Oturma İzni İptal Olanlar Ne Yapmalı ?

Önemli Uyarı: Açıklamalar sadece bilgilendirme amaçlı olup, güncel ve detaylı bilgilere e-ikamet.goc.gov.tr web adresinden ulaşabilirsiniz.

13/02/2023

Sayın Yabancı Sağlık Sigortası müşterilerimiz, Türkiye’de yaşayan yabancı misafirlerin hayatlarını kolaylaştırmak için sigorta ve ikamet süreçleri hakkında öğrendiğimiz yasal bilgileri paylaşmaya devam ediyoruz.

2023 yılının ilk aylarında ikamet uzatma ya da bazı ülkeler için ilk başvurularda ikamet başvurusunun olumsuz sonuçlanması söz konusu.

Bu durumda Yabancı misafirlerimizin en çok merak ettiği konu ise ‘’ Başvuru yaparken ödediğim vergi ve sigorta masraflarımı iade alabilecek miyim? ‘’ Bu haftaki blog yazımız da ise yasal olarak sahip olduğunuz tüm hakları sizlerle paylaşmış olacağız.

Başvurunuzun olumsuz sonuçlanması sonrası ikamet başvurusu için yaptığınız birçok masrafın iadesi tabi ki mümkün. Çünkü bu başvuru sürecinin değerlendirilmesi tamamen göç idaresi kararlarına bağlıdır.

Öncelikle ikamet başvurunuzu tamamladıktan sonra randevu gününden önce vergi dairesinden ödemiş olduğunuz ‘’Harç Bedellerini Geri Alma Hakkına Sahip misiniz?’’ bu konudan bahsedelim.

Randevu gününden önce devletimizin resmî web sitesi olan https://intvrg.gib.gov.tr/gocborc.jsp sitesi üzerinden veya en yakın vergi dairesi üzerinden başvuru numarası ile ödemiş olduğunuz harç bedellerinizi içeren makbuz ve ikamet red belgeniz ile en yakın vergi dairesine dilekçe yazarak ödemiş olduğunuz harç bedellerini tabi ki geri alabilirsiniz.

Yabancı misafirlerimizin merak ettiği bir diğer konu ise ‘’İkamet Başvurum Olumsuz Sonuçlanır İse İkamet İçin Aldığım Sigortam İptal Edilebilir mi? ‘’ özellikle bu konudan sizlere daha detaylı bilgi vermek isteriz.

Aslında bu aşamada sigortayı satın aldığınız kurumun yasal ve yetkili sigorta acente olması çok çok önemli.

Maalesef sigorta satma yetkisi olmayan yetkisiz birçok aracı tarafından yabancı misafirlerimizin bu yasal hakları suistimal edilmektedir. Aslında sigorta satın alırken ve fiyat araştırması yaparken birçok kurumun gerçekten sigorta satışı yapma yetkisi olduğunun kontrolü, Google yorumları ve müşteri memnuniyetleri bu aşamada da çok önemlidir.

Çünkü maalesef danışmanlık firmaları ve aracı kurumlar bu aşamada yabancı misafirlerimize destek sağlamamaktadır. Birçok kuruma ise satın alma sonrası maalesef yabancı misafirlerimiz ulaşamamaktadır.

Peki İkamet İçin Geçerli Yabancı Sağlık Sigortası İptal Etme Şartları Nelerdir?

İkamet için zorunlu olan yabancı sağlık sigorta iptal şartları tüm sigorta şirketlerinde aynıdır ve zorunlu olarak düzenlenen sigortalar maalesef talebe bağlı iptal edilememektedir.

İkamet için zorunlu olan yabancı sağlık sigortanızı iptal ettirmek istediğinizde mutlaka gerekçeniz ile yasal evraklarınızı acentenize sunmanız gerekmektedir.

Şimdi bu koşulların neler olduğunu detaylı olarak inceleyelim.

1-İkamet İzin Süresini Kapsayan Yeni Bir Sağlık Sigortası Sözleşmesinin Şirkete İbrazı: Yabancı misafirlerimizin farklı bir özel sağlık sigortanın olması durumunda göç idaresinin bu sigortaya ihtiyacı olmadığını iletmesi durumunda sahip olmuş olduğu sigortayı beyan etmesi durumunda yabancı sağlık poliçesi iptal edilebilir.

