Kapadokya’ya Kısadan Bir Giriş

Önemli Uyarı: Açıklamalar sadece bilgilendirme amaçlı olup, güncel ve detaylı bilgilere e-ikamet.goc.gov.tr web adresinden ulaşabilirsiniz.

16/08/2020

Kapadokya’ya Kısadan Bir Giriş

Kapadokya, Orta doğuda bulunan ve genellikle Nevşehir çevresinde yoğunlaşan, yabancı sağlık sigortası sahibi müşterilerimizin de yoğunlukla seyahat noktalarından biri olan bir adrestir. Yapısı, sönmüş volkan lavlarından oluşan Kapadokya bölgesi ve sihirli bir görüntüsüyle sahip olan peribacaları, tüm dünyadan milyonlarca turisti her sene topraklarına ağırlamaktadır.

Sıcak hava balonlarına binip, üstten de seyir edebileceğiniz Kapadokya, adını milattan önce 6. Yüzyılda almış olup, çevresinde Ürgüp, Göreme ve Ihlara vadisi gibi birçok tarihi alanı barındırmaktadır.

Kapadokya’da sabah erkenden sıcak hava balonlarına binip ortalığı gözlemlemeyi bitiren yabancı sağlık sigortası müşterilerimiz, serpme kahvaltılarını Uçhisarda kapadokyaya bakarak yapabilir, kısa bir otomobil yolculuğu ile günlerini Ihlara vadisinde yürüyüş yaparak geçirebilirler. Akşam yemeği olarak da tabii ki Kapadokya çevresinde meşhur olan çömlek fasulyesi ve bir çömleğin içinde 2 saat yavaşça pişen testi kebabını öneriyoruz.

Ayrıca gün içerisinde yine çömlek yapım atölyelerini ziyaret ederek çömlek yapmanın deneyimini yaşayabilir ve mağazalarda kilden üretilen birçok ürünü satın alabilirsiniz. Eğer çömlek yapacaksanız tavsiyemiz kirlenmeyi biraz göze almanız olacaktır.

Gününüz sonunda Ihlara vadisinde yaptığınız yürüyüşün yorgunluğunu atmak isterseniz, Kapadokya’da her bahçede yetişen kabaklardan yapılan kabak tatlısı ve bir kadeh Kapadokya şarabı ile günü tamamlayabilirsiniz.

Kapadokya şarabı olarak sizlere önerilerimizden biri ise dünya çapında tanınan ve birçok ödül alan Turasan Şaraplarını tatmanız ve ziyaret etmenizdir.

Eğer siz de yabancılara özel sağlık sigortası ile gezerken de her noktada güvende olacağınız Kapadokya’yı ziyaret etmek istiyorsanız, Kapadokya’ya şahsi otomobilinizle ya da Nevşehir havalimanını kullanarak ulaşabilirsiniz. Yaz sezonu birçok ilden günlük uçuş alan ve Nevşehir şehir merkezine 30 kilometre uzakta olan Nevşehir havalimanından, havayolunuzun ve otelinizin sunduğu servis imkanlarıyla ya da 25-30 TL gibi bir ücret ödeyerek şehir minibüslerini kullanarak şehir merkezine ulaşabilir ve mükemmel bir Kapadokya deneyimine başlayabilirsiniz.

Konaklama açısından bölgelere ayrılan Kapadokya, farklı deneyimler ile her gününüzde sizlere yeni heyecanlar yaşatmaya devam ediyor.

E-ikametsigorta.com’un siz yabancı sağlık sigortası müşterilerimize tavsiye ettiği, aynı zamanda Nevşehirin konaklama açısından en zengin yeri olan Göreme, aynı zamanda ziyaret edip saatlerinizi geçirebileceğiniz Aşıklar Tepesi’ne ve Göreme açık hava müzesine de ev sahipliği yapıyor.

Göreme’de gerçekleştireceğiniz konaklamanız için otel seçimini buradan yapabilirsiniz. Bir otel seçerken bakmanız gereken en önemli noktalardan biri müşteri yorumları ve otelin puanıdır. Tüm bunları göz önüne alarak seçeceğiniz mekânda harika bir Kapadokya seyahati yaşayacağınız konusunda hepimiz eminiz.  

E-ikametsigorta.com, ikamet için yabancı sağlık sigortası hizmeti sunan bir online satın alma platformudur. Yabancı sağlık sigortası hizmetlerimiz için lütfen web sitemizin ana sayfasını ziyaret ediniz. 

Önemli Not; Bütün ikamet işlemlerinizi Türkiye Cumhuriyeti’nin resmî web sitesi olan https://e-ikamet.goc.gov.tr/ adresinden bizzat kendiniz gerçekleştiriniz. Üçüncü kişilerle ve aracılarla kişisel bilgilerinizi paylaşmaktan sakınınız.

Photo by Magdalena Kula Manchee on Unsplash

En yeni blog yazıları için kaydolun ve en iyi teklifleri alın

Teşekkür Ederiz.
Seçiniz