E-İkamet İzni Uzatma Koşulları

Önemli Uyarı: Açıklamalar sadece bilgilendirme amaçlı olup, güncel ve detaylı bilgilere e-ikamet.goc.gov.tr web adresinden ulaşabilirsiniz.

11/09/2023

Sayın Yabancı Sağlık Sigortası müşterilerimiz, Türkiye’de yaşayan yabancı misafirlerin hayatlarını kolaylaştırmak için sigorta ve ikamet süreçleri hakkında öğrendiğimiz yasal bilgileri sizlerle paylaşmaya devam ediyoruz.

Web Sitemiz sadece Yabancı Sağlık Sigortası / İkamet İzin Sigortasını sunar. Bu amaç ile kurulmuştur. Bunun dışında hiçbir farklı sigorta ürünü yoktur. Sitemizde ve blog yazılarımız yer alan ikamet izin süreçleri ile ilgili tüm bilgiler kullanıcıları bilgilendirmek amaçlı olup sigortalılarımıza yardımcı olmak için tamamen ücretsiz olarak paylaşılmaktadır.

Bu haftaki blog yazımız ile ‘‘E-İkamet İzni Uzatma Koşulları ‘’ bu konudan bahsedeceğiz.

İkamet Uzatma Başvurusu yapılırken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, devletimizin resmî sitesi olan https://e-ikamet.goc.gov.tr/ web sitesi dışında hiç sitede işlemi dikkate almayınız. Birçok aracı kurum tarafından ücret talep edilmekte, (ki böyle bir süreç yasal değildir) sonrasında ciddi mağduriyetler ve başvuru süreçleri konusunda sıkıntılar yaşanabilmektedir. Maalesef birçok kurum aslında göç idaresi web sitesi gibi davranmakta, benzerliği nedeniyle birçok yabancı misafire de maddi / manevi mağduriyet yaşatmaktadırlar. Aslında bu sitelere başvuru yapan ve ardından talep edilen ücretin ödeyen yabancı misafirler, ikamet için gerekli harç bedellerinin ödediğini düşünmektedir.

Ayrıca KVKK gereği, hassas / özel bilgileriniz olan Pasaport, Kimlik, Kullanıcı Şifreleriniz, fotoğraf ve adres bilgileri gibi bilgilerinizi WhatsApp ya da E-mail aracılığıyla dijital ortamda üçüncü şahıslarla paylaşması oldukça risklidir, yasalara göre suç olup, ilerleyen yıllar için de ciddi riskler taşımaktadır.

İkamet uzatma işlemleri mevcut ikametin bitiş tarihinden 60 gün önce başlar ve ikametin bitiş tarihinden 24 saat önce sonlanır, bu nedenle başvuruları doğru zamanda yapmak bu sürecin doğru değerlendirilmesini ve sınır dışı kalmamanızı sağlayacaktır.

Devletimizin resmî web sitesi olan https://e-ikamet.goc.gov.tr/ üzerinden İkamet Uzatma Başvurusu Yapmak İstiyorum seçeneği ile ikamet uzatma başvuru işlemlerinizi sağlayabilirsiniz.


Peki İkamet İzni Uzatmak İçin İstenen Belgeler Nelerdir?

İkamet uzatma işlemi sağlarken gerekli koşullar aslında ilk başvuru ile aynıdır, eğer ki ikamet türünüzde herhangi bir değişim olmayacak ise ilk başvuru ile aynı belgelere sahip olmalısınız.

Şimdi o belgeleri inceleyelim.


1. İkamet İzni Başvuru Formu (Yabancı ve/veya yasal temsilcisi tarafından imzalanmalıdır.)

2. Pasaport veya pasaport yerine geçen belgenin fotokopisi (Kimlik bilgileri ve fotoğrafın bulunduğu sayfa ile giriş-çıkış ve vize bilgilerini gösterir işlem gören sayfalar) (Belgenin aslı randevu gününde yanınızda bulunmalıdır.)

3. Dört (4) adet biyometrik fotoğraf (Son 6 ay içinde çekilmiş, fonu beyaz ve biyometrik olmalıdır.)

4. Kalınacak sürede yeterli ve düzenli maddi imkâna sahip olunduğuna dair beyan (Başvuru Formunda beyan edilir. İdare başvurandan destekleyici belge isteyebilir.)

