E-ikamet Başvuru Masrafları ve Harç Bedelleri 2023

Önemli Uyarı: Açıklamalar sadece bilgilendirme amaçlı olup, güncel ve detaylı bilgilere e-ikamet.goc.gov.tr web adresinden ulaşabilirsiniz.

02/10/2023

Sayın Yabancı Sağlık Sigortası Müşterilerimiz,

Türkiye’de yaşayan yabancı misafirlerin hayatlarını kolaylaştırmak için sigorta ve ikamet süreçleri hakkında öğrendiğimiz yasal bilgileri paylaşmaya devam ediyoruz.

Bu haftaki blog yazımız ile ‘’E-İkamet Başvuru Masrafları ve Harç Bedelleri 2023'' bu konudan bahsedeceğiz.

Öncelikle ikamet başvurusunda bulunacak her bireyin yabancı sağlık sigortası yaptırmaları zorunludur ve yabancı sağlık sigortası fiyatları ise yaşınıza göre değişkenlik göstermektedir. Sigorta Şirketleri arası çok fiyat farkı olmamakla, ortalama 16-25 yaş arası için indirimsiz 1.950 TL, 36-45 yaş arası için ise indirimsiz 3.020 TL bunu görmek için Ana Sayfamızdaki Formu doldurarak ve güne özel indirim kodunuzu uygulayarak yaşınıza uygun fiyat tekliflerinizi de kontrol edebilirsiniz.

Tabi ki harcamalarınız İkamet sigortası ile bitmiyor. Artı olarak E-ikamet harç bedelleri ve kart ücretleri de mevcut. Harç bedelleri genellikle kalacağınız süreye ve ülkenize göre değişim göstermektedir. Birçok ülke için 1 yıllık ikamet harç ücreti bugünkü kur ile ortalama 80 dolar yani 2.160 TL civarıdır, ikamet kart ücreti ise 356 TL'dir.

Ayrıca Türkiye’de ilk defa ikamet alacaksanız tek giriş vize harcı da ödemeniz zorunludur. Bu tek giriş vize harcı ise 2023 yılında gelen en son zamlar ile 2.304 TL olmuştur, son olarak da adres olarak kiracı olduğunuz bir evi adres olarak göstereceksiniz kira kontratınızı noterden onaylamanız gerekiyor bunun içinde noterde yapılacak harcamaya bağlı olarak ortalama 2.000 TL civarıdır.

Tüm bu harcamaları göz önünde bulundurarak ilk başvuru yapacağınızı ve ortalama 36-45 yaş aralığında olduğunuzu varsayarsak birçok ülke vatandaşı için 1 yıllık ikametin ücreti 8.000 TL- 10.000 TL arasına denk geliyor.

Türkmenistan, Danimarka, İrlanda, Kosova , Nepal, Sri Lanka, Suriye ,Kuzey Kıbrıs Cumhuriyeti ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ile evli Avusturya vatandaşları ayrıca Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ile evli Almanya vatandaşları ve çocukları ikamet izni harç ücretinden muaf tutuldukları için onların harcamaları biraz daha az olmaktadır ortalama 7.000 TL civarındadır. Çek Cumhuriyeti vatandaşları ise hem ikamet izni harcı hem de tek giriş masrafından muaf oldukları için daha da az harcamaları olacaktır. Eğer noter masrafı ödemek zorunda olmazlar ise bu harcama daha da düşük olacaktır.

Eğer ki bir danışmanlık firması ile işlem sağlamak isterseniz bunlara ek olarak bir de hizmet bedeli ödemek zorunda olacağınızı unutmamalısınız ki biz E-ikametsigorta.com olarak bu tarz işlemleri kendiniz ya da alanında uzman avukatlar ile yapmanızı önermekteyiz. Danışmanlık firmalarına ücret ödeyip hem de mağdur olmanızı istemeyiz, bu alanda lider hukuk bürolarının da sigorta hizmetlerinde E-ikametsigorta.com ’u tercih ettiğini belirtmek isteriz. Bu konuda gerçekten bir avukata ihtiyacınız olduğunda sizleri yönlendirmekten mutluluk duyarız.

Şimdi uzatma başvurularındaki harcamaları sıralayalım. Uzatma başvurularında aslında durum biraz daha farklı noter masrafı ve tek giriş vize harcı ödemeyeceğiniz için Özbekistan, Azerbaycan ve İran vatandaşıysanız yaklaşık 3.500 TL, eğer Türkmenistan vatandaşıysanız 2.000 TL civarında bir harcamanız olacaktır.

