Evde Beslemek İçin İdeal 7 Köpek Cinsi

Önemli Uyarı: Açıklamalar sadece bilgilendirme amaçlı olup, güncel ve detaylı bilgilere e-ikamet.goc.gov.tr web adresinden ulaşabilirsiniz.

20/12/2021

Evde Beslemek İçin İdeal 7 Köpek Cinsi

Sayın Yabancı Sağlık Sigortası müşterilerimiz, Bu blog yazımız ile büyük şehirlerde ailemizin bir parçası olan can dostlarımızdan bahsedeceğiz. Artık yaşam alanlarımızın küçülmesi ile seçeneklerimizde maalesef ki azaldı. Bu yönde en çok tercih edilen ev dostlarımız köpekler hakkında bilgiler paylaşacağız.

Malta Köpeği

Uzun beyaz tüyleri ile Malta köpek cinsi yaklaşık 2000 yıldır bize eşlik eden köpek türü olarak biliniyor. Tüylerinin dökülmemesi birlikte yaşamı daha kolaylaştırır. Fazlası ile sevgi ve ilgili dolu bir köpek cinsi olan Malta Cinsi, ev sahibinden ayrı kalmaktan ciddi mutsuzluk yaşar. Bu nedenle evde daha çok vakit geçiren, homeofis çalışanlar için daha uygun bir tercih olabilir.

Pag / Mops

Küçük ırk grubundan olan Puglar kare vücut yapıları ve buruşuk yüzleri ile dikkat çekmektedirler. Uysal ve hareketli olan bu köpekler, iyi bir aile köpeği olabilirler. Çok oyuncudurlar. Mops ve Carlin olarak da bilinirler. Ortalama ömürleri 12-15 yıldır. Basık burnu, kırışık yüzü ile bilinen bu köpek cinsi Çin kökenlidir. Yalnız kalmayı pek sevmeyen, sahibi ile birlikte vakit geçirmeyi seven bir türdür. Uyumludur, genellikle özel bir eğitime ihtiyaç duymazlar. Sessiz oluşları pagları apartman yaşamına uygun hale getiren en büyük özellikleridir.

Yorkshire Terrier

Yorkie olarak da bilinen bu köpek cinsi, apartman yaşamına en uygun cinslerden biridir. Küçük oluşları ve egzersizlerini ev içinde de yapabiliyor oluşları işinizi kolaylaştırır. Küçük boyutlarının farkında değil gibi yaşarlar. Her zaman maceraya ve belaya hazırdır. Bu küçük köpek oldukça cesur, enerjik, sadık ve zekidir. Bu cinsin yabancılara yaklaşımında bazen sıkıntılar yaşanabilir. Bu sıkıntı İyi bir eğitim ve erken yaşta sosyalleşme ile kolaylıkla aşılabilmektedir

 

Dakhund / Daksund

Daksund köpeği çocuklarla çok iyi anlaşan ve Apartman yaşamına kolaylıkla uyum gösteren bir türdür. Sosis köpek ismi ile de bilinen Dakhund köpek cinsi, karakteri, görüntüsü ve sevimliliği ile çok iyi bir dosttur.. Kuşa bacakları ve uzun gövdesi nedeni ile sosis köpek ismi ile bilenen Dakhund cinsi köpekler kalabalık av köpeği grubundaki tazıların bir üyesidir. Bu ırk, aslında tilkiler, tavşanlar ve porsuklar başta olmak üzere avlanmak için yetiştirilmiş bir tazı cinsidir.

Cavalier King Charles Spaniel

Çok zeki hayvanlardır. Yavruluk çağlarında da bu zekalarını gösterirler. Aynı zamanda çok da meraklıdırlar. Meraklı olmaları yüzünden her şeyi keşfetme arzularıdır. Bu sebeple kendilerini tehlikeye sokabilecekleri için yavruluk dönemlerinde iyi gözetlemek gerekir. Sevilmekten çok hoşlanan Cavalier King Charles Spaniel ırkı aynı zamanda çocuklarla da çok iyi anlaşır. Zeki ve itaatkar bir yapıları sahiptirler. Sahiplerine son derece düşkündürler ; bu sayede apartman yaşamı onlar için uygundur. Diğer ırklara göre ev içi eğitimleri daha çok zaman alır. Eğitimlerine yeterli zaman ayrılması ve pozitif motivasyonla her komutu öğrenebilir hale gelebilirler.

Chihuahua

Chihuahua ya da Çivava isimli köpek cinsleri dünyanın en tatlı ve en küçük türlerinden biridir. Bu köpek cinsi ismini Aztek eyaleti olan Chihuahua'dan almıştır. Sevimli yüzleri, küçük yapıları ile bilinen Chihuahua, sahibine son derece bağlı ve egzersiz ihtiyacı minimum olan bir cinstir. Canlı ve hareketlidir. Yabancılara karşı şüpheli yaklaşır. O nedenle sosyal ortamda gözetim altında tutulmalıdır. Aynı şekilde, çocuklarla olan ilişkilerinde de son derece uyumlu olmasına rağmen, kızdırıldığı zamanlarda alışılmadık tepki verebileceği unutulmamalıdır. 

Bichon Frisé (Bişon Frize)

Kabarık kıvırcık tüyleri ile bilinen bu cins çok fazla uzamaz. Benzer cinslere göre de daha az tüy döker. Bu nedenle apartman hayatına ve alerjisi olan kişilere uygun bir köpek cinsidir. Hareketli ve oyuncu bir yapısı vardır. Her gün düzenli egzersize ihtiyaç duyar. Ev hayatında eğitilmesi oldukça zor bir ırk olmasından bu ırkı almak isteyenlerin profesyonel köpek eğitmenlerinden düzenli destek alması önemlidir. Özellikle bu eğitim süreci yavruluk da başlatılmalıdır.

 

E-ikametsigorta.com, ikamet için yabancı sağlık sigortası hizmeti sunan bir Online satın alma platformudur. Ancak üyelerimizin sigorta ihtiyaçları için tüm alanlarda bize danışabilirsiniz.

Saygılarımızla

E-İkamet Sigorta Ekibi

Önemli Not; Bütün ikamet işlemlerinizi Türkiye Cumhuriyeti’nin resmî web sitesi olan https://e-ikamet.goc.gov.tr/ adresinden bizzat kendiniz gerçekleştiriniz. Üçüncü kişilerle ve aracılarla kişisel bilgilerinizi paylaşmaktan sakınınız. İkamet başvurunuzu bu site dışında kesinlikle yapmayınız.

Tags: Insurance for Residence ; Foreign Health Insurance; Insurance for Foreigners; Health insurance for residence permit in Turkey; Residence Insurance; страховка длявнж в турции ; www.e-ikamet.goc.gov.tr; Foreigner Health Insurance ; Residence Insurance ; Residence Insurance ; Residence Insurance; İkamet insurance; Yabancı Sağlık Sigortası

En yeni blog yazıları için kaydolun ve en iyi teklifleri alın

Teşekkür Ederiz.
Seçiniz