E-ikamet Uzatma Başvurusu Nasıl Yapılır?

Önemli Uyarı: Açıklamalar sadece bilgilendirme amaçlı olup, güncel ve detaylı bilgilere e-ikamet.goc.gov.tr web adresinden ulaşabilirsiniz.

08/05/2023

Sayın Yabancı Sağlık Sigortası müşterilerimiz, Türkiye’de yaşayan yabancı misafirlerin hayatlarını kolaylaştırmak için sigorta ve ikamet süreçleri hakkında öğrendiğimiz yasal bilgileri sizlerle paylaşmaya devam ediyoruz.

Web Sitemiz sadece Yabancı Sağlık Sigortası / İkamet İzin Sigortasını sunar. Bu amaç ile kurulmuştur. Bunun dışında hiçbir farklı sigorta ürünü yoktur. Sitemizde ve blog yazılarımız yer alan ikamet izin süreçleri ile ilgili tüm bilgiler kullanıcıları bilgilendirmek amaçlı olup sigortalılarımıza yardımcı olmak için tamamen ücretsiz olarak paylaşılmaktadır.

İkamet Uzatma Başvurusu yapılırken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, devletimizin resmî sitesi olan https://e-ikamet.goc.gov.tr/ web sitesi dışında hiç sitede işlemi dikkate almayınız. Birçok aracı kurum tarafından ücret talep edilmekte, (ki böyle bir süreç yasal değildir) sonrasında ciddi mağduriyetler ve başvuru süreçleri konusunda sıkıntılar yaşanabilmektedir. Maalesef birçok kurum aslında göç idaresi web sitesi gibi davranmakta, benzerliği nedeniyle birçok yabancı misafire de maddi / manevi mağduriyet yaşatmaktadırlar. Aslında bu sitelere başvuru yapan ve ardından talep edilen ücretin ödeyen yabancı misafirler, ikamet için gerekli harç bedellerinin ödediğini düşünmektedir.

Ayrıca KVKK gereği, hassas / özel bilgileriniz olan Pasaport, Kimlik, Kullanıcı Şifreleriniz, fotoğraf ve adres bilgileri gibi bilgilerinizi WhatsApp ya da E-mail aracılığıyla dijital ortamda üçüncü şahıslarla paylaşması oldukça risklidir, yasalara göre suç olup, ilerleyen yıllar için de ciddi riskler taşımaktadır.

Herhangi bir sorunuz veya merak etiğiniz bir konu var ise, 157 Yimer Çağrı Merkezin arayıp ana dilinizde her türlü desteği bir telefon uzaklığında ücretsiz olarak alabilirsiniz.

İlk Aşamada; https://e-ikamet.goc.gov.tr/ sitesi üzerinden İkamet İzni Uzatma Başvurusu Yapıyorum seçeneği tercih edilmelidir

İkinci Aşamada; Uzatma Başvurusu Yapmak İstiyorum seçeneği ile devam edilmelidir.

Üçüncü Aşamada: Bu aşamada eğer ki geçen yıl ikamet ettiğiniz ilden farklı bir ilde ikamet edecekseniz bu seçeneği işaretlemelisiniz. Eğer ki il değişimi sağlayacaksınız sistem sizi ilk kez ikamet başvurusuna aktarım sağlayacaktır. İl değişimi sağlamayacaksanız hayır seçeneğini tercih ederek kimlik kartınızda yer alan bilgileri eksiksiz girerek ön kayıt formunuzu oluşturmalısınız.

Ön kayıt formundan sonraki ilk adımda pasaport üzerinde yazan pasaport düzenleme tarihi ve geçerlilik tarihi ile sahip olunan ülke bilgileri doldurulmalıdır.

Dördüncü Aşamada; Türkiye’de ikamet edilecek adresin eksiksiz ve doğru şekilde yazılması gerekmektedir.

Bir sonraki aşamada yer alan eğitim bilgileri alanı zorunlu değildir.

Beşinci Aşamada; Gelir Beyanı bilgileri alanı yer almaktadır bu bilgilerin randevu gününde gerektiğinde beyan edilecek bilgiler ile aynı bilgiler olmalıdır.

Altıncı Aşama; Sigorta bilgileri alanıdır, İkamet için mutlaka ikamet sürelerini kapsayan bir özel sağlık sigortanızın olması gerekmektedir. Sigortanızı satın alırken mutlaka ikamet için geçerli yabancı sağlık sigortası konusunda yetkili acenteleri tercih etmeyi unutmayın. Aksi takdirde ikamet randevunuzu yasalara uygun ve doğru bir şekilde tamamlayamazsınız. Maalesef sigorta yetkilisi olmayan aracı kişiler tarafınca poliçe düzenlemesi randevu kayıt işlemlerinde poliçenizin geçersiz olduğu bilgisi ile karşılaşmanıza sebep olabilir.

