Özel Sağlık Sigortası ve Amacı

Önemli Uyarı: Açıklamalar sadece bilgilendirme amaçlı olup, güncel ve detaylı bilgilere e-ikamet.goc.gov.tr web adresinden ulaşabilirsiniz.

26/09/2022

Özel Sağlık Sigortası ve Amacı Nedir?

Sayın Yabancı Sağlık Sigortası müşterilerimiz, bu blog serimizde hepimizin yaşantımızda karşılaşabileceğimiz hastalıklar ve kazalar hakkında olacak. İkamet Sigortası sahip olan yabancı misafirler, ikamet başvuruları sonrası Tckn sahip olduktan sonra daha kapsamlı bir özel sağlık sigortası sahip olabilirler. Şimdi hangi şartlarla, nasıl özel bir sağlık sigortasına sahip olabiliriz, genel hatları ile bu bilgileri sizinle paylaşacağız.

Hastalık ya da kaza durumlarında Özel Sağlık Sigortası ( ÖSS ) ile anlaşmalı veya anlaşmalı olmayan özel hastanelerden farklılık göstermek koşulu ile sağlık hizmeti alma hakkınız doğar. Hayatımızda öngörülmeyen sağlık ihtiyaçlarımızda, hem en iyi hizmeti almak hem de tedavi masrafları için güvencemizin olması için özel sağlık sigortası ile satın almak mümkün. İsterseniz şimdi ÖSS ( Özel Sağlık Sigortası ) hakkında merak ettiğimiz en önemli soruları cevaplayalım.

Özel Sağlık Sigortası ( ÖSS ) Nedir?

Özel Sağlık Sigortaları, Hastalık veya Kaza gibi durumlarda ortaya çıkan sağlık giderlerinin güvence altına alındığı sigorta çeşididir. Özel Sigorta aslında başka bir tanımlama ile bütçemize göre anlaşmalı veya anlaşmasız özel hastanelerden belirlenen koşullarda sağlık hizmeti almak olarak özetleyebiliriz. Bir başka deyişle belirli bir risk prim ( ödeme ) karşılığında, sağlık risk sonuçlarınızı sigorta şirketlerine bu riskinizi devretmek diye de tanımlayabiliriz.

Özel Sağlık Sigortası, özellikle günümüzde tedavi sürecindeki giderlerin ciddi yükselmesi, sağlık hizmetlerine erişimin zorlaşması sebebi ile, lüksten çok bir ihtiyaçtır. 1 yıl süreliğine yapılan Özel Sağlık Sigortaları için SGK’lı olma zorunluluğu da yoktur.

Özel Sağlık Sigortası Amacı Nedir?

Özel Sağlık Sigortalarında belirlene Teminat ve Limitlere göre, Sağlık, Kaza veya Acil Müdahale gibi durumlarda tedavi masraflarımız karşılanmaktadır. Sigortalı bireyin, tercihine göre istediği özel sağlık kurumlarında hizmet alabilmesini imkan tanır. 

Artı olarak özel sağlık sigortası vergi indirimi avantajı sunmaktadır. Bu yönde de ödediğiniz ücretin tamamı maliyet olarak değerlendirilmemesi de gerekir.

Özel sağlık poliçelerinde kanunlara göre, genel ve özel olmak üzere iki farklı teminat yapısı bulunur. Genel şartlar, sigorta şirketlerinin hemen hepsinde aynıdır. Özel şartlar bölümünde sunulan hizmetler ise farklılıklar göstermektedir. Bu sebeple Özel Sağlık Sigortası yaptırmadan önce genel ve özel şartları detaylı okumamız, beklentilerimiz doğrultusunda ek teminat taleplerimizi iletip sigortamıza ekletmeyi denememiz doğru bir davranıştır.

Özel Sağlık Sigortasının Kapsamı Nedir?

Özel ve genel şartlara bağlı kalarak, Özel Sağlık Sigortamızın kapsamı ve limitleri genişletilebilir. Özel şartlar kapsamında sigortalı yurt dışında bile sağlık hizmetlerinden teminatın bulunması halinde rahatlıkla kullanılabilmektedir.

Özel Sağlık Sigortası, Sağlık Sigortası Genel Sözleşmesiyle sunulmaktadır. Bireyde var olmayan ve gelecekte oluşma riski olan tüm hastalıklar, Özel Sağlık Sigortası kapsamına alınabilmektedir. Bir başka deyişle, sigorta başladığı tarihten önceki var olan sağlık problemleri, hiç bir özel sağlık sigortası kapmasına girmez.

ÖSS ( Özel Sağlık Sigortaları ) ayakta ve yatarak tedavi teminatlarını olarak genel olarak 2 ana başlıkta ele alınabilir. İhtiyaçlarınız ve özel sağlık sigortanızdan beklentilerinizin doğru belirlenmesi için bu alanda uzman ve sizi doğru bilgilendirecek bir danışmanla sigorta başlamadan önce ürün, süre, çalışma sistemi, amacı hakkında tabir yerinde ise eğitim almak en doğru adımdır.

Özel Sağlık Sigortası Nasıl Satın Alabiliriz? 

E-ikametsigorta.com üzerinden uzman sigorta danışmanları ile iletişime geçerek sizin talepleriniz, amaçlarınıza en uygun Özel Sağlık Sigortası ürününü belirleyebilirsiniz. Böylelikle bütçenize ve özel sağlık ihtiyaçlarınıza göre sigorta ürünü belirlemeniz profesyonel bilgi ile daha kolaylaşır. 

Türkiye'de bulunan yabancılar da oturma izinleri varsa ÖSS yaptırabilir. Eğer oturma izinleri yoksa İkamet için geçerli yabanı sağlık sigortası almaları en doğru seçenektir.