5. İkamet harcı ve kart bedelinin ödendiğini gösterir belgeler/makbuzlar

6. Geçerli sağlık sigortası (Sigorta süresi, istenilen ikamet izni süresini kapsamalıdır.

7.Adres Kayıt Sistemine kayıtlı olduğunu gösteren belge (Adres kayıt sistemine kayıtlı olunması halinde) İl/ilçe nüfus müdürlüklerinden alınacak e-imzalı/imzalı ve kaşeli/mühürlü veya e-devlet sisteminden (https://www.turkiye.gov.tr/ alınacak “Yerleşim Yeri Belgesi”)

Bu belgelerin tamamı ile ikamet randevu tarihinizde göç idaresinde bulunmanız ve evrakları teslim etmeniz başvurunuzun değerlendirilmesi için yeterli olacaktır.

Evraklar içerisinde yer alan Geçerli Sağlık Sigortanızı web sitemizden online olarak 7/24 kendiniz satın alabilirsiniz.

Web sitemizdeki sunduğumuz sigortalar, Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu gereğince kısa dönem ikamet izni başvurularında yaptırılması gereken özel sağlık sigortası olup, 10/05/2016 tarih ve 16 sayılı Vize ve İkamet İzni Taleplerinde Yaptırılacak Sağlık Sigortalarına İlişkin Genelge' de belirlenen asgari teminat yapısını (16/06/2021 tarihli ve 2021/8 sayılı genelge kapsamındaki değişiklikler ile) kapsamaktadır.

E-ikametsigorta.com, Türkiye'nin İlk ve Lider Online Yabancı Sağlık Sigortası satın alma platformudur ve Sadece Yabancı Sağlık Sigortası / İkamet İzin Sigortası sunar. Bu amaç ile kurulmuştur.

E-ikametsigorta.com olarak sigorta satın alma süreçleri kadar sigortanızı satın alma sonrası süreçlerinizde de her zaman sizlere destek sağlamaktayız. Müşteri hizmetlerimiz 7 gün, 4 dilde sizlere hizmet vermekten mutluluk duyar.

https://youtu.be/V3fvJ34RtsU


Bilgi almak için WhatsApp hattımıza yazmayı unutmayın

Saygılarımızla,

E-İkamet Sigorta Ekibi

Web Sitesi: https://www.e-ikametsigorta.com/

İletişim: +90 212 355 89 89

WhatsApp: wa.me/905304682003

Adres: Nispetiye Mah. Gazi Güçnar Sok. No:4 Kat:4 Ofis No:10 Beşiktaş, İstanbul    


Önemli Not; Bütün ikamet işlemlerinizi Türkiye Cumhuriyeti’nin resmî web sitesi olan https://e-ikamet.goc.gov.tr  adresinden bizzat kendiniz gerçekleştirin. Üçüncü kişilerle ve aracılarla kişisel bilgilerinizi paylaşmaktan sakınınız. İkamet başvurunuzu bu site dışında kesinlikle yapmayınız.

Tags:страхование проживания;иностранное медицинское страхование;страхование для иностранцев;медицинская страховка для вида на жительство в Турции;страхование проживания. страхование вида на жительство; Иностранное медицинское страхование; Страхование для иностранцев; Медицинская страховка для вида на жительство в Турции; Страхование проживания; страховка для внж в турции ;e-ikamet.goc.gov.tr ; медицинская страховка иностранца.: Insurance for Residence , Foreign Health Insurance; Insurance for Foreigners , Health insurance for residence permit in Turkey , Residence Insurance , страховка длявнж в турции , www.e-ikamet.goc.gov.tr , Foreigner Health Insurance , İkamet insurance , Yabancı Sağlık Sigortası , Yabancı Sigorta, Oturum İzin Sigorta , Göç İdaresi Sigorta , E-İkamet Başvuru Sigortası , İkamet Sağlık Sigortası , İkamet Sigorta , Turkish Citizenship , Ankara Sigorta , Türk Nippon Sigorta , Sompo Japan Sigorta , Arex Sigorta , Groupama Sigorta , Demir Sigorta , İkamet için Sigorta , İkamet Başvuru Sigortası , İkamet Sigortası, ikamet sigortası



En yeni blog yazıları için kaydolun ve en iyi teklifleri alın

Teşekkür Ederiz.
Seçiniz