E-randevu.goc.gov.tr Randevu Adımları

Important Notice: The above explanations are for informational purposes only and you can access current and detailed information at e-ikamet.goc.gov.tr.

01/07/2024

Sayın Yabancı Sağlık Sigortası müşterilerimiz, Türkiye’de yaşayan yabancı misafirlerin hayatlarını kolaylaştırmak için sigorta ve ikamet süreçleri hakkında öğrendiğimiz yasal bilgileri sizlerle paylaşmaya devam ediyoruz.

Web Sitemiz sadece Yabancı Sağlık Sigortası / İkamet İzin Sigortasını sunar. Bu amaç ile kurulmuştur. Bunun dışında hiçbir farklı sigorta ürünü yoktur. Sitemizde ve blog yazılarımız yer alan ikamet izin süreçleri ile ilgili tüm bilgiler kullanıcıları bilgilendirmek amaçlı olup sigortalılarımıza yardımcı olmak için tamamen ücretsiz olarak paylaşılmaktadır.

E-randevu.goc.gov.tr Randevu Adımları Nelerdir ? Merak edilen sorular nelerdir biraz bundan bahsedeceğiz.

1. Adım: Mobil Doğrulama

https://randevu.goc.gov.tr/ sitesinde yabancı misafirler hem kendi adına hem de başkasının adına randevu alabilirler. Ilk adım olarak yabancı kimlik numarası ve diğer bilgileri doldurduktan sonra cep telefonuna gelen mobil doğrulama kodunu girerek kullanıcı doğrulama işlemini gerçekleştirmektedir.

2. Adım: Randevu Sebebi Seçimi

Mobil doğrulama işlemi sonrası açılan bölümden randevu sebebini ve bu işlem ile ilgilenen bağlı bulunduğun merkez birim adının seçilmesi Ardından 'varsa' kişiye bağlı olan Eş, Çocuk vb. de seçerek devam edebilirsiniz.

3. Tarih ve Saat Seçimi

Son olarak kendinize uygun olan günü ve saati seçtikten sonra açılan onay kısmındaki bilgileri kontrol edip randevunuzu onaylayabilirsiniz. Eğer uygun bir tarih olmadığı uyarısını alırsanız, Randevu biriminin size uygun bir tarih açıldığında dönmesi için 'Devam Et' butonuna tıklayablirsiniz.

1. E-randevu.goc.gov.tr Web Sitesinden Yapılabilecek Başvurular Nelerdir?

E-randevu.goc.gov.tr sistemi aracılığıyla ikamet izni başvurusu yapacak olan yabancı uyruklu kişilerin 3 ayrı kategoride başvuru türü hakları bulunmaktadır.

E-randevu.goc.gov.tr Başvuru Türleri Nedir?

• İlk Başvuru; Türkiye‘de yasal olarak kalma süreleri içerisinde başvuru yapmaları gerekmektedir ve maksimum 2 yıllık olarak başvuru yapılabilir.

• Uzatma Başvurusu; İkamet izni bulunan yabancılar, Türkiye'de yaşamaya devam etmek istemesi halinde, iki ay önce E-ikamet Uzatma başvurularını yapmaya başlamaları gerekmektedir. Maksimum 2 yıllık olarak E-ikamet Uzatna Başvurusu yapılabilir

• Geçiş Başvurusu; Herhangi bir sebep ile ikamet türünü değiştirecek kişiler bu tür ikamete başvuru yapmaları gerekmektedir.

Sırbistan – Karadağ uyruklu olan yabancılar, E-ikamet Randevu işlemlerini ilk kez ikamet izni başvurusu yapıyorum, sekmesinden gerçekleştirmelidirler.

2. E-randevu.goc.gov.tr İşlemleri Nasıl Yapılır?

E-randevu.goc.gov.tr sisteminde başvuru işlemleri aşamasında başvuru durumunuza uygun seçeneği seçmenizin ardından karşınıza gelen ekranda yeni bir başvuru oluşturmak, mevcut başvurunuza devam etmek ya da mevcut başvurunun durumunu inceleyebileceğiniz sekmeler gelmektedir. Bu sekmelerden durumunuza uygun olana tıklayarak işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.


E-randevu.goc.gov.tr başvurusu esnasında zorunlu alanların eksiksiz bir şekilde doldurulması gerekmektedir. E-randevu.goc.gov.tr bilgilerinin mutlaka doğru olması kanunlar açısından ve E-ikamet izninin akıbeti bakımından son derece önemlidir. Hatalı bilgilerin kasıtlı bir biçimde girilmiş olduğunun tespit edilmesi durumlarında 5237 no’lu Türk Ceza Kanunu’nun 206. Maddesi uyarınca yalan beyanda bulunmuş olan kişiler hakkında yasal işlem başlatılacaktır. Yalan beyanda bulunmalarından ötürü bu kişilerin ikamet başvuruları reddedilecek, ikamet izni almış olsalar dahi, bu izin iptal edilerek haklarında sınır dışı uygulaması başlatılacaktır.