2-İkamet İznin Reddedilmesi: Yabancı misafirlerimizin en çok merak ettiği sorunun yanıtı. Eğer ki randevu gününde göç idaresi tarafından ikamet iznine onay verilmez ise göç idaresi tarafından ikametinizin reddedilme nedenleri ve gerekçeleri ile evrakları beyan etmesi durumunda yabancı sağlık poliçesi iptal edilebilir.

3-5510 Sayılı Sosyal Sigorta ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu Gereğince Genel Sağlık Sigortası Kapsamına Dahil Olmak: Yabancı misafirlerimizin isteğe bağlı, çalışma izni ya da Türk eşleri nedeniyle SGK kapsamına girmesi durumunda E-devlet üzerinden alınan SGK provizyon belgesi yada müstahaklık belgesinin beyan edilmesi durumunda yabancı sağlık poliçesi iptal edilebilir.

Peki E-ikametsigorta.com İptal Sürecini Nasıl Yönetir?

Öncelikle E-ikametsigorta.com olarak önceliğimiz her zaman müşteri memnuniyetimizdir, bunu anlamak için Google yorumlarımızı okumanızı mutlaka tavsiye ediyoruz. 1500’e yakın Google yorumlarımız mevcut ve hepsi 5 üzerinden 5 ‘tir.

E-ikametsigorta.com olarak sigorta satın alma süreçleri kadar sigortanızı satın alma sonrası süreçlerinizde de her zaman sizlere destek sağlamaktayız. Müşteri hizmetlerimiz 7 gün, 4 dilde sizlere hizmet vermekten mutluluk duyar.

İkamet için geçerli olan yabancı sağlık poliçenizi yukarıda belirttiğimiz yasal olan iptal şartları çerçevesinde iptal ettirmek istediğinizde, öncelikle hangi koşullarda iptal ettirmek isteyeceğinizi müşteri temsilcilerimize iletebilirseniz size gerekli olacak evraklarınızı paylaşmış olacaklardır.

Örneğin göç idaresi tarafından ikametiniz olumsuz olarak sonuçlandı? ne yapmalısınız?

Göç idaresi tarafından ikametinizin hangi gerekçeler ile olumsuz sonuçlandığını beyan eden resmi, kaşe ve imzalı belgeniz ile poliçe numaranızı 7 gün hizmet veren +905304602003 numaralı WhatsApp hattımıza ya da [email protected] mail adresimize elektronik ortamda iletmeniz yeterli olacaktır.

Müşteri hizmetlerimiz belgelerinizi sahip olmuş olduğunuz poliçeye ait sigorta şirketine ilgili talebinizi oluşturarak iptal sürecinizi başlatmış olacaktır. İptal süreçlerinin değerlendirilmesi ilgili sigorta şirketi genel müdürlükleri tarafından sağlanmaktadır. İlgili sigorta şirketi tarafından iptalin onaylanması sonrası işlem yapmış olduğunuz kartınıza ya da hesabınıza otomatik olarak iadeniz sağlanmaktadır. Bu süreçler sigorta şirketlerinin değerlendirmesi ve banka iade süreçlerine bağlı olarak 7-10 iş günü arasındadır.

İkamet sigortanızı, Web sitemizden ONLINE, 7 gün / 24 saat olarak 3 adımda hızlı ve çok kolay bir şekilde satın alabilir ve Anında Poliçenize / Poliçe Numaranıza ulaşabilirsiniz.

Web sitemiz zaten bu amaç için kurulmuştur ve sadece 1 sigorta ürünü bulunmaktadır. Bunu görmek için müşterilerimizin Google yorumlarına bakmanızı tavsiye diyoruz. Müşterilerimizin 1.500 üstünde yorumu var.

Web sitemizden sigortasını satın alan mutlu müşterilerimize, buradan ulaşabilirsiniz.

https://www.e-ikametsigorta.com/media/


Öneri ve görüşlerini bizlerle ( [email protected] ) paylaşmalarından mutluluk duyarız.

Saygılarımızla

E-İkamet Sigorta Ekibi

Web Sitesi :   https://www.e-ikametsigorta.com/

İletişim       :  +90 212 355 89 89

WhatsApp :   https://wa.me/905304682003

Adres      : Nispetiye Mah. Gazi Güç nar Sok. No:4 Kat:4 Ofis No:10 Beşiktaş, İstanbul

En yeni blog yazıları için kaydolun ve en iyi teklifleri alın

Teşekkür Ederiz.
Seçiniz