Seyahat Sağlık Sigortası - 30.000 € Limitli Teminat

Önemli Uyarı: Açıklamalar sadece bilgilendirme amaçlı olup, güncel ve detaylı bilgilere e-ikamet.goc.gov.tr web adresinden ulaşabilirsiniz.

19/06/2023

Sayın Yabancı Sağlık Sigortası müşterilerimiz, Türkiye’de yaşayan yabancı misafirlerin hayatlarını kolaylaştırmak için sigorta ve ikamet süreçleri hakkında öğrendiğimiz yasal bilgileri sizlerle paylaşmaya devam ediyoruz.

Web Sitemiz sadece Yabancı Sağlık Sigortası / İkamet İzin Sigortasını sunar. Bu amaç ile kurulmuştur. Bunun dışında hiçbir farklı sigorta ürünü yoktur. Sitemizde ve blog yazılarımız yer alan ikamet izin süreçleri ile ilgili tüm bilgiler kullanıcıları bilgilendirmek amaçlı olup sigortalılarımıza yardımcı olmak için tamamen ücretsiz olarak paylaşılmaktadır.

Bu haftaki blog yazımız ile ‘’Seyahat Sağlık Sigortası Nedir? ‘’biraz bundan bahsedeceğiz.

Seyahat sağlık sigortası, bir kişinin yurtdışında seyahat ettiği sırada sağlık hizmetlerine erişimini güvence altına alan bir sigorta türüdür. Bu sigorta, seyahat eden kişinin sağlık sorunlarıyla karşılaştığında tıbbi masraflarını karşılamayı ve acil durumlarda tedavi olabilmesini sağlamayı amaçlar.


Seyahat sağlık sigortası genellikle aşağıdaki hizmetleri kapsar;

1. Tıbbi masraflar: Seyahat sırasında oluşabilecek hastalık veya yaralanmalara bağlı tıbbi masrafları karşılar. Bu, doktor muayeneleri, hastane masrafları, ilaçlar ve tıbbi tedavileri içerebilir.

2. Acil tıbbi tahliye: Seyahat eden kişinin tıbbi bir acil durumu varsa ve uygun tıbbi bakım yerel olarak mevcut değilse, tahliye masraflarını karşılar. Örneğin, bir helikopter veya ambulansla başka bir hastaneye nakledilmesi gerekebilir.

3. Ev ülkeye dönüş masrafları: Seyahat eden kişinin sağlık durumu nedeniyle acil olarak ülkesine dönmesi gerekiyorsa, geri dönüş masraflarını karşılar.

4. Acil diş tedavisi: Seyahat sırasında acil diş tedavisi gerektiğinde masrafları karşılar.

5. Cenaze Nakli: Sigortalının poliçe kapsamında olan hastalıklar veya yaralanması sonucu vefatı halinde cenazenin defnedilmesi için Türkiye’deki daimî ikamet bölgesine nakli gerçekleştirilir.

6. Seyahat İptali ve Gecikmesi: Seyahatinizin beklenmedik bir şekilde iptal edilmesi veya gecikmesi durumunda uçuş, konaklama ve diğer ilgili masrafları karşılar. Örneğin, bir aile üyesinin ani bir hastalığı veya seyahat eden kişinin kendisinin rahatsızlanması nedeniyle seyahatin iptal edilmesi durumunda, bu sigorta mali tazminat sağlayabilir.

7. Bagaj Teminatı: Seyahat eden kişinin uçakta veya seyahat sırasında bagajının kaybolması, hasar görmesi veya çalınması durumunda tazminat sağlar.


Seyahat sağlık sigortası poliçeleri, sigorta şirketlerinin sunduğu farklı kapsamlara ve koşullara sahip olabilir. Seyahat sağlık sigortası satın alırken, seyahat edeceğiniz yerin sağlık hizmetleri standartlarını ve maliyetlerini göz önünde bulundurmanız önemlidir. Ayrıca, sigortanın acil durumlar, spor aktiviteleri veya önceden mevcut tıbbi koşullar gibi belirli durumlar için ne tür kapsam sağladığını da kontrol etmeniz önemlidir.

Seyahat Sağlık Sigortası Çeşitleri;

Avrupa Vizesi (Schengen vizesi) Seyahat Sağlık Sigortası: Schengen Bölgesi'ne seyahat etmek isteyen kişilerin alması gereken bir sigorta türüdür. Schengen Bölgesi, 26 Avrupa ülkesinin yer aldığı bir serbest dolaşım bölgesidir ve bu ülkelerde seyahat etmek isteyen kişilerin Schengen vizesi alması gerekmektedir. Schengen vizesi sigortası, seyahat eden kişinin seyahat süresi boyunca minimum 30.000 Euro teminat sağlamalıdır. Ayrıca sigortanın Schengen ülkeleri tarafından kabul edilen bir sigorta şirketi tarafından verilmiş olması gerekmektedir. Schengen vizesi başvurusu yaparken, seyahat sigortası poliçesini sunmanız gerekebilir. Poliçenin Schengen ülkeleri tarafından kabul edilen standartlara uygun olduğundan emin olmanız önemlidir.

