Kaç Çeşit Sigorta Var ?

Önemli Uyarı: Açıklamalar sadece bilgilendirme amaçlı olup, güncel ve detaylı bilgilere e-ikamet.goc.gov.tr web adresinden ulaşabilirsiniz.

27/02/2023

Sayın Yabancı Sağlık Sigortası müşterilerimiz, Türkiye’de yaşayan yabancı misafirlerin hayatlarını kolaylaştırmak için sigorta ve ikamet süreçleri hakkında öğrendiğimiz yasal bilgileri paylaşmaya devam ediyoruz.

Bu haftaki blog yazımız ile ‘’Sigorta Nedir? ‘’, ‘’ Türkiye’de Kaç Çeşit Sigorta Vardır? ‘’bunlardan bahsedeceğiz.

Sigorta Nedir?

Sigorta gelecekte oluşabilecek bir riski prim karşılığında güvence altına alınmasıdır. Bir başka değişle beklenmedik bir durumda başımıza gelecek olası risklerin güvence altına alınması diyebiliriz.

Türkiye’de Sigorta Çeşitleri Nelerdir?

1.       Zorunlu Trafik Sigortası

2.       Kasko Sigortası

3.       Tamamlayıcı Sağlık Sigortası

4.       Özel Sağlık Sigortası

5.       Yabancı Sağlık Sigortası

6.       Konut Sigortası

7.       DASK (Zorunlu Deprem Sigortası)

8.       Hayat Sigortası

9.       Ferdi Kaza Sigortası

10.    Evcil hayvan sigortası

11.    Cep Telefonu Sigortası

12.    Nakliyat Sigortaları

13.    Makine-Montaj Sigortaları

14.    Seyahat Sigortası

Bu sigortaları ana başlıklarla incelemek gerekir ise;

Araç Sigortaları; bu başlık altına yer alan sigortalar Zorunlu Trafik Sigortası ve Kasko Sigortalarıdır.

1.       Zorunlu Trafik Sigortaları, Türkiye’de zorunlu olmak ile araçların karşı araca verdikleri hasarları güvence altına alan sigortalardır.

2.       Kasko Sigortası, kişilerin isteğe bağlı olarak yaptırdıkları ve trafik sigortasının teminatlarına tamamlayıcı olacak nitelikte olması ile kişilerin kendi araçlarını da güvence altına almaktadır.

Konut Sigortaları; bu başlık altında yer alan sigortalar Zorunlu Deprem Sigortası ve Konut Sigortalarıdır.

1.       Zorunlu Deprem Sigortası (DASK);

Zorunlu Deprem Sigortası (Dask) ile deprem sonrasında ortaya çıkan olumsuz durumlarda yaşanabilecek zararların, belirtilen teminatlar kapsamında karşılanır. Depremin yaratacağı hasarların maddi boyutunu belli ölçüde teminat altına almak amacıyla Doğal Afet Sigortaları Kurumu tarafından yürütülen faaliyetler neticesinde kazandırılmış olan bu sigorta ile ekonomik sarsıntılar önlenebilir. Bu konuda teklif almak için Tapu, Kimlik bilgileriniz, Dask yapılacak dairenin açık adresi, Dask yapılacak dairenin brüt metrekaresi, Bina inşa yılı ve Binanızın kat sayısı ile müşteri hizmetlerimiz ile iletişime geçerek teklif alabilirsiniz

2.       Konut Sigortası

Konut sigortası, evinizi poliçede yer alan teminat limitleri dâhilinde yangın, deprem, dolu, sel, su baskını ve hırsızlık nedenleriyle oluşacak zararlardan koruyan sigorta türüdür. Ev sigortası olarak da bilinir ve isteğe bağlı yaptırılır. Ayrıca poliçe içerisine evinizdeki eşyalarında ortalama bedellerini belirterek bu tarz durumlara karşı güvence altına alabilirsiniz. Tapu, Kimlik bilgileriniz, Dask yapılacak dairenin açık adresi, Dask yapılacak dairenin brüt metrekaresi, Bina inşa yılı, Binanızın kat sayısı ve Konutunuzda yer alan eşyaların ortalama bedeli ile müşteri hizmetlerimiz ile iletişime geçerek teklif alabilirsiniz

Sağlık Sigortaları; bu başlık altında yer alan sigortalar Özel Sağlık Sigortası ve Tamamlayıcı Sağlık Sigortalarıdır.

