Sosyal Medya Hesapları Güvenliği

Önemli Uyarı: Açıklamalar sadece bilgilendirme amaçlı olup, güncel ve detaylı bilgilere e-ikamet.goc.gov.tr web adresinden ulaşabilirsiniz.

05/07/2021

Sosyal Medya Hesapları Güvenliği 

Sayın Yabancı Sağlık Sigortası müşterilerimiz, Bu yazımız ile günümüzde artık her bireyin sahip olduğu sosyal medya hesaplarımızın korunması hakkında önemli noktaları paylaşacağız. Kişisel verilerimizin korunması ifadesi ile aklımıza öncelikle bilgi güvenliği geliyor ancak bu terimin kapsamı oldukça geniş kapsamlı hale geldi. 

Teknolojinin son hızla ilerlemesi ve internetin hayatlarımızda önemli bir yer alması, sosyal medyanın da günlük hayatımızın neredeyse vazgeçilmez bir parçası olmasını sebep oldu. Hatta sadece lokal değil global anlamda iletişimi de sağlamaktadır ve her paylaşımımız dijital ayak izimizi oluşturmaktadır. Bu anlamda da ciddi riskler taşıyoruz. 

Sosyal medya hesaplarımızın ele geçirilmesi, aşağıdaki gibi çeşitli risklerle karşı karşıya kalmamıza sebep olabilir.   

  • Sosyal medya hesabımızı ele geçiren hackerlar, önemli kişisel bilgilerimize ulaşabilirler.
  • Sosyal medya hesabımızı kopya taklit ederek kendi adımıza yazılar yazabilir, itibar kaybımıza sebep olabilirler.
  • Bizim adımıza yakınlarımızla iletişime geçip maddi taleplerde/borç talebinde bulunabilirler.
  • Ücretli uygulamalar satın alınabilir, bizim adımıza farklı satın almalar yapılıp maddi açıdan zarar verebilirler. 

Bu örnekleri çoğaltabiliriz. Bu yüzden sadece sosyal medyada değil, internet ortamında kullandığımız tüm hesaplarımızı güvence altına almak zorundayız. Şimdi biraz bu tür risklere karşı nasıl önlemler alabiliriz, bakalım. 

Sosyal medya hesaplarımızı güvence altına almanın yolları 

  • Kullandığımız telefonlarda ve bilgisayarlarda kesinlikle antivirus programı bulunmalı.
  • Sosyal medya uygulamalarının sunduğu güvenlik özelliklerini detaylı bir şekilde incelenmeli ve ihtiyaca uygun özellikleri kullanılmalı.
  • Kullanılmayan medya hesaplar kapatılmalı.
  • Hesaplara erişim aşamasında iki adımlı kimlik doğrulama özelliğini tercih edilmeli.
  • Sosyal medya uygulamalarının gizlilik ve güvenlik ayarlarını belirli aralıklarla kontrol etmeyi alışkanlık haline getirebiliriz.
  • Sosyal medya uygulamalarının son güncel versiyonlarını kullanmaya özen gösterilmeli.
  • Hesap etkinliklerimizi sık sık kontrol edilmeli, hesabımızda bilgimiz dışında bir etkinlik olup olmadığını bakılmalı.
  • Sosyal medya platformlarında tanımadığımız kişilerden gelen bağlantılara ve mesajlara, bağlantıları ve mesajları açmamaya dikkat edebiliriz.
  • Her bir sosyal medya uygulamasında farklı şifre kullanmak çok çok önemlidir. Bu nedenle uygulamaların önerdiği standartlarla farklı şifreler belirlenmeli.
  • Sosyal medya uygulamalarının şifre sıfırlama özelliklerinden gerektiğinde yararlanabilmek için ayarlarımızı düzenlenmeli.
  • Çok yakınlarımız isteseler dahi hesap bilgilerimizi kimseyle paylaşmayınız. 

Sosyal medya hesaplarınızın güvenliğiyle ilgili bu önemli noktalara dikkat edilmeli, bu sayede hesaplarınızın ele geçirilme riskini azaltabiliriz.

E-ikametsigorta.com, İkamet için Yabancı Sağlık Sigortası hizmeti sunan bir Online satın alma platformudur. Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına ve Kvkk uygun olarak tüm işlemleriniz yapılmaktadır. Poliçe almak için kesinlikle pasaport veya kimliğinizi kimse ile paylaşmayınız. 

Saygılarımızla

E-İkamet Sigorta Ekibi   

Önemli Not: Bütün ikamet işlemlerinizi Türkiye Cumhuriyeti’ nin resmî web sitesi olan https://e-ikamet.goc.gov.tr/ adresinden bizzat kendiniz gerçekleştiriniz. Üçüncü kişilerle ve aracılarla kişisel bilgilerinizi paylaşmaktan sakınınız. İkamet başvurunuzu bu site dışında kesinlikle yapmayınız. 

Etiketler: İkamet için Sigorta ; Yabancı Sağlık Sigortası ; Yabancılar için Sigorta ; Health insurance for residence permit in Turkey ; İkamet Sigortası ; страховка длявнж в турции ; www.e-ikamet.goc.gov.tr ; Foreigner Health Insurance ; İkamet İnsurance ; İkamet Sigorta ; İkamet Sigortası

En yeni blog yazıları için kaydolun ve en iyi teklifleri alın

Teşekkür Ederiz.
Seçiniz