Tüm Dünya Seyahat Sağlık Sigortası: Dünya genelinde seyahat eden kişilere sağlık, acil durumlar ve seyahat iptali gibi risklere karşı koruma sağlayan bir sigorta türüdür. Bu sigorta, seyahat eden kişinin seyahat süresi boyunca çeşitli olumsuz durumlarla karşılaşması durumunda mali destek ve yardım sunar. Tüm Dünya Seyahat Sigortası, seyahat eden kişinin seyahat ettiği ülkelerde geçerlidir ve genellikle bir yıllık veya tek seferlik poliçe seçenekleri sunar. Poliçenin kapsamı ve teminat miktarı sigorta şirketine, poliçe tipine ve seçtiğiniz plana bağlı olarak değişebilir.

Erasmus (Öğrenci) Seyahat Sağlık Sigortası: Avrupa Birliği'nin Erasmus+ programı kapsamında yurtdışında eğitim veya staj yapacak öğrencilere yönelik olarak sunulan bir sigorta türüdür. Erasmus Sigortası, öğrencilerin seyahatleri boyunca sağlık, kaza ve sorumluluk gibi risklere karşı koruma sağlamayı amaçlar.


Seyahat Sigortası İçin İstenen Belgeleri sıralamak gerekir ise;

• Tc kimlik numarası ya da yabancı kimlik numarası 

• Tc sahibi doğum tarihi 

• Seyahat edilecek ülke

• Seyahat başlangıç ve bitiş süresi (ya da kalınacak süre)


E-ikametsigorta.com olarak bu haftaki blog yazımızda Seyahat Sağlık Sigortaları konusunda sahip olduğumuz genel bilgileri sizlerle paylaştık, seyahat sağlık sigortası ile ilgili genel bilgileri ve teklifleri WhatsApp hattımızı ziyaret ederek öğrenebilirsiniz

E-ikametsigorta.com olarak ikamet için geçerli Yabancı Sağlık Sigortasının yanında diğer ürünler hakkında da her zaman sizlere destek sağlamaktayız, müşteri hizmetlerimiz 7 gün, 4 dilde sizlere hizmet vermekten mutluluk duyar.

Seyahat Sağlık Sigortası poliçenizi web sitemizden çok hızlı ve kolay şekilde alabilirsiniz https://www.e-ikametsigorta.com/content/travel-health-insurance linki ziyaret etmeniz yeterlidir.

E-İkamet Sigorta Ekibi

Web Sitesi: https://www.e-ikametsigorta.com/ 

İletişim: +90 212 355 89 89

WhatsApp:https://wa.me/905304682003

Adres: Nispetiye Mah. Gazi Güçnar Sok. No:4 Kat:4 Ofis No:10 Beşiktaş, İstanbul  

 

Önemli Not; Bütün ikamet işlemlerinizi Türkiye Cumhuriyeti’nin resmî web sitesi olan https://e-ikamet.goc.gov.tr adresinden bizzat kendiniz gerçekleştirin. Üçüncü kişilerle ve aracılarla kişisel bilgilerinizi paylaşmaktan sakınınız. İkamet başvurunuzu bu site dışında kesinlikle yapmayınız.

 

Tags: seyahat sağlık sigortası online, en uygun seyahat sağlık sigortası, 30.000 euro teminatlı seyahat sağlık sigortası, axa yurtdışı sağlık sigortası, vize sağlık sigortası, sağlık sigortası yurtdışı, seyahat sağlık sigortası teklif al, online seyahat sigortası, allianz yurtdışı sağlık sigortası, vize için seyahat sağlık sigortası, seyahat sigortası yurtdışı, anadolu sigorta seyahat sağlık sigortası, 30000 euro teminatlı seyahat sağlık sigortası, axa sigorta seyahat sağlık sigortası, yurtdışı sağlık sigortası fiyatları 2022, erasmus sağlık sigortası, seyahat sigortası online, allianz seyahat sigortası, yurt dışı sağlık sigortası fiyat, sağlık seyahat sigortası, axa seyahat sigortası, axa seyahat sağlık sigortası, allianz seyahat sağlık sigortası, vize için sağlık sigortası, seyahat sağlık sigortası schengen, seyahat saglik sigortasi, en uygun seyahat sigortası, seyahat sigortası schengen, yurtdışı sigorta, generali seyahat sağlık sigortası, schengen sağlık sigortası, seyahat sağlık sigortası fiyatları 2022, seyahat sağlık sigortası ücreti, en ucuz seyahat sağlık sigortası, yurtdışı sağlık sigortası fiyatları, online seyahat sağlık sigortası, yurtdışı seyahat sigortası fiyatları, schengen seyahat sağlık sigortası, 30.000 euro teminatlı seyahat sağlık sigortası fiyatı, seyahat sigortasi, seyahat sigortası fiyatları, yurt dışı sağlık sigortası, seyahat sağlık sigortası fiyatları, yurtdışı seyahat sağlık sigortası, yurtdışı sağlık sigortası, yurtdışı seyahat sigortası, seyahat sigortası, seyahat sağlık, seyahat sağlık sigortası, travel insurance, travel health insurance


En yeni blog yazıları için kaydolun ve en iyi teklifleri alın

Teşekkür Ederiz.
Seçiniz