İkamet İçin Hangi Sigorta ?

Önemli Uyarı: Açıklamalar sadece bilgilendirme amaçlı olup, güncel ve detaylı bilgilere e-ikamet.goc.gov.tr web adresinden ulaşabilirsiniz.

27/02/2023

Sayın Yabancı Sağlık Sigortası müşterilerimiz, Türkiye’de yaşayan yabancı misafirlerin hayatlarını kolaylaştırmak için sigorta ve ikamet süreçleri hakkında öğrendiğimiz yasal bilgileri paylaşmaya devam ediyoruz.

Bu haftaki blog yazımız ile ''İkamet İçin Hangi Sigorta Alınır? '' bu konudan bahsedeceğiz.

Yabancı uyruklu kişilerin, Türkiye’de ikamet edebilmeleri için Türkiye Cumhuriyeti Kanunlarına göre sağlık sigortası yaptırmaları zorunludur. Bu kişilerin randevu zamanında sağlık sigortalarının aslını veya elektronik imzalı halini ibraz etmeleri yeterli olacaktır. İkamet için zorunlu olarak alınan bu sigorta İkamet Sigortası ya da Yabancı Sağlık Sigortası olarak da adlandırılmaktadır.

Peki İkamet İzni Başvurusu Yapmak İçin Hangi Sigortayı Almalısınız?

Web sitemizde ikamet başvurunuzda kullanmak için tercih edebileceğiniz dört farklı sigorta şirketinin sigortasını sunmaktayız. Bunlar; Türk Nippon Sigorta, Demir Sigorta, Ankara Sigorta ve Gulf Sigorta Şirketleridir. Dört sigorta şirketi de ikamet sigortalarında en çok tercih edilen şirketlerdir. Web sitemiz ise bu sigorta şirketlerinin resmi yetkili, online satış noktasıdır.

Bu sigorta şirketleri ile ilgili müşterilerimizin en çok sorduğu soru ise bu şirketlerin aralarındaki farkın ne olduğu ve ikametleri için hangisini satın almaları gerektiği sorusudur.

Öncelikle bu dört sigorta şirketinin sunduğu poliçelerin hepsi ikamet başvurusu için geçerlidir ve bu konuda aralarında hiçbir fark yoktur. Ayrıca poliçelerimiz bütün ikamet başvuruları için geçerlidir.

Bütün ikamet sigortalarının içeriği ve kapsamı ise aynıdır, değiştirilemez. Bu konuda yine aralarında hiçbir fark yoktur. Tek fark sigorta şirketlerinin farklı anlaşmalı hastane ve kurumları mevcuttur. İkamet ettiğiniz ile ve ilçeye göre seçim yapmak için sigorta şirketlerinin anlaşmalı kurumlarına aşağıdan göz atabilirsiniz.

Türk Nippon Sigorta

Türk Nippon Sigorta AŞ: Poliçe Tipi: Sağlığım Sizde Yabancı Uyruklular İçin Sağlık Sigortası

Türk Nippon Sigorta AŞ : https://imecedestek.com/ContractedOrganizations

Ankara Sigorta

Anlaşmalı Hastane, Eczane, Polikliniklerimizin listesine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Tipi: Yabancılar İçin Eko Sağlık

Ankara Anonim Sigorta A.Ş : https://www.ankarasigorta.com.tr/anlasmali-kurumlar

Demir Sigorta

Anlaşmalı Hastane, Eczane, Polikliniklerimizin listesine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Demir Hayat Sigorta A.Ş Network :( Silver ÖSS)

Demir Hayat Sigorta A.Ş :https://www.demirsaglik.com.tr/iletisim/anlasmali-kurumlar

Gulf Sigorta

Anlaşmalı Hastane, Eczane, Polikliniklerimizin listesine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Gulf Sigorta A.Ş Network:

https://www.gulfsigorta.com.tr/anlasmali-kurumlar/anlasmali-saglik-kuruluslari

Yabancı Sağlık Sigortasının Teminatları Nelerdir?

Yabancı sağlık sigortası teminatları ayakta tedavi ve yatarak tedavi olmak üzere ikiye ayrılır.

Ayakta tedavi teminatları genel olarak şöyledir;

●     Doktor muayeneleri

●     Tahliler

●     İlaç masrafları

●     Fizik Tedavi

Yatarak tedavi teminatları ise şu şekildedir;

●     Ameliyat masrafları

●     Kemoterapi

●     Radyoterapi

●     Suni uzuv masraflar

●     Diyaliz

●     Yoğun bakım ünitelerindeki tedaviler

●       Hastanede kalınan süre içerisinde oda, yatak, yemek masrafları

●     Trafik kazası sonucu meydana gelen diş ve burun ile ilgili tedaviler

Yabancı Sağlık Sigortası Yaptırmak Zorunlu mudur?

Türkiye’de yaşamayı veya çalışmayı düşünen yabancı uyruklu kişilerin ikamet iznine başvurabilmeleri için yabancı sağlık sigortaları yaptırmaları zorunludur. Yabancı sağlık sigortası koşul ve şartları sigorta şirketlerine göre değişebilmektedir. Bazı şirketlerin bu konuda belli yaş sınırları vardır. Örneğin bazı sigorta şirketleri yalnızca 0-65 yaş arası kişilere sağlık sigortası yapabilir.