1.       Özel Sağlık Sigortası; Özel Sağlık Sigortaları, Hastalık veya Kaza gibi durumlarda ortaya çıkan sağlık giderlerinin güvence altına alındığı sigorta çeşididir. Özel Sigorta aslında başka bir tanımlama ile bütçemize göre anlaşmalı veya anlaşmasız özel hastanelerden belirlenen koşullarda sağlık hizmeti almak olarak özetleyebiliriz. Bir başka deyişle belirli bir risk prim (ödeme) karşılığında, sağlık risk sonuçlarınızı sigorta şirketlerine bu riskinizi devretmek diye de tanımlayabiliriz. Özel Sağlık Sigortası, özellikle günümüzde tedavi sürecindeki giderlerin ciddi yükselmesi, sağlık hizmetlerine erişimin zorlaşması sebebi ile, lüksten çok bir ihtiyaçtır. 1 yıl süreliğine yapılan Özel Sağlık Sigortaları için SGK’lı olma zorunluluğu da yoktur. Bu konuda teklif almak isterseniz T.C. kimlik numaranız ve doğum tarihiniz ile müşteri hizmetlerimiz ile iletişime geçebilirsiniz :)

2.       Tamamlayıcı Sağlık Sigortası; Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı sigortalı olan kişilerin SGK anlaşmalı özel hastanelerde ekstra bir ücret ödemeden muayene, tahlil ve tedavi hizmeti almasını sağlayan bir poliçedir. Hepimizin bildiği üzere tüm özel hastanelerde SGK’nın sunduğu sağlık hizmeti, maliyeti karşılamayabiliyor. İşte bu kısımda Tamamlayıcı Sağlık Sigortası hem ayakta tedavi hem de yatarak tedavi hizmetlerinde SGK’nın karşıladığı bedelin üstünü tamamlayan bir poliçedir. Böylelikle kendinizi ve sevdiklerinizi daha güvenli bir geleceğe hazırlayabilirsiniz. Bu konuda teklif almak isterseniz T.C. kimlik numaranız ve doğum tarihiniz ile müşteri hizmetlerimiz ile iletişime geçebilirsiniz :)

Hayat Sigortaları; bu başlık altında yer alan sigortalar Hayat Sigortası ve Ferdi Kaza Sigortalarıdır.

3.       Hayat Sigortası; Kaza, hastalık ya da herhangi bir hastalık sonucu vefat durumunda poliçede yer alan teminat limitinin %100’nün kanuni varislere ödenmesini sağlar. Eğer ki kişi herhangi bir kaza ya da hastalık sonucu sürekli sakat yani iş göremez durumda kalır ise sakatlılık oranına göre poliçede yer alan teminattan kişiye ödeme sağlanır. Bu konuda teklif almak isterseniz T.C. kimlik numaranız ve doğum tarihiniz ile talep etmiş olduğunuz teminatları limitlerinizi paylaşarak müşteri hizmetlerimiz ile iletişime geçebilirsiniz :)

