Türkiye'nin Güzellikleri: Bodrum

Önemli Uyarı: Açıklamalar sadece bilgilendirme amaçlı olup, güncel ve detaylı bilgilere e-ikamet.goc.gov.tr web adresinden ulaşabilirsiniz.

12/01/2021

Türkiye'nin Güzellikleri: Bodrum

Değerli İkamet Sigortası müşterilerimiz, bu hafta sizlerle Türkiye'nin Güzellikleri serimizin Bodrum sayısını paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz. Eğer hazırsanız, Bodrum’u tanımaya hep beraber başlayalım.

Bodrum

Ülkemizin en çok tercih edilen tatil yerlerinden biri olan Bodrum, Muğla’ya bağlı oldukça güzel ilçelerden biridir. Egenin kalbi olarak tanımlanabilecek olan Bodrum’un üç tarafı denizlerle kaplıdır.

Eski adı Halikarnassos olan Bodrum’un M.Ö 484 yılında Bodrum Dor’lar tarafından kurulduğu bilinmektedir. Onlardan sonra ise Karya ve Leleg halklarına ev sahipliği yapan Bodrum Megeralılar tarafından büyütülünce Halikarnassos adını almıştır.

Bir yarımada olan Bodrum’un etrafında sırasıyla Karaada, Görecek, Çelebi, Çavuş, Fener ve Salih Adasıyla beraber birçok Yunan adası da görülmektedir.

Bodrum’a hava, deniz ve kara yoluyla ulaşım imkânı bulunmaktadır. En yakında bulunan havaalanı yaklaşık olarak 35 kilometre uzaklıkta bulunan Milas-Bodrum Havaalanı’dır.

Milas-Bodrum Havaalanı’na İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve diğer bütün illerden direk veya aktarmalı şekilde ulaşım sağlanabilmektedir.

İstanbul’dan yola çıkan tatilciler, 706 km sonra ilçe merkezine ulaşacaklardır.

Ankara’dan yola çıktıysanız 701 km sonra Bodrum merkeze ulaşılacaktır.

İzmir’den Bodrum’a doğru yola çıktıysanız 236 km sonra ilçeye ulaşılır.

Bodrum'da keyifli vakit geçirmek için İkamet Sigortası müşterilerimize tavsiyelerimizden bir tanesi de doğa ile baş başa bir tatil geçirmek ve aynı zamanda tarihi yerleri gezmek ve görmektir.

Tarihi Bodrum Kalesi, 600 yıllık bir tarihe sahip olup, ilçe merkezinde ihtişamlı şekilde durmaktadır.

Bodrum’un en eski yapılarından olan Antik Tiyatro, Klasik Çağ’dan bugüne ulaşan muhteşem yapılardan biridir. Milattan önce 4. yüzyılda inşa edilmiş olan bu tiyatro; 13 bin izleyiciyi ağırlayabilmekle beraber turizm döneminde çeşitli etkinlik ve konserlere ev sahipliği yapmaya devam etmektedir.

Bodrum Kalesi içinde yer alan Kale Sualtı Arkeoloji Müzesi, Türkiye’nin tek sualtı müzesidir. Çeşitli kazı ve araştırmalar sonucunda çıkarılan eserler sergilenmektedir. Bodrum'da gezilecek yerler arasında ilk sırada gösterilen bu müze, dünyanın da en büyük sualtı arkeoloji müzeleri arasında gösterilmektedir.

Halikarnas Mozolesi, Kral Mausolos için kız kardeşi ve karısı tarafından yaptırılmış olup, Dünyanın Yedi Harikası listesinde bulunmaktadır. Yunan ve Mısır mimarisinden izler taşıyan ve yapıldığı dönemde oldukça görkemli bir mimariye sahip olan büyük anıt mezar, turistlerin ilgi odağı olan önemli gezi noktaları arasında yer alıyor. Günümüzde açık hava müzesi olarak düzenlenen ve çok sayıda ziyaretçiye ev sahipliği yapan mozole alanında çeşitli kabartmaları, kalıntıları ve mimari parçaları görebilirsiniz.

E-ikametsigorta.com, ikamet için yabancı sağlık sigortası hizmeti sunan bir Online satın alma platformudur. Yabancı sağlık sigortası hizmetlerimiz için lütfen web sitemizin ana sayfasını ziyaret ediniz.

Saygılarımızla

E-İkamet Sigorta Ekibi

Önemli Not; Bütün ikamet işlemlerinizi Türkiye Cumhuriyeti’nin resmî web sitesi olan https://e-ikamet.goc.gov.tr/ adresinden bizzat kendiniz gerçekleştiriniz. Üçüncü kişilerle ve aracılarla kişisel bilgilerinizi paylaşmaktan sakınınız. İkamet başvurunuzu bu site dışında kesinlikle yapmayınız.

En yeni blog yazıları için kaydolun ve en iyi teklifleri alın

Teşekkür Ederiz.
Seçiniz