Türkiye’de İkamet Eden Yabancılar İçin Öneriler - ANTALYA

Önemli Uyarı: Açıklamalar sadece bilgilendirme amaçlı olup, güncel ve detaylı bilgilere e-ikamet.goc.gov.tr web adresinden ulaşabilirsiniz.

13/07/2020

Ülkemizin Tatil Beldeleri Arasındaki Gözdesi ANTALYA

Yabancı sağlık sigortanızı yaptırdınız, ikamet izninizi aldınız hatta Türkiye’ye gelecek dostlarınıza ikamet sigortası yaptırmaları için e-ikametsigorta.com’u da önerdiniz, sıra geldi ülkenin güzelliklerini yaşamaya :) 

Yaz ayları geldi. Her ne kadar pandemi sebebiyle mevsimleri tam anlamıyla yaşayamasak da, önlemlerimizi alarak tatil beldelerine kaçmayı hepimiz istiyoruz. Türkiye’de tatil deyince akla gelen ilk şehirler arasında yer alır güzel Antalya’mız.

Denizi de havası da sıcaktır. Fakat köklü bir insanlık tarihine sahiptir. Mağaraları meşhurdur. Plajları vazgeçilmezdir. Doğasına diyecek yok, gidip görmeniz en iyisidir. 

Antalya’da ilk ziyaret Kaleiçi’ne olur genellikle. Buradaki tarihi doku sizi alır götürür yıllar öncesinin tozlu sayfalarına. Eğlence hayatının da capcanlı olduğu Kaleiçi’ne uğramadan Antalya’ya geldim demek olmaz. Fakat şu önerimizi de dikkate almanızda fayda var; yaz aylarında bu şehre geldiyseniz Kaleiçi’ni gezmeye akşam güneşinin batışına doğru gelin. Yoksa sıcaktan gezdiğinizi pek anlayamayabilirsiniz. 

Doğası anlatılmaz yaşanır dedik. Yaşayacağınız güzellikleri buraya aktırırsak; doğa harikalarını barındırdığı şelalerini anmadan geçemeyiz. Düden ve Kurşunlu Şelalesi Antalya’nın en meşhur 2 şelalesidir. Düden Şelalesi falezlerden denize dökülüyor. Tekne turuyla bu görüntüyü görmeniz mümkün oluyor. Kurşunlu Şelalesinin de muhteşem suyunun rengini görmeye değer. İki şelalenin arasındaki en büyük fark Düden Şelalesinin şehrin merkezinde yer alması. Öyle ki binaların arasında giderken bir anda cennete geldik hissini size yaşatacak cinsten. Bu iki şelalenin yanı sıra ülkemizin en meşhur şelalerinden biri olan Manavgat Şelalesi’de görsel bir şov için sizi bekliyor.

Doğa güzellikleri derken Manavgat’taki Köprülü Kanyon’u da anmak isteriz. Doğanın muhteşemliği içerisinde rafting yapabileceğiniz bir yerdir. Bu kanyonda iki adet tarihi köprü bulunması buraya Köprülü Kanyon adının verilmesine neden olmuştur. Bu kanyonun diğer özelliği de Türkiye’nin en uzun kanyonu olmasıdır. 

Tarihe düşkünseniz ve müze sever birisiyseniz mutlaka Antalya Arkeoloji Müzesi’ni ziyaret edin. Antalya’da yer alan üç antik kent olan Lykia, Pamphylia ve Pisidia’dan çıkma tüm tarihi eserleri bu müzede görebiliyorsunuz. Müze, 1988 yılında “Avrupa Konseyi Yılın Müzesi” ödülüne layık görüldü. Meraklılarının çok seveceği bir keşif turu olacağından eminiz.

Tarih demişken Antalya’nın gezmeye değer tarihi yerlerini şöyle sıralayabiliriz:

  • Aspendos
  • Patara Antik Tiyatrosu
  • Termessos Antik Kenti
  • Beldibi Mağarası
  • Karain Mağarası
  • Side Antik Kenti

Bir de devasa kum heykelleri görmek isteyenleri Sandland’a bekleriz. Sadece su ve kum kullanılarak yapılan devasa heykellerin sergilendiği bu açık hava müzesi size unutulmaz bir deneyim yaşatacak.

Antalya’yı gezmenin verdiği keyif sonrasında tatil beldelerinden favorileri sizlere sunmak isteriz:

İlk akla gelen ve turistlerinde yoğun ilgisini çeken yer Kemer’dir. Ardından Belek, Konyaaltı, Alanya gelir. Bunların yanı sıra keyifçilerin mekanı diye de anılan Olimpos&Çıralı caretta caretta’ların da yuvalamak için tercih ettiği yerdir. Kalkan ve Kaleköy&Demre’yi anarken Antalya’nın belki de en güzel yeri denebilecek Kaş’ı muhakkak görün deriz. Bakir doğasını hala koruyabilen, küçük ve çok sempatik bir yer olarak sizi bekliyor olacak. Sürpriz olarak da şu bilgiyi buraya bırakalım: Eğer Schengen vizeniz varsa Kaş’tan günübirlik Meis Adası’na geçebilirsiniz.,

İşinize yarayacak bir diğer bilgi de Antalya’nın devasa bir yer olduğunu bilerek oraya gitmenizdir. Antalya Havalimanından araç kiralayıp veya transfer araçlarla gideceğiniz ilçeye kolaylıkla ulaşım sağlayabilirsiniz. İlçeden ilçeye geçmek için araç kiralamak çok daha pratik bir çözüm olacaktır. Eğer direkt Kaş’a uçmak isterseniz Dalaman’a uçmanız daha pratik olabilir. 

Antalya her mevsim güzel olabilecek bir şehirdir. Yaz tatiliniz dışında sadece gezmek için bile bu şehir keyifli olacaktır. Bizim yazarken gidesimiz geldi :) Umarım siz okurken aynı heyecanı yaşarsınız. 

İkamet için Yabancı sağlık sigortanız hakkında ya da ikamet izni süreçleriniz ile ilgili herhangi bir sorunuz olursa ücretsiz olarak bize danışabileceğinizi söylemek isteriz. Sorularınızla ilgili iletişim adreslerimizden bize ulaşabilirsiniz.

Keyifli bir yaz geçirmenizi dileriz.

Saygılarımızla.

E-ikamet Sigorta Ekibi

En yeni blog yazıları için kaydolun ve en iyi teklifleri alın

Teşekkür Ederiz.
Seçiniz