4.       Ferdi Kaza Sigortası; beklenmedik kaza riski nedeniyle kendinizi ve ailenizi güvence altına almanızı sağlar. Herhangi bir kaza durumunda vefat durumunda kanuni varislerinize poliçede yer alan teminat limitinin %100’nün ödenmesini sağlar. Eğer ki kişi herhangi bir kaza sonucu sürekli sakat yani iş göremez durumda kalır ise sakatlılık oranına göre poliçede yer alan teminattan kişiye ödeme sağlanır. Poliçe teminatlarına ek olarak tedavi masrafları teminatı da eklenebilir böylelikle bu teminat ile yaşayacağınız en ufak bir kazada ise poliçe teminatlarında yer alan limit dahilinde geri ödemesini alabilirsiniz. Ayrıca birçok firmada ek sürprim ile deprem, sel, ekstrem sporlar ve motorsiklet kazaları da poliçe kapsamında yer almaktadır. Bu konuda teklif almak isterseniz T.C. kimlik numaranız ve doğum tarihiniz ile talep etmiş olduğunuz teminatları limitlerinizi paylaşarak müşteri hizmetlerimiz ile iletişime geçebilirsiniz :)

Sağlık, Konut ve Araç Harici Sigortalar; bu başlıkta yer alan sigortaları aşağıdaki şekilde inceleyelim.

1.       Cep Telefonu Sigortası; beklenmeyen olumsuz durumlar sonucunda telefonunuzda meydana gelebilecek hasarı karşılayan bir kasko sigortası çeşididir. Poliçe dahilinde kırılma, hasar alma, sıvı teması, voltaj hasarları, yurt dışında oluşan hasarlar ve hırsızlık durumlarında onarım masrafları ödenir. Gerekli durumlarda sigorta sahibine eş değer bir cihaz temin edilir. Cep telefonu sigortasında güvence altına alınanların kapsamı, sigorta şirketine bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Bu konuda telefonu satın alırken satın almış olduğunuz kurum ile işlem yapmanız daha sağlıklı olacaktır. Telefonun özelliklerine göre teminat limiti belirlenmesi daha kolay olacaktır

2.       Evcil Hayvan Sigortası; Sigortalı olan patinin (evcil hayvanın) veterinerde yaptıracağınız beklenmedik hastalık veya acil durumlarda yaptıracağınız ayakta ve yatarak tedavilerin poliçe teminatları kapsamında tamamının veya belli kısmının karşılanmasıdır. Teminat içerikleri ise satın alacağınız sigorta şirketine ve sigorta paketine göre değişkenlik göstermektedir. Bu konuda teklif almak isterseniz www.sigortapati.com web sitemizi ziyaret etmenizi öneririz Sigortapati.com web sitesini ziyaret ederek ana sayfadaki formu doldurup karşılaştırmalı fiyat tablosuna erişebilirsiniz. Böylelikle tercihlerinize en uygun sigorta tekliflerine rahatlıkla karar verebilirsiniz

3.       Seyahat Sağlık Sigortası; Seyahat sağlık sigortası yurt dışı veya yurt içi seyahatlerde yüz yüze kalabileceğimiz olağan bir kaza, sağlık problemi, bagaj kaybolması, uçuş-yolculuk iptalleri veya uçuş seferinin gecikmesi gibi olasılıkları güvence limitleri içerisinde teminat altına alan bir sigorta çeşididir. Seyahat sigortaları özellikle yurt dışı seyahatlerde vize başvurusu için zorunlu olarak istenen sigortalardandır. Seyahat sigortası satın alırken, poliçenizin başlangıç ve bitiş tarihi, ziyaret edileceğiniz ülkenin vize şartları dikkat etmenizi öneriyoruz. Bu konuda teklif almak isterseniz T.C. kimlik numaranız ve doğum tarihiniz ile seyahat başlangıç ve bitiş tarihinizi ileterek paylaşarak müşteri hizmetlerimiz ile iletişime geçebilirsiniz :)

