Türkiye de Yabancılar İçin Özel Sağlık Sigortası Avantajları

Önemli Uyarı: Açıklamalar sadece bilgilendirme amaçlı olup, güncel ve detaylı bilgilere e-ikamet.goc.gov.tr web adresinden ulaşabilirsiniz.

25/12/2023

Sayın Yabancı Sağlık Sigortası müşterilerimiz, Türkiye’de yaşayan yabancı misafirlerin hayatlarını kolaylaştırmak için sigorta ve ikamet süreçleri hakkında öğrendiğimiz yasal bilgileri sizlerle paylaşmaya devam ediyoruz.

Web Sitemiz sadece Yabancı Sağlık Sigortası / İkamet İzin Sigortasını sunar. Bu amaç ile kurulmuştur. Bunun dışında hiçbir farklı sigorta ürünü yoktur. Sitemizde ve blog yazılarımız yer alan ikamet izin süreçleri ile ilgili tüm bilgiler kullanıcıları bilgilendirmek amaçlı olup sigortalılarımıza yardımcı olmak için tamamen ücretsiz olarak paylaşılmaktadır.

Bu haftaki blog yazımız ile Türkiye’de Yabancılar İçin Özel Sağlık Sigortası Avantajları nelerdir bunları sizlerle paylaşmış olacağız.

Yabancı sağlık sigortası, Türkiye’de minimum 1 yıl veya daha uzun süre ikamet edecek yabancı uyruklu bireylerin zorunlu yaptırması gereken bir sigorta türüdür. Bir başka deyimle, Türk vatandaşlığına sahip olmayan yabancıların, ikamet izni ya da oturma izni almak için satın aldıkları sağlık sigortasıdır.

Web sitemizdeki sunduğumuz sigortalar, Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu gereğince kısa dönem ikamet izni başvurularında yaptırılması gereken özel sağlık sigortası olup, 10/05/2016 tarih ve 16 sayılı Vize ve İkamet İzni Taleplerinde Yaptırılacak Sağlık Sigortalarına İlişkin Genelge' de belirlenen asgari teminat yapısını (16/06/2021 tarihli ve 2021/8 sayılı genelge kapsamındaki değişiklikler ile) kapsamaktadır.

Peki Türkiye’de Yabancılar İçin Özel Sağlık Sigortası Avantajları Nelerdir?

Yabancı sağlık poliçeleri tüm şirketlerde minimum 1 yıllık ve maksimum 2 yıllık olarak düzenlenebilmektedir, 01/01/2022 tarihi itibariyle ise ileri tarihli poliçe düzenleme kuralları güncellendiği için web sitemizden geriye dönük -60 gün, ileriye dönük ise +150 tarihli poliçe satın alınabilir. 

Ayrıca 2 yıllık poliçeler 2 ayrı poliçe olarak düzenlenmektedir, çünkü göç idaresi tarafından bu şekilde talep edilmektedir.   

0-70 yaş aralığındaki tüm bireyler satın alabilir. Ancak 18 yaşından küçük bireyler ve 65 yaş üstü bireyler için aile ikameti dışındaki ikamet türlerinde sigorta zorunlu değildir.

Yabancı Sağlık Sigortasına sahip Yabancı bireyler, anlaşmalı sağlık kuruluşlarında gerçekleşen tanı ve tedavilerine ait sağlık masrafları, poliçede belirtilen teminatlar, limit, ödeme oranı ve istisnalara uygun olarak karşılanmaktadır.

Bu masraflar, sigortalının sahip olduğu poliçede belirlenen Sağlık Sigortası Genel Şartlarına ve Özel Sağlık Sigortaları Yönetmeliği’ne ve bu özel şartlara göre sağlık kurumları uygulama şartlarına uygun olarak hazırlanmaktadır.

Yabancı Sağlık Sigortası Ayakta ve Yatarak Tedavi Teminatı olarak 2’e ayrılır.

Ayakta tedavilerde yıllık 5.000 TL Kullanım Limiti vardır.

Anlaşmalı Hastanelerde sadece %20 ’sini sigortalı ödemektedir. Anlaşmasız Hastaneler de %40 Katılım Payı söz konusudur.

Ayakta tedavide ilk 6 ay bekleme süresi bulunmaktadır. 

Yatarak Tedavilerde Anlaşmalı Hastanelerde Limit yoktur.

Anlaşmasız Hastanelerde %20 Katılım Payı ile Maksimum 50.000 TL yıllık Limit söz konusudur.

Yatarak tedavide ilk 9 ay bekleme süresi bulunmaktadır. 

E-ikametsigorta.com web sitemizden yer alan https://www.e-ikametsigorta.com/content/health-insurance-for-foreigners link üzerinden Yabancı Sağlık Sigortası ile ilgili merak ettiğiniz tüm içeriklere ulaşabilirsiniz.

E-ikametsigorta.com olarak sigorta satın alma süreçleri kadar sigortanızı satın alma sonrası süreçlerinizde de her zaman sizlere destek sağlamaktayız. Müşteri hizmetlerimiz 7 gün, 4 dilde sizlere hizmet vermekten mutluluk duyar.

Bilgi almak ve EN UYGUN fiyatlara sahip olmak için WhatsApp hattımıza yazmayı unutmayın

Saygılarımızla

E-İkamet Sigorta Ekibi

Web Sitesi: https://www.e-ikametsigorta.com/

İletişim: +90 212 355 89 89

WhatsApp: https://wa.me/905304682003

Adres: Nispetiye Mah. Gazi Güçnar Sok. No:4 Kat:4 Ofis No:10 Beşiktaş, İstanbul  


Tags : yabancı özel sağlık sigortası , özel sağlık sigortası yabancılar için, yabancılar için özel sağlık sigortası, ozel sigorta yabancilar için , yabancilar icin ozel saglik sigortasi fiyatlari , yabancılar için özel sağlık sigortası fiyatları 2022 , yabancı özel sağlık sigortası fiyatları , yabancılar için özel sağlık sigortası fiyatları , yabancılara özel sağlık sigortası fiyatları , yabancı uyruklu özel sağlık sigortası , allianz yabancı sağlık sigortası , aksigorta yabancılara özel sağlık sigortası , allianz vitamin 2e , allianz yabancı sağlık , allianz yabancı sağlık sigortası anlaşmalı hastaneler , elit yabancılar için özel sağlık sigortası , yabanci uyruklulara ozel saglik sigortasi , yabancilar icin ozel saglik sigortasi , yabancilar için özel sağlık sigortası fiyatları , yabancı uyruklu kişilere özel sağlık sigortası , yabancı uyruklular için özel sağlık sigortası , yabancılar için özel sağlık sigortası fiyatları 2020 , yabancılar için özel sağlık sigortası fiyatları 2021


 

En yeni blog yazıları için kaydolun ve en iyi teklifleri alın

Teşekkür Ederiz.
Seçiniz