E-randevu.goc.gov.tr başvurusu esnasında özellikle Türkiye’ye giriş yapılması esnasında kullanılan pasaport numarasının eksiksiz ve doğru bir biçimde yazılması önem arz etmektedir. Aynı zamanda ikamet için yabancı sağlık sigortası bilgileri de eksiksiz bir şekilde girilmelidir. E-randevu.goc.gov.tr başvurularına dair bilgilendirmeler başvuru sırasında hangi iletişim türünü tercih ettiğinize göre yapılmaktadır. Bu sebeple E-randevu.goc.gov.tr başvurusu esnasında verilecek olan iletişim bilgileri de mutlak surette eksiksiz ve doğru olmalıdır. E-randevu.goc.gov.tr Randevu tarihi ve saatinde ikamet izni başvurusu bulunan yabancı uyruklu kişi bizzat kendisi yaşamak istediği ilin göç idaresi müdürlüğüne başvuruda bulunduğu ikamet izni türüne uygun hazırladığı evraklarla giderek, başvuru işlemini tamamlamalıdır. E-randevu.goc.gov.tr başvurusu sırasında eksik evrakların bulunması durumunda göç idaresi müdürlüğü, 30 gün süresi içerisinde evrak tamamlanmasını istemektedir.

3. E-randevu.goc.gov.tr Web Sitesinden İkamet İzni Başvurusunda Kimler Bulunabilir?

E-randevu.goc.gov.tr sitesinden doldurulacak olan E-randevu.goc.gov.tr izni başvuru belgesinde yabancı uyruklu kişinin bir form doldurması istenmektedir. Doldurulan formun bir çıktısı alınarak başvuru evraklarıyla birlikte randevu günü il göç idaresi müdürlüğüne teslim edilmelidir.

4. E-randevu.goc.gov.tr Web Sitesinden İkamet İzni Başvurusunda Kimler Bulunabilir?

E-randevu.goc.gov.tr izni başvuruları, mevcut bir ikamet iznine sahip olup Türkiye’de yaşayan yabancı uyruklu kişiler ile vize veya vize muafiyeti yoluyla Türkiye’ye giriş sağlamış olan ve en çok 90 güne kadar olan bu süresi devam eden yabancı uyruklular tarafından gerçekleştirilebilir.

Her ne kadar 6458 No’lu kanunda belirtilmiş olsa da yurtdışından E-randevu.goc.gov.tr başvuruları şu anda uygulamaya girmediği için yapılamamaktadır. İlerleyen süreçte bu uygulamanın devreye girmesiyle beraber yurtdışından da E-randevu.goc.gov.tr başvuruları yapılabilecektir.

5. E-randevu.goc.gov.tr Web Sitesinde Hangi İkamet İznine, Kimler Başvuru Gerçekleştirebilir?

E-randevu.goc.gov.tr Kısa Dönem İkamet Nedir?

Kısa dönem ikamet başvurusu, ikamet almak isteyen yabancıların çoğunluğunun tercih etmek durumunda olduğu ikamet türüdür. Bu ikamet başvurularında maksimum 2 yıllık başvuru yapılabilmektedir."

E-randevu.goc.gov.tr Turistik Amaçla İkamet İzni Nedir?

Türkiye’ye gezmek maksadıyla, akraba ya da aile ziyareti gibi turistik vizeyle veya vize muafiyetiyle gelmiş olan yabancı uyruklu kişilerin E-ikamet web sitesi üzerinden E-ikamet randevu alma aşamasında Turizm amaçlı kalacak kişiler seçeneğini işaretlemesi gerekmektedir. Turistik amaçlarla yapılan oturum izinleri 1 yıllık ya da pasaportun geçerlilik süresine göre 2 yıllık olarak düzenlenebilmektedir.

• Tedavi Olmak İçin Alınan E-randevu.goc.gov.tr İzni Nedir?

Ülkesinde tedavi gerçekleştiremeyen ya da yeterli olanağı olmaması sebebiyle hastalık sebebiyle ülkeye giriş vizesi alarak gelmiş olan ve tedavisi 90 günden daha uzun sürecek olan yabancıların gerekli şartları sağlamaları halinde, tedavileri boyunca kısa dönemli E-ikamet izni almaları mümkündür.

• İşyeri Açmak ya da Ticaret Amacıyla E-randevu.goc.gov.tr İzni Nedir?

İşveren görüşmeleri gerçekleştirmek ya da ticaret (bir şirkete ortak olmak ya da işyeri açmak) gibi amaçlarla Türkiye’ye vize alarak giriş yapmış olan yabancı uyruklu kişilerin gerekli koşulları taşımaları durumunda 1 ya da 2 yıllık e-ikamet izni alabilmeleri söz konusudur.

• Gayrimenkul (Ev) Alarak Kalmak İsteyen Yabancı Uyrukluların E-randevu.goc.gov.tr İzni Nedir?