4.       Yabancı Sağlık Sigortası; Yabancı Sağlık Sigortası, Türk vatandaşı olmayan ve Türkiye’de ikamet izni almak isteyen yabancı uyruklu bireylerin yaptırmak zorunda olduğu bir sigortadır. Yabancı uyruklu kişilerin Türkiye’de ikamet başvuru yapabilmesi 10 Haziran 2016 tarihinde yürürlüğe giren yasa ile yabancılar için zorunlu bir sağlık sigortası türüdür. Bir başka ifadeyle İkamet İzin Sigortası, oturma izni sağlık sigortası olarak da adlandırılır. Yabancı sağlık sigortası, Türkiye’de minimum 1 yıl veya daha uzun süre ikamet edecek yabancı uyruklu bireylerin zorunlu yaptırması gereken bir sigorta türüdür. Bu konuda teklif almak isterseniz www.e-ikametsigorta.com web sitemizi ziyaret etmenizi öneririz Sadece 3adımda ve 3 dakikada yabancı sağlık sigortanıza ıslak imzalı ve karekodlu olarak sahip olmanız mümkündür! Size en uygun fiyat teklifi için web sitemizi ziyaret edebilir, ana dilde müşteri temsilcilerimizden ücretsiz destek alabilirsiniz.

Sevgili okuyucularımız bu hafta ’Sigorta Nedir? ‘’, ‘’ Türkiye’de Kaç Çeşit Sigorta Vardır? Sizlere bunlardan bahsettik. Sigorta ve ikamet süreçleri ile ilgili güncel bilgileri paylaşmaya devam edeceğiz.

E-ikametsigorta.com olarak Tüm ikamet başvuru türlerinde geçerli olacak yabancı sağlık sigortanızı web sitemizden ONLINE, 7 gün / 24 saat olarak 3 adımda hızlı ve çok kolay bir şekilde satın alabilir ve Anında Poliçenize / Poliçe Numaranıza ulaşabilirsiniz.

E-ikametsigorta.com olarak sigorta satın alma süreçleri kadar sigortanızı satın alma sonrası süreçlerinizde de her zaman sizlere destek sağlamaktayız. Müşteri hizmetlerimiz 7 gün, 4 dilde sizlere hizmet vermekten mutluluk duyar.

Saygılarımızla,

E-İkamet Sigorta Ekibi

Web Sitesi: https://www.e-ikametsigorta.com/

İletişim: +90 212 355 89 89

WhatsApp: wa.me/905304682003

Adres: Nispetiye Mah. Gazi Güçnar Sok. No:4 Kat:4 Ofis No:10 Beşiktaş, İstanbul        

Önemli Not; Bütün ikamet işlemlerinizi Türkiye Cumhuriyeti’nin resmî web sitesi olan https://e-ikamet.goc.gov.tr/ adresinden bizzat kendiniz gerçekleştirin. Üçüncü kişilerle ve aracılarla kişisel bilgilerinizi paylaşmaktan sakınınız. İkamet başvurunuzu bu site dışında kesinlikle yapmayınız. 

Tags:страхование проживания;иностранное медицинское страхование;страхование для иностранцев;медицинская страховка для вида на жительство в Турции;страхование проживания. страхование вида на жительство; Иностранное медицинское страхование; Страхование для иностранцев; Медицинская страховка для вида на жительство в Турции; Страхование проживания; страховка для внж в турции ;e-ikamet.goc.gov.tr ; медицинская страховка иностранца.: Insurance for Residence , Foreign Health Insurance; Insurance for Foreigners , Health insurance for residence permit in Turkey , Residence Insurance , страховка длявнж в турции , www.e-ikamet.goc.gov.tr , Foreigner Health Insurance , İkamet insurance , Yabancı Sağlık Sigortası , Yabancı Sigorta, Oturum İzin Sigorta , Göç İdaresi Sigorta , E-İkamet Başvuru Sigortası , İkamet Sağlık Sigortası , İkamet Sigorta , Turkish Citizenship , Ankara Sigorta , Türk Nippon Sigorta , Sompo Japan Sigorta , Arex Sigorta , Groupama Sigorta , Demir Sigorta , İkamet için Sigorta , İkamet Başvuru Sigortası , İkamet Sigortası, ikamet sigortası

En yeni blog yazıları için kaydolun ve en iyi teklifleri alın

Teşekkür Ederiz.
Seçiniz