İş Yerinde Stres ile Başa Çıkma Yolları

Önemli Uyarı: Açıklamalar sadece bilgilendirme amaçlı olup, güncel ve detaylı bilgilere e-ikamet.goc.gov.tr web adresinden ulaşabilirsiniz.

26/07/2021

İş Yerinde Stres ile Başa Çıkma Yolları

Sayın İkamet Sağlık Sigorta müşterilerimiz, Bu yazımızda, bir çoğumuzun fazlası ile maruz kaldığımız, bazen farkına varmak için bile çok geç kaldığımız ve günümüzün de en önemli sorunlarından birisi olan stres hakkında olacak. 

Duygusal veya fiziksel bir gerginlik manasına gelen stres, günlük yaşantımızın her an içinde yer alıyor. Stres bizi sinirli, gergin veya tehdit altında hissettiren bir olaydan kaynaklanabilir ve kaygıya sebep olabilir. Fiziksel olarak ise kalbimizin hızla çarpması, nefesimizin sıkışması ve terlemeye sebep olabilmektedir. Ancak stres her zaman olumsuz yönde etkiliyor demek çok doğru bir ifade olmaz. Az miktar stresin kısa vadede algıları daha açık yapabildiğini, odaklanmamıza yardım ettiğini ve işlerimizi tamamlamak için enerji verdiği de bir gerçektir. Stresin sürekliliği halinde, zihnimizi ve bedenimizi olumsuz yönde etkilemektedir. Baskı altında sakin kalabilmek en önemli bir noktadır. Bu yazımızda işyerimizde stresi azaltmak için neler yapabileceğimizi özetleyeceğiz.

İş Kaynaklı Stresin Etkileri

İşe bağlı stres baş ağrısı, uykusuzluk, kas gerginliği ve ileri düzeyde depresyona da sebep olabilmektedir. Kronik stres, yüksek tansiyon, kalp hastalıkları, cilt ve obeziteye neden olabilir. Bu yüzden soruların üstüne gidip işyerinde stres düzeyini arttıran sebeplere bakalım.

Stres Düzeyini Arttıran Sebepler

  • Aşırı iş yükü
  • Düzensizlik 
  • İletişimsizlik
  • Haksız Rekabet Ortamı
  • Çalışma Saatleri

Stresi Azaltmanın Yolları

Sağlığımız En Önemli Değerimiz, Önemseyin !

İşe bağlı stres, kronik uykusuzluğa ve aşırı beslenme obezite davranışlarına sebep olabilir. Stresle savaşırken yanlış yollara başvurmak yerine, sağlığımızı korumanın yollarını aramalıyız. Sağlıklı beslenme ve yeterli sporla sağlığınızı korumalıyız. Haftanın en az 5 günü kendinize spor için zaman ayırmanız gerekmektedir. Fiziksel aktiviteler bizi daha mutlu bir insan haline getirecektir

Planlı Yaşayın

Zaman geri dönüşü olmayan ve tekrar yaratamayacağımız bir nokta, iyi yönetmek ve her duruma hazırlıklı olmak, iş yerinde stres düzeyinizi büyük ölçüde azaltmanızı sağlayacaktır. Planlı olmak baskı veya stresinizi azaltmanızı sağlar. Ayrıca, planlı olmak daha önemli sorumluluklarınız için de bize artı zaman yaratacaktır.

Açık Fikirli Olun, Eleştirilere Olumlu Bakın

Çalışan ruh ve beden sağlığı, işyerinde verimliliği doğrudan etkilemektedir. Bu sebeple işverenler, çalışanların sağlığını gözetmelidirler. Stres etkenlerini ortadan kaldırmak için işvereninizle yapacağınız bir fikir alışverişi bu konuda katkı sağlayabilir. Bu fikir alışverişinin amacı, çalışma arkadaşlarımızın çaresiz hissettiren durumların önüne geçmek, en yüksek verimle çalışmalarının yollarını aramak olmalıdır.

Olumlu İlişim Kurmayı Tercih Edin

Mesainizde, mola ve yemek saatlerinizde telefonla vakit geçirmektense, arkadaşlarınızla iletişim güzel bir iletişim kurun. İşyerinizde iyi ilişkiler kurmak stresi azaltmanın en güzel yoludur. Üstelik verimliliği ve başarınızı da arttırır. Bu artış sizi daha mutlu ve üretken bir insana dönüşmenizi sağlar.

Mükemmeliyetçi Olmayın

Tabii ki elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız. Bunu hedeflerken kendimize aşırı yüklenmek , stresimizin artmasına sebep olabilir. Her şeyi zamanında ve en güzel şekilde yapmak isterken, detaylarda boğulmamak gerekir. Mükemmeli ararken işi zamanında bitiremeyebilir, kendimizi yetersiz hissedebilir ve kaygılanabiliriz. Böyle durumlarda akılcı bir bakış açısıyla hareket etmeye gayret etmeliyiz. 

Ofis Dışı Aktivilerde Bulunun

İş arkadaşlarınızda özellikle iş ortamının dışında kesinlikle bir araya gelmenizde, ofiste yaşayacağınız stresi azaltmaktadır. Tiyatro, Sinema, Halı Saha Futbol Turnuvası, Doğa Aktiviteleri gibi keyifli anlar size işyerinde yeterli toleransı sağlayacaktır.

Stresi Düşman Değildir

Strese bakışımızı değiştirmemiz stres ile başa çıkabilmenize yardımcı olabilmektedir. Bu anlamda stresin sadece negatif bir faktör olacağı yönündeki düşüncelerimizi değiştirmeye çalışalım. Strese bakışınızı değiştirdiğinizde, vücudunuzun da strese karşı tepkisini değiştirmeniz mümkün olduğunu unutmamalıyız.

E-ikametsigorta.com, İkamet için Yabancı Sağlık Sigortası hizmeti sunan, Online satın alma platformudur. Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına ve Kvkk uygun olarak tüm işlemleriniz yapılmaktadır. Poliçe almak için kesinlikle pasaport veya kimliğinizi kimse ile paylaşmayınız. 



Saygılarımızla

E-İkamet Sigorta Ekibi   

 

Önemli Not: Bütün ikamet işlemlerinizi Türkiye Cumhuriyeti’ nin resmî web sitesi olan https://e-ikamet.goc.gov.tr/ adresinden bizzat kendiniz gerçekleştiriniz. Üçüncü kişilerle ve aracılarla kişisel bilgilerinizi paylaşmaktan sakınınız. İkamet başvurunuzu bu site dışında kesinlikle yapmayınız. 

Etiketler: İkamet için Sigorta ; Yabancı Sağlık Sigortası ; Yabancılar için Sigorta ; Health insurance for residence permit in Turkey ; İkamet Sigortası ; страховка длявнж в турции ; www.e-ikamet.goc.gov.tr ; Foreigner Health Insurance ; İkamet İnsurance ; İkamet Sigorta ; İkamet Sigortası

En yeni blog yazıları için kaydolun ve en iyi teklifleri alın

Teşekkür Ederiz.
Seçiniz