Randevu alırken dikkat edilmesi gereken bir diğer önemli husus ise aslında ikamet sigortası satın alırken giriş yaptığınız bilgileridir. Randevu alırken sigorta bilgilerinizin doğru bir şekilde mutlaka sisteme tanımlanması gerekmektedir. Çoğu kişi maalesef randevu alırken sgk gibi zorunlu sigorta bilgisi istemeyen sigorta türlerini seçip bir sonraki adıma geçiş sağlamaktadır. Ancak bu durum randevu gününde sigorta türünün ve tarihlerinin hatalı olması nedeniyle birçok önemli hataya sebep vermektedir.

Bu nedenle randevu almadan önce mutlaka ikamet için yabancı sağlık sigortası satın alınmalıdır. Sigortayı satın alırken ise ilk başvurularda ikamet talep tarihini ile uzatma başvurularında ise ikamet uzatma tarihi ile aynı olmasına özen gösterilmesi gerekmedir.

Sigorta bilgilerinin randevu ekranına eklenirken birçok kişi hata yapmaktadır. Bu konuda dikkat edilmesi gereken noktalar ise;

·       Sayfa Türkçe olmalı ve mutlaka Cep telefonunuzdan değil Bilgisayardan giriş yapılmalısınız.

·       Sigorta Türü: Özel Sağlık Sigortası seçmelisiniz.

·       Firma Adı: Satın aldığınız sigorta şirketini seçiniz.

·       Geçerlilik Tarihi: Poliçe Bitiş Tarihi

·       Poliçe No: ………. ' / ' işaretine kadar olan kısımdır.

·       Yenileme No: 0 (sıfır)

·       Bu bilgileri yazdıktan sonra EKLE butonuna basıp ilerlemelisiniz.

Yedinci Aşama; Kısa dönem beyan bilgileridir, bu adımda kırmızı ile işaretlenen tüm adımların eksiksiz olarak doldurulması gerekmektedir.

Sekizinci Aşama; Kısa Dönem İzin Bilgileri alanıdır bu adımda Türkiye’de kalış amacınıza uygun seçeneği seçmelisiniz eğitim ve yatırım amaçlı oturum izni başvurusunda bulunmuyorsanız eğer turizm amaçlı kalacaklar seçeneğini seçerek kalış nedeninizi belirtmelisiniz. Bu adımda talep edeceğiniz ikamet süreniz ve ikamet başlangıç tarihiniz sigorta ile aynı süreyi kapsayacak şekilde olmalıdır.

Göç idaresi resmi Youtube kanalından tüm süreçleri kolaylıkla öğrenebilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=RfrAMo7o3Gw

Türkiye ‘de kalış amacınıza uygun olan ikamet türlerine başvuru yapmadan önce devletimizin resmî web sitesi olan https://www.goc.gov.tr/ikamet-izni-cesitleri üzerinden incelemenizi tavsiye ederiz

Tüm bu adımlar sonrasında randevu talep kaydınızı oluşturarak göç idaresi tarafından size randevu tarihi ile bilgi gelmesini beklemeniz yeterli olacaktır

E-ikametsigorta.com, ikamet için yabancı sağlık sigortası hizmeti sunan bir Online satın alma platformudur. Yabancı sağlık sigortası hizmetlerimiz için lütfen web sitemizin ana sayfasını ziyaret ediniz.

https://youtu.be/V3fvJ34RtsU


Saygılarımızla

E-İkamet Sigorta Ekibi

Önemli Not; Bütün ikamet işlemlerinizi Türkiye Cumhuriyeti’nin resmî web sitesi olan https://e-ikamet.goc.gov.tr/ adresinden bizzat kendiniz gerçekleştiriniz. Üçüncü kişilerle ve aracılarla kişisel bilgilerinizi paylaşmaktan sakınınız. İkamet başvurunuzu bu site dışında kesinlikle yapmayınız.

Tags: Insurance for Residence , Foreign Health Insurance; Insurance for Foreigners , Health insurance for residence permit in Turkey , Residence Insurance , страховка длявнж в турции , www.e-ikamet.goc.gov.tr , Foreigner Health Insurance , İkamet insurance , Yabancı Sağlık Sigortası , Yabancı Sigorta, Oturum İzin Sigorta , Göç İdaresi Sigorta , E-İkamet Başvuru Sigortası , İkamet Sağlık Sigortası , İkamet Sigorta , Turkish Citizenship , Ankara Sigorta , Türk Nippon Sigorta , Sompo Japan Sigorta , Arex Sigorta , Groupama Sigorta , Demir Sigorta , İkamet için Sigorta , İkamet Başvuru Sigortası , İkamet Sigortası

En yeni blog yazıları için kaydolun ve en iyi teklifleri alın

Teşekkür Ederiz.
Seçiniz