Aslında E-ikamet başvuru kaydınızı yapmanız eskisi kadar da zor değil aksine çok basit ve maksimum 10 dakikanızı almaktadır. Sadece önemli adımlara ve sahip olduğunuz maddi ve eğitimsel bilgilerinizin sisteme doğru kaydedilmesidir.

Bizlerde E-ikametsigorta.com olarak yasal kurumlar tarafından bildiğimiz bilgiler ile bizden sigorta satın alan üyelerimize randevu süreçlerindeki tüm bildiğimiz doğru bilgileri ile ücretsiz destek sağlamaktayız.

E-ikamet Randevu Kaydı / Başvurusu yapılırken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, devletimizin resmî sitesi olan https://e-ikamet.goc.gov.tr/ web sitesi dışında hiç sitede işlemi dikkate almayınız.

E-ikamet Randevu Kaydı / Başvurusu için bir çok aracı kurum/kişiler tarafından ücret talep etmekte, ( ki böyle bir süreç yasal değildir ) sonrasında ciddi mağduriyetler ve başvuru süreçleri konusunda sıkıntılar yaşanabilmektedir.

Maalesef birçok kurum göç idaresi web sitesini kopyalayıp başvuru almakta, benzerliği nedeniyle bir çok yabancı misafire de maddi / manevi mağduriyet yaşatmaktadırlar. Aslında bu sitelere başvuru yapan ve ardından talep edilen ücretin ödeyen yabancı misafirler, E-ikamet için gerekli harç bedellerinin ödediğini düşünmektedir.

E-ikametsigorta.com olarak tüm yasal güncellemeleri sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz. 

Bu konu ile ilgili Youtube kanalımızda yer alan videomuzu izlemeyi unutmayın. 

İndirim kodu almak için mutlaka WhatsApp hattımız ile iletişime geçin :)

https://www.youtube.com/watch?v=ukWjOgE-VIA&t=225s  


E-ikametsigorta.com olarak ikamet için sigorta satın alma süreçleri kadar satın alma sonrasında da her zaman sizlere destek sağlamaktayız. Müşteri hizmetlerimiz 7 gün ve Ana dilde hizmet vermeye devam ediyoruz.

Saygılarımızla,

E-İkamet Sigorta Ekibi

Web Sitesi: https://www.e-ikametsigorta.com/

İletişim: +90 212 355 89 89

WhatsApp: wa.me/905304682003

Adres: Nispetiye Mah. Gazi Güçnar Sok. No:4 Kat:4 Ofis No:10 Beşiktaş, İstanbul    

Önemli Not; Bütün ikamet işlemlerinizi Türkiye Cumhuriyeti’nin resmî web sitesi olan https://e-ikamet.goc.gov.tr/ adresinden bizzat kendiniz gerçekleştirin. Üçüncü kişilerle ve aracılarla kişisel bilgilerinizi paylaşmaktan sakınınız. İkamet başvurunuzu bu site dışında kesinlikle yapmayınız. 

Tags:страхование проживания;иностранное медицинское страхование;страхование для иностранцев;медицинская страховка для вида на жительство в Турции;страхование проживания. страхование вида на жительство; Иностранное медицинское страхование; Страхование для иностранцев; Медицинская страховка для вида на жительство в Турции; Страхование проживания; страховка для внж в турции ;e-ikamet.goc.gov.tr ; медицинская страховка иностранца.: Insurance for Residence , Foreign Health Insurance; Insurance for Foreigners , Health insurance for residence permit in Turkey , Residence Insurance , страховка длявнж в турции , www.e-ikamet.goc.gov.tr , Foreigner Health Insurance , İkamet insurance , Yabancı Sağlık Sigortası , Yabancı Sigorta, Oturum İzin Sigorta , Göç İdaresi Sigorta , E-İkamet Başvuru Sigortası , İkamet Sağlık Sigortası , İkamet Sigorta , Turkish Citizenship , Ankara Sigorta , Türk Nippon Sigorta , Sompo Japan Sigorta , Arex Sigorta , Groupama Sigorta , Demir Sigorta , İkamet için Sigorta , İkamet Başvuru Sigortası , İkamet Sigortası, ikamet sigortası

En yeni blog yazıları için kaydolun ve en iyi teklifleri alın

Teşekkür Ederiz.
Seçiniz