Türk Vatandaşı İle Evli Kişiler İçin Yabancı Sağlık Sigortası Zorunlu mudur?

Yabancı uyruklu kişi bir Türk vatandaşı ile evli ise ve eşi SGK kapsamında sigortalı ise yabancı sağlık sigortası yaptırması zorunlu değildir.

Eşi SGK’lı olmayan yabancı uyruklu kişiler ise ikamet izni başvuru yapabilmek için yabancı sağlık sigortası almalıdırlar.

Yabancı Sağlık Sigortası Kaç Yıllık Olarak Alınır?

Minimum 1 yıl süreli, maksimum 2 yıl süreli olarak yabancı sağlık sigortası alınabilir.

Yabancı Sağlık Sigortası İptal Edilebilir mi?

İkamet için zorunlu olarak yaptırılan yabancı sağlık sigortası üç farklı durumda iptal edilebilir. 

1- SGK kurumuna geçiş yapılması durumunda

Yabancı uyruklu kişi, Türkiye’de ikamet ederken bir yandan da SGK’lı olarak çalışmaya başlarsa sigortasını iptal edebilir. Bu durumda sigortalının SGK kurumu kapsamına dahil olduğunu gösterir belgeyi iletmesi yeterli olacaktır.

2- İkamet izninin reddedilmesi durumunda

Göç İdaresi tarafından ikamet izni verilmediği durumlarda yabancı uyruklu kişi sağlık sigortasını iptal edebilir. Bu durumda kişinin Göç İdaresi tarafından verilecek olan resmi belgeyi iletmesi yeterli olacaktır.

3- Göç İdaresinin yabancı sağlık sigortasına gerek olmadığını bildirmesi durumunda

Çeşitli sebeplerden dolayı bazı durumlarda Göç İdaresi yabancı sağlık sigortasını kişiden talep etmeyebilir. Bu durumda yabancı uyruklu kişi Göç İdaresinden sigortaya ihtiyaç olmadığını belirten belgeyi iletebilir. ( Bu belgenin üzerinde İşlem görmemiştir/kullanılmamıştır ibaresi yer almalıdır ve poliçe üzerinde göç işlerinde kaşeyi basan memurun adı, soyadı, imza ve tarih mutlaka olmalıdır. )

Not: Yabancı uyruklu kişinin 2 yıllık ikamet başvurusu yapması ve yalnızca 1 yıllık ikamet alması durumunda ikamet kartının ön ve arka resmi veya ikamet başvuru formu iletilerek poliçe iptali yapılmaktadır.

Bu haftaki yazımızda İkamet için alınması zorunlu olan Yabancı Sağlık Sigortasının ne olduğunu anlattık ve bu sigorta ile ilgili en çok merak edilenler soruları yanıtladık. Sigortanız ile ilgili aklınıza takılan bütün sorular için bizlere her zaman ulaşabilirsiniz,

Her Türlü Soru ve Taleplerinizi sorabileceğiniz ana dildeki müşteri hizmetlerimizin 7 gün hizmet verdiği WhatsApp iletişim hattımız ile her zaman iletişime geçebilirsiniz

Saygılarımızla,

E-İkamet Sigorta Ekibi

Web Sitesi: https://www.e-ikametsigorta.com

İletişim: +90 212 355 89 89

WhatsApp: wa.me/905304682003

Adres: Nispetiye Mah. Gazi Güçnar Sok. No:4 Kat:4 Ofis No:10 Beşiktaş, İstanbul         

Önemli Not; Bütün ikamet işlemlerinizi Türkiye Cumhuriyeti’nin resmî web sitesi olan https://e-ikamet.goc.gov.tr/ adresinden bizzat kendiniz gerçekleştirin. Üçüncü kişilerle ve aracılarla kişisel bilgilerinizi paylaşmaktan sakınınız. İkamet başvurunuzu bu site dışında kesinlikle yapmayınız.  

Tags:страхование проживания;иностранное медицинское страхование;страхование для иностранцев;медицинская страховка для вида на жительство в Турции;страхование проживания. страхование вида на жительство; Иностранное медицинское страхование; Страхование для иностранцев; Медицинская страховка для вида на жительство в Турции; Страхование проживания; страховка для внж в турции ;e-ikamet.goc.gov.tr ; медицинская страховка иностранца.: Insurance for Residence , Foreign Health Insurance; Insurance for Foreigners , Health insurance for residence permit in Turkey , Residence Insurance , страховка длявнж в турции , www.e-ikamet.goc.gov.tr , Foreigner Health Insurance , İkamet insurance , Yabancı Sağlık Sigortası , Yabancı Sigorta, Oturum İzin Sigorta , Göç İdaresi Sigorta , E-İkamet Başvuru Sigortası , İkamet Sağlık Sigortası , İkamet Sigorta , Turkish Citizenship , Ankara Sigorta , Türk Nippon Sigorta , Sompo Japan Sigorta , Arex Sigorta , Groupama Sigorta , Demir Sigorta , İkamet için Sigorta , İkamet Başvuru Sigortası , İkamet Sigortası, ikamet sigortası

En yeni blog yazıları için kaydolun ve en iyi teklifleri alın

Teşekkür Ederiz.
Seçiniz