Eğer siz de hazırsanız gelin ve inceleyeceğimiz Yabancı Araçlar için sigorta hakkında bilgilerimizi paylaşalım.

Yurt dışından ülkemize kendi araçları ile gelen yabancı plakalı araç sahipleri, herhangi kazaya ile karşı karşıya geldiğinde veya bu kazalar sebebi ile karşı tarafa maddi ve bedensel zarar vermesi sonucunda, ortaya çıkan hasarları karşılamak ile yükümlüdür.

Bu yükümlülüklerle ilgili bilgiler, Karayolları Trafik Kanunu göre çıkarılan Yabancı Plakalı Motorlu Kara Taşıtlarının Ülkemizde kullanılmasından doğan Hukuki Sorumluluk için Yaptırılacak Sigortaya İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında başlıklı Yönetmelik ile sınırları belirlemiştir.

Bu yönetmeliğe göre; yabancı plaka araç ile kazaya karışan araçlar sebep oldukları hasarların telafisi için zorunlu trafik sigortası yaptırılması veya eşdeğer bir sigorta güvencesi sahip olması zorunludur.

Bu sebeple yabancı plakalı araçların ülke sınırlarımıza giriş yaptığında, sigorta teminatı olup olmadığı yetkili merciler tarafından kontrol edilmektedir. Sigortası olmayan araçların ülkemize girişine izin verilmemektedir.

Yeşil Kart Sigortalarınızı özellikle ülkemize giriş yaparken gümrük kapılarında yaptırmayı beklemeden online olarak kolaylıkla ve en uygun fiyatlar görerek seyahatiniz öncesinde yaptırmanızı tavsiye ediyoruz. Böylelikle gümrük kapılarındaki bekleme sürelerinizi kısaltmış olacaksınız.

Yabancı Araçlar için Özek Sigorta/ Kasko Mümkün mü?

Yabancı araçlar için kasko zorunlu mu sorusuna bakalım.

Yabancı plakaları araçların, kaskonun olup olmadığının hiç bir önemi yoktur. Ülke sınırlarımız içerisinde yolculuk yapan yabancı plakalı araçlardan kasko şartı, zorunluluğu aranmaz. Ancak ülkelerindeki özel araç sigortalarını teminatlarına dikkatli bakılması, mümkün ise bu teminatların coğrafi kapsam alanlarının seyahat edilecek ülkeleri de kapsaması için seçeneklerin değerlendirilmesi daha doğru olacaktır.

Ülkemizde, Yeşil Kart Sigortası, Hem özel araçlar hem de ülkelerarası Taşımacılık yapan Tırlar, yolcu taşıyan otobüsler, yük taşıyan kamyonlar, motosikletler, karavanlar veya bunun gibi diğer yabancı plakalı araç için uygulanmaktadır. Yani Yeşil Kart Sigortası, bir nevi yabancı araçların ülkemizdeki trafik sigortası gibi düşünülebilir.

Kazaya karışan yabancı plakalı vasıtaların karşıya verdikleri hasarlar zararları, yeşil kart sigortası tarafından teminat altına altına alınır. Yeşil Kart sigortası uluslararası geçerliliği olan ve ülkemizde de zorunlu tutulan bir sigorta çeşididir.

Yeşil Kart Hizmetlerini, Türkiye Motorlu Taşıt Bürosu vermektedir. Hazine Müsteşarlığı’nca yasal olan bu sigortaya sahip yabancı araçlardan ek olarak zorunlu trafik sigortası talep edilmemektedir. 

Aşağıdaki linkten veya bize ulaşarak bu sigortanıza güvenle sahip olabilirsiniz.

https://www.anadolusigorta.com.tr/urunler/arac-sigortalari/yesil-kart-sigortasi

E-ikametsigorta.com, Sadece ikamet için yabancı sağlık sigortası hizmeti sunan bir online satın alma platformudur. Web sitemiz zaten bu amaç için kurulmuştur ve sadece 1 sigorta ürünü bulunmaktadır. Etbis’e kayıtlı olup tüm yasal süreçlere göre hareket etmektedir. Poliçemiz de ikamet başvuruları için geçerlidir. İkamet başvuru sürecinde, tüm bilgi ve tecrübelerimizi ücretsiz olmak kaydı ile sigortalılarımız ile paylaşıyoruz. Bu yönde Google Müşteri Yorumlarımızı okumanızı tavsiye ediyoruz.

Saygılarımızla

E-İkamet Sigorta Ekibi

Önemli Not; Bütün ikamet işlemlerinizi Türkiye Cumhuriyeti’nin resmî web sitesi olan https://e-ikamet.goc.gov.tr/ adresinden bizzat kendiniz gerçekleştiriniz. Üçüncü kişilerle ve aracılarla kişisel bilgilerinizi paylaşmaktan sakınınız. İkamet başvurunuzu bu site dışında kesinlikle yapmayınız.

Tags: Insurance for Residence , Foreign Health Insurance; Insurance for Foreigners , Health insurance for residence permit in Turkey , Residence Insurance , страховка длявнж в турции , www.e-ikamet.goc.gov.tr , Foreigner Health Insurance , İkamet insurance , Yabancı Sağlık Sigortası , Yabancı Sigorta, Oturum İzin Sigorta , Göç İdaresi Sigorta , E-İkamet Başvuru Sigortası , İkamet Sağlık Sigortası , İkamet Sigorta , Turkish Citizenship , Ankara Sigorta , Türk Nippon Sigorta , Sompo Japan Sigorta , Arex Sigorta , Groupama Sigorta , Demir Sigorta , İkamet için Sigorta , İkamet Başvuru Sigortası , İkamet Sigortası

En yeni blog yazıları için kaydolun ve en iyi teklifleri alın

Teşekkür Ederiz.
Seçiniz