İstanbul'un Az Bilinen Güzellikleri

Önemli Uyarı: Açıklamalar sadece bilgilendirme amaçlı olup, güncel ve detaylı bilgilere e-ikamet.goc.gov.tr web adresinden ulaşabilirsiniz.

24/08/2020

İstanbulun Az Bilinen Güzellikleri 

Tarihin ev büyük devletlerine ev sahipliği yapan İstanbul, bu özelliğinin beraberinde getirdiği kültürel birikimle turistlere ve İstanbulda yaşayanlara gezilecek çok fazla tarihi ve doğal güzellik sunuyor. Bugünkü blog yazımızda İstanbulun sahip olduğu bu doğal ve tarihi güzelliklerin çok da duyulmayanlarına kısa bir giriş yapacağız.

İnceğiz Mağaraları

Çatalca ilçesinin barındırdığı İnceğiz Köyünün çevresinde bulunan İnceğiz Mağaraları, Bundan yaklaşık 5.000 yıl önce bu bölgede yaşayan köylüler tarafından oluşturulduğu düşünülmektedir. Her ne kadar Mağara olarak anılsa da bu Mağaralar doğal bir oluşumla değil; o zamanlar orda yaşayan insanlar tarafından taşın el ile oyulmasıyla oluşturulmuştur. Bu mağaralara o zamanda yaşayan insanların apartmanları diyebiliriz. Mağaraların Boyutuna bakarsak da beş bin yıl öncesinde göre birçok insanın burada yaşadığını söyleyebiliriz.

Görsel: Atlas Dergisi

İnceğiz Mağarasını gezecek olan yabancı sağlık sigortası müşterilerimiz, aynı zamanda bu çevrede bulunan mesire ve piknik alanlarında günlerini geçirebilir, doğayla iç içe bir gezi düzenleyebilirler. İnceğiz Mağaralarına en kolay şekilde şahsi arabanızla ya da bir taksi ile gidebilirsiniz.

Kariye 

İstanbulun Fatih ilçesinde bulunan Kariye, tipik bir Bizans mimarisi içermesine karşın, içerisinde birçok güzelliği bulunduran, zaman zaman kilise ve camii olarak kullanılmış olan yapıdır. Kariye şu anda Camii olarak kullanılmaktadır.

Görsel: Kaynak

Kariye, Manastır olarak 534 yılında Aziz Teodius Tarafından inşa edilip, Günümüze kadar birçok onarıma ve renovasyona uğrayan bir yapıdır. Zamanla Kilise olarak kullanmaya başlanan yapı, Sultan II. Bayezid döneminde Ali Paşa tarafından camiye çevirilmiş olup. Bu tarihten itibaren Kariye Camii olarak da anılmaya başlanmıştır. Dışarıdan gayet normal bir kilise görüntüsüne sahip olan bu yapının içerisi gayet süslü mozaikler ve freskler bulundurmaktadır.

Kariye Camii’ye ulaşım çok kolay olup, İstanbulun birçok ilçesinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Fakat en kolay ulaşım seçeneği olarak yabancı sağlık sigortası müşterilerimize Taksimden 87 numaralı otobüse binerek Edirnekapı durağında inmelerini tavsiye ediyoruz.

  

Sveti Stefan

Dünyada türünün tek örneği olan Sveti Stefan kilisesi özelliğini dünyanın tek prefabrik demir kilisesi olmasından almaktadır. Zamanında yerinde ahşap bir kilise bulunmakta olan Sveti Stefan, 1898 yılında ahşap kilisenin yanması sebebiyle yerine Hovsep Aznavour’un mimarlığını yaptığı demir kilise inşa edilir. Demir kilisenin inşaatı için 500 ton ağırlığında demir Viyanada dökülmüş, ardından bu demirler Tuna nehri ve Boğazlar aracılığıyla Türkiye'ye getirilmiştir.

Kaynak: Sanatkaravani.com

Dünyada sadece iki adet örneği bulunan demir kiliselerden bir tanesi zamanla beraber yokolmuş olup, şu anda bu kilise tipinin yaşayan tek örneği İstanbulda bulunmaktadır.

Sveti Stefan Kilisesine ulaşmak için yabancı sağlık sigortası müşterilerimiz Eminönü otobüs duraklarından 36CE, 399B, 399C, 44B, 48E, 55T ve 99 numaralı otobüsleri kullanarak Fener durağında inerek kiliseye ulaşabilirler.

E-ikametsigorta.com, ikamet için yabancı sağlık sigortası hizmeti sunan bir online satın alma platformudur. Yabancı sağlık sigortası hizmetlerimiz için lütfen web sitemizin ana sayfasını ziyaret ediniz. 

Önemli Not; Bütün ikamet işlemlerinizi Türkiye Cumhuriyeti’nin resmî web sitesi olan https://e-ikamet.goc.gov.tr/ adresinden bizzat kendiniz gerçekleştiriniz. Üçüncü kişilerle ve aracılarla kişisel bilgilerinizi paylaşmaktan sakınınız.

Saygılarımızla

E-İkamet Sigorta Ekibi

En yeni blog yazıları için kaydolun ve en iyi teklifleri alın

Teşekkür Ederiz.
Seçiniz