Online Toplantı Yapmak

Önemli Uyarı: Açıklamalar sadece bilgilendirme amaçlı olup, güncel ve detaylı bilgilere e-ikamet.goc.gov.tr web adresinden ulaşabilirsiniz.

12/07/2021

Online Toplantı Yapmak

Sayın Yabancı Sağlık Sigortası müşterilerimiz, Bu blog yazımız ile her çalışan veya işverenin ihtiyaç duyduğu, özellikle pandemi ile hayatımızda daha fazla yer alan online / uzaktan toplantılar ile ilgili olacak. Özellikle İstanbul gibi büyük şehirlerde, trafik ve ulaşımın zorlaştığı, zamanın en kıymetli şey olduğu günümüzde bu yönde yeni uygulamaların da katkısı ile online toplantılar

artık hepimizin bir vazgeçilmezi oldu.

Covid-19’un de katkısı ile uzaktan çalışma modeli artık iletişim kanalı olarak hayatımızda yerini aldı.

Yüz yüze yaptığımız toplantılardaki kuralların, online toplantılarda kendi çok da uyulamadığını gördük. Toplantı katılımcıların sayısı arttıkça verimliliği düştüğünü bir gerçek. Uzaktan çalışanların çalışma ortamlarının da eşit koşullara sahip olmaması ( evdeki çocuklar, evcil hayvanlar ve çevre etkisi vb.) eklenince koşullara adapte olmak için bazı önerilerin üzerinden geçmek şart oluyor.

Uzaktan çalışanlar ile yapılan toplantı çeşitleri ve çözümlerini içeren, bazı önerileri sizinle paylaşalım.

Toplantı yapmak zorunlu mu?

Alternatif yolları bak ancak gerçekten toplantı yapılması zaruri ise online toplantı oluştur. Süresini belirle ve plana uygun bitir.

1. Toplantının amacını ve hedefini, kurallarını belirle ve katılımcılar ile paylaş.

Toplantı davetinde toplantının süre ve amacı, konuları ve katılım kurallarını münkünse katılımcıların konularını paylaş.

2. Katılımcı sayısını minimumda tut ve toplantıya davet et!

Toplantının amacını yerine getirmek için en verimli ve etkin grubu seç. Online toplantılar maksimum 10 kişi verimli iletişim kurulabilecek kişi sayısı olarak belirlenmiştir.

3. Online Sistemi test et ve rolleri tanımla.

Herkesin videosunun göründüğüne ve sistemin doğru çalıştığına emin olmak için birkaç dakika önce odayı aç. Teknik sorun ihtimaline karşı toplantı sahipliğini devralabilecek bir moderatör atamayı da unutma.

4. Sunumları ve konuşmaları konun dışına çıkmasın izin verme ve kısa tut.

Online toplantıları ve toplantıda yapılacak olan sunumları kısa ve özet tut, 5 dakikadan uzun konuşmalara izin vermemeye çalış. Sunum konusu ne kadar ilgi çekici olursa olsun sunuma kaç dakika boyunca odaklanabildiğini ölçmeye çalış ve devreye gir.

5. Arka plan seçimi önemli.

Özel bir arka plan görüntüsü seçmek önemli. Sadece seçtiğimiz arka plan hakkında bile konuşmak güzel bir iletişim için etki yaratabilir.

6. Katılımcıları kontrol et ve konuşmaya dahil olmasını sağla.

Sanal toplantılara dinlemek en kolay olanıdır. Tartışmaya girmek zor olduğu için toplantının birden çok noktasında insanları konuşmaya davet etmek, söz hakkı vermek ve konuşabilmeleri için gerekirse ara vermek önemlidir.

7. Pozitif sohbet ile başla ve sabırlı / anlayışlı ol.

Toplantıya toplantı konusu dışında sohbet ederek başlayın. Katılımcıları toplantıya uyum sağlaması için fırsat tanıyın. Yüz yüze toplantıya göre daha az hareket alanı olduğu için katılımcılara karşı sabırlı ve anlayışlı olun.

8. Toplantıyı takip ettiğini hissettir, gözünü ekrandan ayırma.

Konuşurken gözünü kameradan ayırma; başını yere eğerek not tutma, farklı bir şeyin dikkatini dağıtmasına izin verme, cep telefonunla ilgilenme mesela 

9. Zamanı, süreci ve konuşmaları yönet.

Zaman yönetimi için katılımcıların katılım sürelerini yönetmek gerçekten önemli bir konudur. Gerekli ise toplantıyı kaydetmek sonradan paylaşmak için doğru olabilir ve toplantıyı tekrar pozitif / sorunsuz şekilde sonlandır.

10. Toplantı sonunda yapılacaklar ve takip notlarını özetlemek gerekir.

Toplantıyı kapatırken yapılacaklar listesini ve takip notlarını katılımcılara ve ilgili yöneticilere gönder.

Yukardaki maddelerin hepsini bir toplantıda yapabilmek çok zor ancak tecrübe ile yoluna girecektir. Telaş etmenize gerek yok.

E-ikametsigorta.com, İkamet için geçerli yabancı sağlık sigortası hizmeti sunan bir Online satın alma platformudur. Ancak üyelerimizin sigorta ihtiyaçları ve her türlü soruları için tüm alanlarda bize ücretsiz olarak danışabilirsiniz.

Saygılarımızla

E-İkamet Sigorta Ekibi

Önemli Not; Bütün ikamet işlemlerinizi Türkiye Cumhuriyeti’nin resmî web sitesi olan https://e-ikamet.goc.gov.tr/ adresinden bizzat kendiniz gerçekleştiriniz. Üçüncü kişilerle ve aracılarla kişisel bilgilerinizi paylaşmaktan sakınınız. İkamet başvurunuzu bu site dışında kesinlikle yapmayınız.

Etiketler: İkamet için Sigorta ; Yabancı Sağlık Sigortası ; Yabancılar için Sigorta ; Health insurancefor residence permit in Turkey ; İkamet Sigortası ; страховка длявнж в турции ;

e-ikamet.goc.gov.tr ; Foreigner health insurance ; İkamet insurance

En yeni blog yazıları için kaydolun ve en iyi teklifleri alın

Teşekkür Ederiz.
Seçiniz