Türkiye’nin Güzellikleri: Datça

Önemli Uyarı: Açıklamalar sadece bilgilendirme amaçlı olup, güncel ve detaylı bilgilere e-ikamet.goc.gov.tr web adresinden ulaşabilirsiniz.

05/01/2021

Türkiye’nin Güzellikleri: Datça

Sayın İkamet Sigortası müşterilerimiz, bu hafta sizlerle Türkiye’nin Güzellikleri serimizin Datça sayısını paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz. Eğer hazırsanız hep beraber Datça’yı tanımaya başlayalım.

DATÇA

Datça, oksijen bakımından dünyanın ikinci, Türkiye’nin ise en zengin bölgesi.

Ege ile Akdeniz’in buluştuğu Datça Yarımadası, Ege’nin tazeliğinden, Akdeniz’in samimiyetinden payına düşenin fazlasını alarak doğal güzelliği ve özgünlüğüyle ödüllendirilmiş bir belde.

Eğer Datça sokaklarını adım adım keşfedeceğiniz, her daim hareket bulabileceğiniz ve yeme içmeden alışverişe bol olanağa sahip olacağınız bir tatil istiyorsanız Datça sizin için mükemmel olabilir. Datça merkez, Eski Datça ve Yeni Datça olarak iki bölgeye ayrılıyor ve her iki bölgenin de konaklama söz konusu olduğunda kendine ait güzellikleri var diyebiliriz.

Yeni Datça bölgesi adından da anlaşılacağı gibi Datça merkezin yeni yüzü, aslına bakılırsa daha şehirleşen ve yerleşik hayatın aktığı tarafı. Yeni Datça’nın bir diğer özelliği merkezin deniz kıyısı tarafı olması. Denize çıkan sokakları, Datça Sahili ve Datça Limanı ile denizin güzelliğini her yerde hissediyorsunuz.

Eski Datça olarak anılan bölgeye gelecek olursak Yeni Datça’dan iç kısımlara doğru ilerlediğinizde bu küçük ve şirin kasabamsı bölgeyle karşılaşıyorsunuz.

Datça’nın tarihi dokusunu, kültür turizmini, begonvillerle süslü taş sokaklarını bu bölgede bulacaksınız. Yabancı Sağlık Sigortası müşterilerimize tavsiyemiz ise konaklamaları için bu bölgeyi seçmeleridir.

Tarihi taş evler arasında kaybolacağınız, otantik restoranlarda Datça lezzetlerini tadacağınız, sakin ve huzurlu bir tatil için seçiminizi Eski Datça’dan yana kullanmalısınız.

Datça’ya en kolay ve en kısa ulaşım yöntemi Muğla’nın Bodrum ilçesinde bulunan Milas Bodrum Havalimanı’nı kullanarak, havalimanından araç kiralayarak Bodrum Marina’dan Datça’ya feribotla geçmek.

Datça’ya ulaşım için bir diğer ve en çok kullanılan alternatif ulaşım yöntemi ise Dalaman Havalimanı üzerinden. Dalaman Havalimanı’ndan servisle Marmaris’e gelip, Marmaris Otogarı’ndan Datça’ya dolmuşla geçebilirsiniz.

Eğer kendi aracınızla seyahat etmek isterseniz sizin için bazı yol bilgilerimiz şöyle:

•   Muğla-Datça arası yaklaşık 125 kilometre ve 2 saat kadar sürmektedir.

•   Marmaris-Datça arası yaklaşık 70 kilometre ve 1 saat 15 dakika kadar sürmektedir.

•   Aydın-Datça arası yaklaşık 220 kilometre ve 3 saat 40 dakika kadar sürmektedir.

•   İstanbul-Datça arası yaklaşık 880 kilometre ve 12 buçuk saat kadar sürmektedir.

•   Ankara-Datça arası yaklaşık 710 kilometre ve 10 saat 15 dakika kadar sürmektedir.

•   Bursa-Datça arası yaklaşık 645 kilometre ve 9 saat kadar sürmektedir.

E-ikametsigorta.com, ikamet için yabancı sağlık sigortası hizmeti sunan bir Online satın alma platformudur. Yabancı sağlık sigortası hizmetlerimiz için lütfen web sitemizin ana sayfasını ziyaret ediniz.

Saygılarımızla

E-İkamet Sigorta Ekibi

Önemli Not; Bütün ikamet işlemlerinizi Türkiye Cumhuriyeti’nin resmî web sitesi olan https://e-ikamet.goc.gov.tr/ adresinden bizzat kendiniz gerçekleştiriniz. Üçüncü kişilerle ve aracılarla kişisel bilgilerinizi paylaşmaktan sakınınız. İkamet başvurunuzu bu site dışında kesinlikle yapmayınız

En yeni blog yazıları için kaydolun ve en iyi teklifleri alın

Teşekkür Ederiz.
Seçiniz