Yurt dışında veya yurt içinde yaşayan yabancı uyruklu kişiler, Türkiye’de gayrimenkul (ev) satın almaları durumunda kanunlarca belirlenen şekilde 1 yıl ya da daha uzun süreli ikamet iznine hak kazanabilirler. Yurtdışında ikametlerini sürdüren yabancı uyruklu kişilerin Türkiye’den ev satın almalarından sonra tapularıyla hali hazırda ikametgahlarının olduğu ülkede yer alan T.C. dış temsilciliklerine başvuru işlemlerini gerçekleştirmeleri halinde, tapu amaçlı vizelerini alarak ülkeye giriş yapmaları sonrası E-ikamet sistemi üzerinden başvuru yaparak 1 yıllık ya da daha uzun sürelerle ikamet hakkı elde etmeleri söz konusudur.

E-randevu.goc.gov.tr Öğrenci İzni Nedir?

Türkiye'de bir yüksek öğretim kurumunda öğrenim görecek olan 18 yaşından büyük erişkinler öncelikle eğitim görecekleri eğitim kurumuna kayıt yaptırarak ve kayıt belgeleriyle, ikamet ettikleri veya uyruğunda bulundukları ülkedeki Türk Temsilciliklerine başvurarak, öğrenim amaçlı vize ile giriş yapmaları gerekir.

Öğrenim amaçlı vize ile giriş yapan yabancı öğrenciler, vize süresi içerisinde ikamet edeceği ildeki ilgili kuruma başvurarak ikamet izni talebinde bulunabilir. Başvuru yapan yabancı öğrencilere öğrenim süreleri boyunca geçerli olacak olan öğrenci ikamet izni düzenlenir

E-randevu.goc.gov.tr Aile İzni Nedir?

E-randevu.goc.gov.tr Aile İznine kimler başvuru yapabilir; Türk vatandaşı ile evli yabancılar veya Türkiye’de yasal olarak çalışma izni olan yabancılar aile bireyleri için aile ikameti başvurusunda bulunabilirler. Aile E-ikamet başvuruları maksimum 3 yıllık yapılabilir ve 3 yıllık ikamet başvurularını sadece sgk/bağkur sahibi bireyler yapabilir , özel sigortalar ile maksimum 2 yıllık yapılabilmektedir. Aile e-ikameti izni başvurusunda bulunan tüm bireylerin sigortalı olması zorunludur. Bu ikamet türünde var ise 18 yaşından küçük çocuklar ve 65 yaş üstü bireylerde sigortalanmalıdır. Aile e-ikamet izni başvurusunda bulunacak kişilerde Türk eşlerin destekleyici olarak sigortalı olması gerekir eğer ki Türk eşin sgk/bağkur sahibi ise sadece provizyon belgesi alması yeterlidir ancak sgk/bağkur yok ise Türk eşinde Türkiye standartlarına uygun minimum teminata sahip yatarak özel sağlık sigortasına sahip olması gerekir ve bu sigorta maksimum 1 yıllık olarak düzenlenebilir.

E-randevu.goc.gov.tr Uzun Dönem İkamet İzni Nedir?

Uzun dönem e-ikamete başvuru yapılabilmesi için Türkiye’ de kesintisiz olarak 8 yıl ikamet etme zorunluluğu bulunmaktadır. Bu ikamet türü için genellikle sigorta zorunluluğu yoktur.

E-ikametsigorta.com, ikamet için yabancı sağlık sigortası hizmeti sunan bir Online satın alma platformudur. https://randevu.goc.gov.tr/ sitesini ziyaret etmeden önce yabancı sağlık sigortası hizmetlerimiz için lütfen web sitemizin ana sayfasını ziyaret ediniz.


Saygılarımızla

E-İkamet Sigorta Ekibi

Web Sitesi: https://www.e-ikametsigorta.com/

İletişim: +90 212 355 89 89

WhatsApp: https://wa.me/902123558989

Adres: Nispetiye Mah. Gazi Güçnar Sok. No:4 Kat:4 Ofis No:10 Beşiktaş, İstanbul  


Tags : yabancı özel sağlık sigortası , özel sağlık sigortası yabancılar için, yabancılar için özel sağlık sigortası, ozel sigorta yabancilar için , yabancilar icin ozel saglik sigortasi fiyatlari , yabancılar için özel sağlık sigortası fiyatları 2022 , yabancı özel sağlık sigortası fiyatları , yabancılar için özel sağlık sigortası fiyatları , yabancılara özel sağlık sigortası fiyatları , yabancı uyruklu özel sağlık sigortası , allianz yabancı sağlık sigortası , aksigorta yabancılara özel sağlık sigortası , allianz vitamin 2e , allianz yabancı sağlık , allianz yabancı sağlık sigortası anlaşmalı hastaneler , elit yabancılar için özel sağlık sigortası , yabanci uyruklulara ozel saglik sigortasi , yabancilar icin ozel saglik sigortasi , yabancilar için özel sağlık sigortası fiyatları , yabancı uyruklu kişilere özel sağlık sigortası , yabancı uyruklular için özel sağlık sigortası , yabancılar için özel sağlık sigortası fiyatları 2020 , yabancılar için özel sağlık sigortası fiyatları 2021, randevu.goc.gov.tr/


Sign up for the newest blogs and receive the best offers

Thank You.
Choisir