Patilerin Sevmediği Kokular

Önemli Uyarı: Açıklamalar sadece bilgilendirme amaçlı olup, güncel ve detaylı bilgilere e-ikamet.goc.gov.tr web adresinden ulaşabilirsiniz.

21/11/2022

Merhaba Yabancı Sağlık Sigortası Üyelerimiz,

Bugün çoğumuzun evinde birlikte yaşadığı , bahçesinde bakıp büyüttüğü, sokakta hassasiyet ile üzerine titrediği pati dostlarımız kedilerin sevmediği kokulardan bahsedeceğiz.

Çoğumuz kedilerin ‘’koku hassasiyetini’’ biliriz. Yiyeceklerini, sularını, tuvaletlerini, oyuncaklarını, yeni tanıdığı insanları koku hafızasına alan dostumuz ancak sevdiği ve güvendiği zaman yer, içer, oynar ve sever !

Hayatta kalmaları konusunda önemli bir yer tutan koku hafızaları, çoğu araştırmaya göre insanlardan yaklaşık 14 kat daha fazladır.

Peki pati dostlarımız hangi kokulardan hoşlanmaz?

Hadi inceleyelim :)

1- NARENCİYE

Dostlarımız portakal, limon, mandalina gibi narenciye kokularından hiç hoşlanmaz.

2- NANE/OKALİPTUS

Pati dostlarımızda okaliptus tarzı nanemsi kokular mide bulantısı yaptığı için hiç hoşlanmazlar.

3- ÇÜRÜK YİYECEKLER

Kediler doğası gereği avcı hayvanlar oldukları için, bozulmuş yiyecekleri hemen anlar ve koku hafızası yeteneği ile o yiyeceği reddederler.

4- TUVALET KOKUSU

Kediler tuvalet konusunda oldukça hassas ve temiz olmaları ile bilinir. Özellikle evde birlikte yaşadığınız bir patili dosta sahipseniz, bilmelisiniz ki sürekli olarak kumu temizlenmelidir.

Tuvalet kokusundan nefret eden dostunuz, sizi bu konuda oldukça uyaracaktır.

Onların psikolojik ve fizyolojik sağlığı için bu konuda bizde onlar kadar titiz olmalıyız :)

5- BAHARATLAR

Kediler özellikle tarçın, hardal , biberiye, kekik gibi baharat kokularından hiç hoşlanmazlar.

Sevmediği, hoşlanmadığı bu kokulardan patili dostumuzu özellikle uzak tutmak onları her anlamda mutlu edecektir.

Bunların yanı sıra çok sevdiği kokularda mevcuttur. Örnek olarak kedi otu kokusu, bazı çiçekler (papatya gibi), zeytin kokusu , fesleğen gibi :)

Kendinize ve patili dostunuza iyi ve sevgiyle bakın.

Sigortapati.com, Sadece minik dostlarımız için online sigorta sunmak üzere kuruldu. Sigortapati.com güvencesi ile sunulan Pati Sigortaları ile evcil hayvanlarınızın başına gelebilecek her türlü sağlık probleminde anlaşmalı veteriner hekim ağından, geniş teminat kapsamından en uygun fiyatlar ile yararlanabilirsiniz. Sigortapati.com web sitesini ziyaret ederek maksimum 2-3 dakika içinde tüm sigorta şirketlerinin tekliflerini görüp online olarak anında pati sigortanızı satın alabilirsiniz.

Saygılarımızla

E-İkamet Sigorta Ekibi   

Önemli Not; Bütün ikamet işlemlerinizi Türkiye Cumhuriyeti’nin resmî web sitesi olan https://e-ikamet.goc.gov.tr/ adresinden bizzat kendiniz gerçekleştirin. Üçüncü kişilerle ve aracılarla kişisel bilgilerinizi paylaşmaktan sakınınız. İkamet başvurunuzu bu site dışında kesinlikle yapmayınız. 

kedi sağlık sigortası, pati sigortası, mapfre evcil hayvan sigortası, patim güvende anadolu sigorta, allianz evcil hayvan sigortası, zurich sigorta hayvan sigortası, köpek tuvalet eğitimi, kedi sağlık sigortası fiyatları, anadolu sigorta pati kedi sigortası, anadolu sigorta pet sigortasıa, nadolu sigorta kedi sigortası, evcil hayvan sigortası yapan şirketler, evcil hayvan sigortası fiyatları, axa evcil hayvan sigortası, pati sigortası anadolu sigorta, anadolu sigorta köpek sigortası, aksigorta evcil hayvan sigortası, köpek sağlık sigortası, pet sağlık sigortası, anadolu sigorta evcil hayvan sigortası, anadolu pati sigortası, anadolu sigorta patim güvende, pet sigorta, evcil hayvan sağlık sigortası, zurich sigorta, evcil hayvan köpek sigortası, patim güvende, sigorta köpeklere sağlık sigortası, evcil hayvan sigortası, evcil hayvan sağlık sigortası fiyatları, anadolu sigorta pati sigortası

En yeni blog yazıları için kaydolun ve en iyi teklifleri alın

Teşekkür Ederiz.
Seçiniz