Yabancılar için Öneriler-1

Önemli Uyarı: Açıklamalar sadece bilgilendirme amaçlı olup, güncel ve detaylı bilgilere e-ikamet.goc.gov.tr web adresinden ulaşabilirsiniz.

31/05/2020

Öncelikler ve Pandemi Sürecinde Yapılabilecekler 

E-ikametsigorta olarak yola çıktığımız günden bu yana kadar ülkemizde ikamet izni almak isteyen yabancı kişilerin ikamet sağlık sigortası hizmetinin yanı sıra yol gösterici olmayı da hedefledik. Tüm ekibimiz sizlere yabancı sağlık sigortası hizmetinin dışında, ücretsiz olarak danışmanlık hizmeti vermek için canla başla çalışmaktadır. E-ikametsigorta.com adresinde de kolaylıkla ikamet için yabancı sağlık sigortanızı yaptırabilirken, blog köşemizden aradığınız tüm soruların cevaplarını sizlere vermeye çalışıyoruz. 

İkamet izni alma süreçlerinizde ihtiyaç duyacağınız resmi bilgilerin hemen hepsine sayfamızdan ulaşabileceğiniz gibi, resmi olmayan Türkiye’deki sosyal yaşamlarla ilgili bilgilere de buradan ulaşabilmenizin faydalı olacağını düşündük. Bu fikirden yola çıkarak sizlere Türkiye’deki yaşamla ilgili ihtiyacınız olabilecek bilgilerden oluşan bir yazı dizisi hazırlamaya karar verdik. 

Bu fikir doğrultusunda, ilk olarak ülkemize ikamet etmeye gelecek kişilerin ya da burada olanların öncelikli neler yapmaları gerekir üzerine düşünüp, araştırıp sizlere sunuyoruz. 

Ülkemizde hangi şehirde ikamet edecekseniz, ilk önceliğiniz barınma oluyor. Bunun için güvenilir yerlerden kiralama seçeneklerine birkaç önerimiz var. Dünyanın birçok ülkesinde kullanılan Airbnb uygulaması bizim ülkemiz için de geçerlidir. Türkiye’de birçok ziyaretçi ve vatandaşlar bu uygulama aracılığıyla güvenli kiralık daire veya odalara ulaşma imkanı buluyor. Aynı şekilde, ülkemizde yoğunlukla kullanılan, sahibinden.com ve hürriyetemlak.com gibi sitelerde tercih edilen emlak alanlarındandır. Siz de barınma ihtiyacınızı bu gibi site ve uygulamalardan karşılayabilirsiniz. 

Yine hangi şehirde olduğunuzdan bağımsız olarak, ihtiyacınız olacak ulaşım imkanları öğrenmenizde fayda olacaktır. Gittiğiniz şehrin kendine ait ulaşım kartı varsa bunu edinmeniz, otobüs, metro vb araçlarda sizlerin kolaylıkla ulaşım sağlamanıza yardımcı olacaktır. Örneğin; İstanbul’da İstanbul kart, İzmir’de İzmir’im Kart, Antalya’da Antalya Kart gibi ulaşım araçlarında geçerli, içlerine bakiye yükleyebileceğiniz veya öğrenci iseniz öğrenci indirimlerinden yararlanabileceğiniz kartlar mevcuttur. Bu kartlar sayesinde hem ekonomik hem de hızlı ulaşım sağlayabilirsiniz. Başvurular için online ve başvuru merkezlerini kullanabilirsiniz. Google üzerinden bulunduğunuz şehrin ulaşım kartını arattığınızda başvuru süreçlerinin anlatıldığı sitesi karşımıza çıkmaktadır. 

İçinde bulunduğumuz pandemi sürecinde zamanımızın hemen hepsini evimizde geçiriyoruz. Yeni yeni kontrollü sosyalleşme süreçlerine giriyor olsak da evimizde kalıp internete bağlı kalacağımız biraz daha zamanımız olacak gibi gözüküyor. Bu süreçte evinizden de ülkemizi keşfedebileceğiniz online müzeler, online sinema kanalları ve pdf alarak ya da kitap siparişi vererek okumalar yapabileceğiniz siteler mevcuttur. Ülkemizi adım adım gezmeden önce sizlere tarihini öğrenebileceğiniz müze gezilerini, Türk Sinemasının filmlerini ve Türkçenizi geliştirebileceğiniz yazarlarımızın kitaplarını bu süreçte tavsiye ederiz. Böylelikle yaşadığınız ülkenin kültürüne dair bilgiler edinip daha keyifli bir zaman dilimi yaratabilirsiniz. 

Sanal müzeleri T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca hizmette olan https://sanalmuze.gov.tr/ adresinden gezebilirsiniz. Sinemalar için Netflix, Blu Tv ve benzeri platformalara başvurabilir, pdf okumalar ve kitap siparişleri için kitaplar için https://www.dr.com.tr/ , idefix.com.tr gibi internet sitelerinden ulaşabilirsiniz.

Bu zorlu zamanları sağlıklı atlatma sürecine geçerken, ülkemizde ikamet izni için başvuracak kişilerin yaptırmaları zorunlu olan yabancı sağlık sigortasını da hatırlatmak isteriz. Bu sigortayı yaptırmadan ikamet izni için başvuruda bulunamıyorsunuz. Yabancı sağlık sigortanızı sitemiz üzerinden online olarak 3 adımda 3 dakika içerisinde, güvenilir bir şekilde yaptırabilirsiniz. Ardından izninizi alıp, içinize sinecek evinizi bulup, ülkemizin güzelliklerini keşfe çıkmanızı gönülden dileriz. Deneyimlerinizi bizimle de paylaşmak isterseniz ya da sormak istediğiniz sorularınız olursa iletişim adreslerimizden yazabilirsiniz. 

Sağlıklı ve bol keşifli günler dileğimizle.

E-İkamet Sigorta Ekibi

Önemli Uyarı: Tüm ikamet başvuru işlemlerinizi devletin resmi sitesi olan https://e-ikamet.goc.gov.tr/ sitesinden yapınız ve kesinlikle farklı aracılar veya

kişilerle bilgilerinizi paylaşmayınız.

En yeni blog yazıları için kaydolun ve en iyi teklifleri alın

Teşekkür Ederiz.
Seçiniz