Deprem Çantamız Neden Önemli?

Önemli Uyarı: Açıklamalar sadece bilgilendirme amaçlı olup, güncel ve detaylı bilgilere e-ikamet.goc.gov.tr web adresinden ulaşabilirsiniz.

02/11/2020

Sayın İkamet Sigortası Müşterilerimiz, Bu blog yazımızda ülkemizin bir gerçeği olan deprem ile ilgili olacak. Ülkemizin neredeyse tamamı, yıkıcı depremlere yol açabilecek deprem kuşakları üzerinde yer alır. Bu nedenle depremle yaşamayı anlamak ve buna göre gerekli önlemler almak hayati derece çok önemlidir. Deprem için en büyük önlem Deprem yönetmeliğine uygun binalar ve evlerde ikamet etmektir. Bu yazımızda en çok önem verilen konulardan biri de deprem çantası hazırlamak yanı her an bir deprem yaşama ihtimalimizin var olduğunu düşünürsek bu konuyu kesinlikle göz ardı etmemeli ve ertelememeliyiz.

Deprem Çantası Neden Önemli ?    

Depremden sonraki ilk 72 saat, hayatta kalmak için en önemli süreçtir. Bu süredeki temel ihtiyaçlarımızı karşılayabilmemiz için gerekli olan ürünlerin ( yiyecek, ilk yardım çantası, su, giyecek vb.) yanımızda olması gerekir. İhtiyaçlarımızı bir araya getirmemizi sağlaya ise deprem çantamızdır ve hazırlamak hayati öneme sahiptir. Bu arada deprem çantasını bir sırt çantası ya da kolaylıkla taşınabilir küçük bir valiz de olabileceğini unutmayalım.

Deprem Çantasında Neler Olmalı?

Acil durum çantası olarak da bilinen deprem çantasının hayatımız için ne kadar önemli olduğu tartışılmaz. İhtiyacımız olan bir afet ve acil durum çantasının içerisinde neler olmalı? İşte, deprem çantasının içerisinde olması gerekenler

·       En az 72 saat yetebilecek miktarda su

·       En az 72 saat yetebilecek bozulmayan yiyecekler (Konserve, Tahin, Pekmez, Bisküvi vb.)

·       Küçük bir ilk yardım çantası. Yara bandı, antiseptik, sargı bezi gibi ilk yardım malzemelerinin olması bile büyük fayda sağlayabilir.

·       Çadır

·       Battaniye

·       Uyku tulumu

·       Yedek pilleri ile beraber kullanışlı bir el feneri

·       Telefonunuzun şarj aleti ( taşınabilir ve kablolu )

·       Mevsim şartlarına uygun giysiler (Bere, yağmurluk, kazak vb.)

·       Bir miktar para

·       Kullandığınız ilaçlarlar ve Maske

·       Çakı ve düdük; Enkazda kalma olasılığı yaşanırsa düdükler hayat kurtaran araçların başında yer almaktadır. Yatağımızın yanı başında düdük ve el feneri bulundurmayı ihmal etmemeliyiz.

·       Önemli telefon numaralarının ve iletişime geçilecek kişilerin bilgilerinin bulunduğu defter ya da dosya

·       Islak mendil, tuvalet kağıdı, tuvalet atıkları için poşet gibi hijyen ürünleri ve dezenfektan ürünler

Deprem Çantası Hazırlarken Nelere Dikkat Edilmeli?

Deprem çantası hazırlarken dikkat etmeniz gerekenleri listeleyelim.

·       Hazırladığımız deprem çantası ağır olmamalı, kolaylıkla taşınabilir hafif olmalıdır.

·       Deprem çantasını hızlıca ulaşacağınız bir yerde saklamanız çok önemlidir.

·       Deprem çantasını tüm aileniz için değil, kişisel ihtiyaçlarınız doğrultusunda hazırlamalısınız. Ayrıca evcil hayvanınız varsa onun ihtiyaçlarına da küçük bir çantada yer vermeyi unutmamalısınız.

·       Deprem çantanızı mevsim şartlarına uygun olacak şekilde belirli dönemlerde yenilemelisiniz.

·       Yiyeceklerin ve içeceklerin son kullanma tarihleri takip edilmelidir. Son kullanma tarihleri yakın olan ürünleri yerlerine yenilerini koymalısınız.

·       Evimizin yanı sıra iş yerimizde ve otomobilinizde de deprem çantası bulundurmamız da fayda var.

Deprem Anında ve Sonrası için Eğitim Almalıyız

Deprem sırasında ve sonrasında karşılaşabileceğimiz riskleri azaltmak için yapmamız gerekenleri bilmeliyiz. Deprem anında soğukkanlılığınızı korumak ve paniklemeden güvenli bir noktada hayat üçgeni yapıp cenin pozisyonunda depremin bitmesini beklemeliyiz. Asansör, balkon, merdiven, pencere gibi noktalardan uzak durmak hayati önem taşır. Deprem sonrasında ise elektrik, doğal gaz ve su tesisatlarını kapatıp toplanma alanlarına gitmeliyiz. Sonrasında Hasarlı evlere girmemek de çok ama çok önemlidir.

E-ikametsigorta.com, İkamet için yabancı sağlık sigortası hizmeti sunan bir Online satın alma platformudur. Yabancı sağlık sigortası hizmetlerimiz için lütfen web sitemizin ana sayfasını ziyaret ediniz. 

Saygılarımızla

E-İkamet Sigorta Ekibi

Önemli Not; Bütün ikamet işlemlerinizi Türkiye Cumhuriyeti’nin resmî web sitesi olan https://e-ikamet.goc.gov.tr/ adresinden bizzat kendiniz gerçekleştiriniz. Üçüncü kişilerle ve aracılarla kişisel bilgilerinizi paylaşmaktan sakınınız. İkamet başvurunuzu bu site dışında kesinlikle yapmayınız.

Etiketler: İkamet için Sigorta ; Yabancı Sağlık Sigortası ; Yabancılar için Sigorta ; Health insurance for residence permit in turkey ; İkamet Sigortası ; страховка длявнж в турции ; e-ikamet.goc.gov.tr ; Foreigner health insurance

En yeni blog yazıları için kaydolun ve en iyi teklifleri alın

Teşekkür Ederiz.
Seçiniz