E-ikamet Başvuru Sonucu Nasıl Öğrenilir?

Önemli Uyarı: Açıklamalar sadece bilgilendirme amaçlı olup, güncel ve detaylı bilgilere e-ikamet.goc.gov.tr web adresinden ulaşabilirsiniz.

24/04/2023

Değerli Yabancı Sağlık Sigortası Müşterilerimiz, Bu haftaki yazımızda, Türkiye’de oturma izni süreçlerinde sizin için gerçekten önemli ve faydalı olacağına inandığımız, güncel bilgileri paylaşacağız.

Türkiye’ye gelen yabancı uyruklu kişilerin ülkelerine göre Türkiye’de turistlik gezi amaçlı kalma süreleri 30 gün veya maksimum 90 gündür bu süreden fazla kalmak isteyen bireyler ikamet iznine yani oturma iznine başvuru yapmaları gerekmektedir. İkamet izni başvurularında yetkili olan kurum Göç İdaresi Genel Müdürlükleridir. Bu kuruma bağlı olarak çalışan her ilde bir müdürlük yer almaktadır. Türkiye’ye giriş yapan yabancı uyruklu kişiler öncelikle göç idaresi genel müdürlüğüne bağlı olan https://e-ikamet.goc.gov.tr/ sitesi üzerinden başvuru yapmaları gerekmektedir.

Başvuru yaparken olan https://e-ikamet.goc.gov.tr/ web sitesi dışında hiç sitede işlemi dikkate almayınız. Birçok aracı kurum tarafından ücret talep edilmekte, (ki böyle bir süreç yasal değildir) sonrasında ciddi mağduriyetler ve başvuru süreçleri konusunda sıkıntılar yaşanabilmektedir.

Başvuru yaparken bir diğer önemli husus ise bir sonraki aşamada başvurunuza ait bilgilere ulaşabilmek için iletişim bilgilerinizin eksiksiz ve doğru şekilde giriş sağlanmasıdır.

 

Ön kayıt formunda yazan iletişim bilgileri eksiksiz ve doğru şekilde yazılmalıdır bu alanda genelde cep telefonu numarası tercih etmeniz önerilir.

Başvuru sürecinizi tamamladıktan sonra göç idaresinden maksimum 20 iş günü içerisinde sizlere sms ya da mail aracılığı ile randevu günü hakkında bilgilendirme yapılmaktadır.

Randevu gün ve saatinde ilgili göç idaresinde mutlaka bulunmanız gerekmektedir, aksi halde başvurunuz işleme alınmaz. Yasal süreniz devam ediyor ise yeni bir randevu alarak randevunuza katılabilirsiniz. Yasal süreniz sona ermiş ve ilk başvuru yapmış iseniz vize ihlalinden, uzatma başvurusu yapmış iseniz ikamet izni ihlalinden hakkınızda işlem yapılır.

Peki İkamet izni başvuruları ne kadar sürede sonuçlandırılır?

İkamet izni başvuruları, başvurunun işleme alınmasından itibaren en geç doksan gün içinde sonuçlandırılır. Doksan günlük süre, bilgi ve belgelerin tam olarak yetkili makama teslim edildiği tarihten başlar. Sürenin uzaması halinde yabancıya bilgi verilir.

 

İkamet izni başvurunuzun sonucunu beklerken https://e-ikamet.goc.gov.tr/ sitesi üzerinden başvuru sonucunuzu da kontrol edebilirsiniz.

Bu alanda randevu sırasında göç idaresi tarafından verilen 2023 ile başlayan başvuru numaranızı, işlem sağladığınız pasaport veya kimlik numaranızı ve iletişim tercihi olarak seçtiğiniz iletişim bilgilerinizi girişini sağlayarak başvuru sonucunuzu kontrol edebilirsiniz.

Değerli okuyucularımız bu haftada Türkiye’de yaşayan yabancı misafirlerin hayatlarını kolaylaştırmak ikamet süreçleri hakkında öğrendiğimiz yasal bilgileri sizlerle paylaştık.

Randevunuzu almadan ikamet için geçerli olan Yabancı Sağlık Sigortanızı web sitemizden satın almayı unutmayın

E-ikametsigorta.com, Sadece ikamet için yabancı sağlık sigortası, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına, kanunlarına uygun Türkiye’nin ilk online web sitesidir. İkamet Sigortanızı güvenle satın alabilirsiniz. 

İkamet sigortanızı, Web sitemizden ONLINE, 7 gün / 24 saat olarak 3 adımda hızlı ve çok kolay bir şekilde satın alabilir ve Anında Poliçenize / Poliçe Numaranıza ulaşabilirsiniz. 

Web sitemiz zaten bu amaç için kurulmuştur ve sadece 1 sigorta ürünü bulunmaktadır. Bunu görmek için müşterilerimizin Google yorumlarına bakmanızı tavsiye diyoruz. Müşterilerimizin 1.500 üstünde yorumu var. 

E-ikametsigorta.com olarak sigorta satın alma süreçleri kadar sigortanızı satın alma sonrası süreçlerinizde de her zaman sizlere destek sağlamaktayız. Müşteri hizmetlerimiz 7 gün, 4 dilde sizlere hizmet vermekten mutluluk duyar.

Saygılarımızla,

E-İkamet Sigorta Ekibi

Web Sitesi: https://www.e-ikametsigorta.com/

İletişim: +90 212 355 89 89

WhatsApp: https://wa.me/905304682003

Adres: Nispetiye Mah. Gazi Güçnar Sok. No:4 Kat:4 Ofis No:10 Beşiktaş, İstanbul   

Önemli Not; Bütün ikamet işlemlerinizi Türkiye Cumhuriyeti’nin resmî web sitesi olan https://e-ikamet.goc.gov.tr/ adresinden bizzat kendiniz gerçekleştirin. Üçüncü kişilerle ve aracılarla kişisel bilgilerinizi paylaşmaktan sakınınız. İkamet başvurunuzu bu site dışında kesinlikle yapmayınız. 

Tags:страхование проживания;иностранное медицинское страхование;страхование для иностранцев;медицинская страховка для вида на жительство в Турции;страхование проживания. страхование вида на жительство; Иностранное медицинское страхование; Страхование для иностранцев; Медицинская страховка для вида на жительство в Турции; Страхование проживания; страховка для внж в турции ;e-ikamet.goc.gov.tr ; медицинская страховка иностранца.: Insurance for Residence , Foreign Health Insurance; Insurance for Foreigners , Health insurance for residence permit in Turkey , Residence Insurance , страховка длявнж в турции , www.e-ikamet.goc.gov.tr , Foreigner Health Insurance , İkamet insurance , Yabancı Sağlık Sigortası , Yabancı Sigorta, Oturum İzin Sigorta , Göç İdaresi Sigorta , E-İkamet Başvuru Sigortası , İkamet Sağlık Sigortası , İkamet Sigorta , Turkish Citizenship , Ankara Sigorta , Türk Nippon Sigorta , Sompo Japan Sigorta , Arex Sigorta , Groupama Sigorta , Demir Sigorta , İkamet için Sigorta , İkamet Başvuru Sigortası , İkamet Sigortası, ikamet sigortası

En yeni blog yazıları için kaydolun ve en iyi teklifleri alın

Teşekkür Ederiz.
Seçiniz