Özel Sağlık Sigortası Başlama Tarihi Nedir?

Size sunulan teklifler arasından Poliçenizi ve sigorta şirketinizle seçtikten sonra prim ödediğiniz ilk tarihle Özel Sağlık Sigortanız ve haklarınız başlar. Prim ödemelerinizi düzenli olarak yaptığınız sürece poliçe bitiş tarihine kadar da bu haklarınız devam eder. Poliçe süresi dolduğunda ise Sigorta Şirketiniz size yeni bir teklif sunar, sizin de onayınız ile yenilenerek Özel Sağlık Sigortasından yararlanmaya haklarınızı koruyarak devam edebiliriz.

Özel Sağlık Sigortasında Yaş Sınırı Nedir?

Özel Sağlık Sigortası, sigorta ürününe, sigorta şirketlerinin politikalarına göre yaş sınırı farklılık gösterebilir. Fakat genel olarak Özel Sağlık Sigortası yaş sınırı 18 ile 65 yaş arasındadır. 18 yaşından küçük çocuğu bulunan anne & babalar, kendi Özel Sağlık Sigortalarına çocuklarının sigortalarını ekleyerek ihtiyaç halinde tedavi giderlerinin karşılanmasını sağlayabilir. Bu alanda artık bir çok sigorta şirketi çocuklara da bireysel olarak özel sağlık sigortası sunabilmektedir.

Özellikle, Özel Sağlık Sigortası için ne kadar erken yaşta dahil olunur ise, hem ödenen prim/ücret olarak, hem de kapsamı daha geniş olacaktır. Öneri olarak, Çocuklarımıza ilk fırsatta sadece yatarak teminatları kapsayan bir özel sağlık sigortası yaptırmak ve devam ettirmek çocuğumuzun geleceğine dair artık önemli bir sorumluluk olarak görünmektedir.

Hamileyken Özel Sağlık Sigortası Yaptırılır mı?

Özel Sağlık Sigortası, doğum masraflarını da ek teminat dahil olması ile karşılamaktadır. Yani Özel Sağlık Sigortası yapılırken poliçeye doğum teminatı eklenirse hamilelik dönemi sigorta kapsamına alınmış olur. 

Bazı sigorta şirketleri doğum teminatı için farklı bekleme süreleri koyabilmektedir. Bu teminatın da detaylı olarak incelenmesi sonrasın dahil edilmesi daha doğru olur. 

Özel Sağlık Sigortası Fiyatları Nedir?

Özel Sağlık Sigortası fiyatları, sigorta yaptıracak kişinin mevcut sağlık durumuna, cinsiyetine, yaşına, medeni haline, hastalık geçmişine ve sigortanın geçerli olacağı hastane seçimine ( anlaşmalı hastane networküne ) göre değişmektedir. Artı olarak teminatların kapsamını genişletmek veya ek maddeler ekletmek sigortanın fiyatını yükseltecektir. Bu sebeple özel sağlık sigortası ücretleri konusunda net bir tutar almak için size özel bir teklif oluşturulması gerekmektedir. E-İkametsigorta.com yetkililerinden teklif alarak size özel fiyatları hızlıca öğrenebilirsiniz.

Bir kez daha vurgulamak gerekir ki sigortalının sağlık durumu ve risklerini daha iyi takip edebilmesi ve yıllar içinde daha uygun fiyatlar verebilmesi için özel sağlık sigortası yaptırmaya ne kadar erken başlar ise o kadar doğru olur.

E-ikametsigorta.com, Sadece ikamet için yabancı sağlık sigortası hizmeti sunan bir online satın alma platformudur. Web sitemiz zaten bu amaç için kurulmuştur ve sadece 1 sigorta ürünü bulunmaktadır. Etbis’e kayıtlı olup tüm yasal süreçlere göre hareket etmektedir. Poliçemiz de ikamet başvuruları için geçerlidir. İkamet başvuru sürecinde, tüm bilgi ve tecrübelerimizi ücretsiz olmak kaydı ile sigortalılarımız ile paylaşıyoruz. Bu yönde Google Müşteri Yorumlarımızı okumanızı tavsiye ediyoruz.

Saygılarımızla

E-İkamet Sigorta Ekibi

Önemli Not; Bütün ikamet işlemlerinizi Türkiye Cumhuriyeti’nin resmî web sitesi olan https://e-ikamet.goc.gov.tr/ adresinden bizzat kendiniz gerçekleştiriniz. Üçüncü kişilerle ve aracılarla kişisel bilgilerinizi paylaşmaktan sakınınız. İkamet başvurunuzu bu site dışında kesinlikle yapmayınız.

Tags: Insurance for Residence , Foreign Health Insurance; Insurance for Foreigners , Health insurance for residence permit in Turkey , Residence Insurance , страховка длявнж в турции , www.e-ikamet.goc.gov.tr , Foreigner Health Insurance , İkamet insurance , Yabancı Sağlık Sigortası , Yabancı Sigorta, Oturum İzin Sigorta , Göç İdaresi Sigorta , E-İkamet Başvuru Sigortası , İkamet Sağlık Sigortası , İkamet Sigorta , Turkish Citizenship , Ankara Sigorta , Türk Nippon Sigorta , Sompo Japan Sigorta , Arex Sigorta , Groupama Sigorta , Demir Sigorta , İkamet için Sigorta , İkamet Başvuru Sigortası , İkamet Sigortası, ikamet sigortası

En yeni blog yazıları için kaydolun ve en iyi teklifleri alın

Teşekkür Ederiz.
Seçiniz