Dask ve Konut Sigortası

Önemli Uyarı: Açıklamalar sadece bilgilendirme amaçlı olup, güncel ve detaylı bilgilere e-ikamet.goc.gov.tr web adresinden ulaşabilirsiniz.

23/09/2020

Sayın yabancı sağlık sigortası müşterilerimiz, bu blog yazımız ile sizler için temel sigorta çeşitlerini inceleyecek olduğumuz ikinci yazımızı sizlerle buluşturacağız. Bu seri ile birlikte sizlere temel sigorta çeşitleri hakkında daha detaylı bir bilgi sunmak ve bu konu hakkında aklınızdaki soru işaretlerini gidermiş olmayı planlıyoruz. Bu haftanın konusu olan Zorunlu Deprem Sigortası (DASK) ve Konut Sigortasını isterseniz incelemeye başlayalım


Zorunlu Deprem Sigortası (DASK)

Ülkemizde meydana gelen Marmara Depremi ile daha da ön plana çıkan Zorunlu Deprem Sigortası, konutunuzu deprem ve depreme bağlı oluşan diğer afetlerden koruyucu bir sigortadır.

Türkiye’nin jeolojik olarak konumundan dolayı nüfusunun %98’i deprem bölgelerinde yaşamaktadır. Hem bu sebeple hem de Marmara Depremi gibi etkenlerin sebebiyle zorunlu hale getirilen deprem sigortası, deprem ve deprem ardından depreme bağlı olarak oluşacak yangın, tsunami ve yer kaymasını da kapsamaktadır. Poliçenizde belirtilen limitler dahilinde bu sebeplerden oluşacak hasarları nakdi şekilde karşılayan DASK, binanızın kısmi / tamamıyla zarar görmesi fark etmeksizin ödeme gerçekleştirmektedir. 

Zorunlu Deprem Sigortasının teminat altına aldığı bina bölümleri ise aşağıdaki şekilde sıralanabilir:

  • Temeller
  • Ana duvarlar
  • Ortak duvarlar
  • Bahçe duvarları
  • İstinat duvarları
  • Tavan ve taban
  • Merdivenler
  • Asansörler
  • Sahanlıklar
  • Koridorlar
  • Çatılar ve
  • Bacalardır.

Zorunlu Deprem Sigortası (DASK) için gerekli belgeler ise aşağıdaki gibidir;

  1. Adınız, soyadınız ve telefon numaranız
  2. Kimlik numaranız
  3. Açık adresiniz
  4. Tapu bilgileriniz
  5. Binanızın inşa yılı
  6. Yapı tarzı
  7. Toplam kat sayısı
  8. Hasar durumu
  9. Dairenizin brüt yüzölçümüdür

Zorunlu Deprem sigortasının poliçe bedelleri sigorta şirketleri arasında ödenebilecek prim olarak fark yaratmamaktadır. DASK sigortasının poliçe bedelleri binalar için sabit olacak şekilde ayarlanmıştır.

Adında da belirtildiği gibi yapılması zorunlu olan Zorunlu Deprem Sigortası, evinizin içerisindeki alanları ve eşyaları kapsam altına almaz. Evinizin içerisinde bulunan eşyaları kapsam altına almak isterseniz bu noktada yazımızda da açıklayacağımız Konut Sigortası devreye girmektedir. Konut Sigortası ile Zorunlu Deprem Sigortası arasındaki en büyük fark, Konut Sigortasının isteğe bağlı olarak yapılmasıdır. Her ne kadar isteğe bağlı olsa da, yabancı sağlık sigortası müşterilerimizin bu iki sigortayı da yaptırmalarını tavsiye ediyoruz.


Konut Sigortası

Ev sigortası adıyla da bilinen Konut Sigortası, evinizi ve evinizin içerisindeki değerli eşyaları koruma altına alan sigorta türüdür. Bu sigorta DASK Sigortasından farklı olarak doğal afetler ile birlikte hırsızlık gibi birçok durumu kapsayabilir. Poliçenizde belirtilen durumlar dahilinde oluşan hasarlarda zararınız poliçenizde yer alan limit dahilinde karşılanır. 

Konut Sigortasında ana teminatlar çoğu zaman aynı olmasına rağmen, sigorta şirketleri arasına ek teminatlar ve güvenceler arasında farklılık olabilir. Bu nedenle yabancı sağlık sigortası müşterilerimize konut sigortası yaptırmadan önce sigorta firmaları arasında detaylı bir karşılaştırma yapmalarını ve kendilerine en uygun olan poliçeyi seçmelerini tavsiye ediyoruz. 

Herhangi bir maddi kayıp ya da zarar durumunda sigorta şirketi tarafından sizden istenecek evrakları temin ederek kayıplarınızın konut sigortası dahilinde karşılanması için işlem başlatabilirsiniz. 

En uygun Dask teklifi için web sitemizi https://www.e-ikametsigorta.com/content/dask-zorunlu-deprem-sigortasi ziyaret edebilirsiniz.

E-ikametsigorta.com, ikamet için yabancı sağlık sigortası hizmeti sunan bir online satın alma platformudur. Yabancı sağlık sigortası hizmetlerimiz için lütfen web sitemizin ana sayfasını ziyaret ediniz. 

Saygılarımızla

E-İkamet Sigorta Ekibi

Önemli Not; Bütün ikamet işlemlerinizi Türkiye Cumhuriyeti’nin resmî web sitesi olan https://e-ikamet.goc.gov.tr/ adresinden bizzat kendiniz gerçekleştiriniz. Üçüncü kişilerle ve aracılarla kişisel bilgilerinizi paylaşmaktan sakınınız.

En yeni blog yazıları için kaydolun ve en iyi teklifleri alın

Teşekkür Ederiz.
Seçiniz