Covid-19 Sürecinde Anne Adaylarının Dikkat Etmesi Gerekenler

Önemli Uyarı: Açıklamalar sadece bilgilendirme amaçlı olup, güncel ve detaylı bilgilere e-ikamet.goc.gov.tr web adresinden ulaşabilirsiniz.

07/02/2022

Covid-19 Döneminde Anne Adaylarının Dikkat Etmesi Gerekenler

E-ikametsigorta olarak, Bu hafta özellikle pandemi döneminde anne adaylarının dikkat etmesi gereken bir kaç basit ama önemli noktaları sizinle paylaşmak istiyoruz. Konu sağlık olunca, İkamet için Yabancı Sağlık Sigortası’nızı da kesinlikle kapsam ve şartlarını da detaylı okuyup gerekli olduğunda haklarınızı bilmenizde fayda var. 

Hamilelik, her anne adayının hayatındaki en özel dönemler arasında yer alır. Yaşamımızı değiştirecek bu süreç, heyecan ve mutluluk kaynağı olmasına rağmen, sorumluluklarımızı arttıran bir süreçtir. Sağlığımızda ve bedenimizde büyük değişimler yaşayacağımız bu önemli süreç, farklı rahatsızlıklara daha açık hâle gelmenize sebep açmaktadır. Özellikle pandemi boyunca hamilelik yaşayan kadınların kendilerine daha fazla dikkat etmesi zorunluluktur. Hamilelikte virüsten korunmak konusunda dikkat etmeniz gereken detaylar

Hijyene Dikkat

Hamilelikte koronavirüs enfeksiyonu kapmamak amacı ile kişisel hijyenimize ve yaşam alanımızın temizliğine ciddiyetle dikkat etmemiz gerekir. Özellikle dışarıdan aldığımız yiyecek ve içecekleri poşetli ürünlerden seçmemiz, poşetleri eve getirdikten sonra kolonya ya da dezenfektan ile temizlemeniz ve tüketmeden önce bir süre balkonda bekletmemiz son derece önem arz ediyor. Sokağa çıkarken yanımıza küçük şişeli dezenfektanlar almak ve diğer insanlarla veya mekânlarla temas ettikçe ellerinizi dezenfektanla silebiliriz. Bu noktada dikkat etmemiz gerekenlerden biri de cilt sağlığımızdır. Yoğun şekilde dezenfektan kullanmak cilt sorunlarına yol açabilir. Özellikle hamilelik sürecinde yaşanan hassasiyet ise bu çatlakları daha da ciddi bir problem hâline getirebilir. Bu sebeple hamileliğinize zarar vermeyecek nemlendirici krem ve vazelinlerden yararlanabilir ve dezenfektandan sonra nemlendirici sürerek cildinizde sorun oluşmasını önleyebilirsiniz. Sık sık duş alarak ve giysilerinizi yüksek ısılı programlarda yıkayarak, evimizi sıkı sık havalandırarak da koronavirüs riskini azaltabiliriz.

Sosyal İlişkilerinizi Kısıtlayın

Hamilelik süreci, hastalıklara her zamankinden daha açık olduğumuz bir süreçtir ve bu dönemde koronavirüs tehlikesi olmasa dahi çeşitli enfeksiyonlar kapma riskimiz daha yüksektir.Gebelikte koronavirüs riskiyle bu olasılık daha da yükselir ve tedbirli davranmamanız durumunda size ciddi sağlık sorunları yaşatabilir. Hamileyken Covid-19 virüsünden kaçınmanın en etkili yollarından biri de sosyal ilişkilerinizi kısıtlamamızdır. Zorunlu kalmadıkça evden çıkmamamız, dışarı çıktığımız zamanlarda mutlaka 3 katlı cerrahi maske ya da siperlik kullanmamız ve sosyal mesafeye çok dikkat etmemiz gerekiyor. Çevrenizdeki kişilerle en az 1,5–2 metre mesafe olmasına dikkat etmemiz ve fiziksel temasta bulunmamamız, virüsten korunmamız için son derece önemlidir. Tanıdığımız ve güvendiğimiz kişilere karşı dahi dikkatli olmamız gerekiyor; unutmamalıyız ki koronavirüs, pek çok kişide herhangi bir belirti göstermeden varlığını sürdürebilmekte ve taşıyıcı olarak tanımlanan bu kişiler, sizin ciddi anlamda hasta olmanıza sebep olabilirler. Fiziksel temasta bulunmamız kaçınılmazsa hemen ardından dezenfekte olmamız ve sizi ziyarete gelen dostlarımıza daha kapıdan girerken kolonya ve dezenfektan ikram etmeniz de sağlığımızı korumamıza yardımcı olur.

Doktor Kontrollerini Kesinlikle İhmal Etmeyin

Hamilelik süresi boyunca ilk ve ikinci trimester dönemlerinde ayda bir, üçüncü trimester sürecinde ise iki haftada veya haftada bir kadın doğum uzmanına görünmemiz ve rutin kontrolleri gerçekleştirmemiz tavsiye edilmektedir. Pek çok anne adayları bu önerilere uysa da herhangi bir sorun hissetmediği sürece doktor kontrollerini ihmal eden, özellikle de koronavirüs sebebiyle hastanelerden uzak durmak isteyen kişilerin sayısı oldukça fazladır. Bu davranış son derece tehlikeli olabilir. Doktorunuz, sizin fark etmediğiniz sağlık problemlerini ve koronavirüs enfeksiyonlarını kolaylıkla tespit edebilir ve gebeliğinizi tehlikeye atabilecek rahatsızlıkları başlamadan engelleyebilir. Bu nedenle pandemi süresi boyunca rutin doktor kontrollerinizi kesinlikle ihmal etmemiz gerekmektedir. Ayrıca kendimizde yüksek ateş, halsizlik, mide bulantısı, koku ve tat kaybı gibi belirtiler fark etmeniz durumunda derhal doktorunuza haber vermenizde ve tetkik yaptırmamız büyük önem arz eder.

Bu zorlu zamanları sağlıkla atlatmak için önlemler alırken, ülkemizde ikamet izni için başvuracak kişilerin yaptırmaları zorunlu olan ikamet için yabancı sağlık sigortası’nın önemi bir kez daha hatırlatmak isteriz.  

Yabancı sağlık sigortanızı sitemiz üzerinden Online olarak 3 Adımda 3 Dakika içerisinde, güvenilir bir şekilde yaptırabilirsiniz. Deneyimlerinizi bizimle de paylaşmak isterseniz ya da sormak istediğiniz sorularınız olursa iletişim adreslerimizden yazabilirsiniz.  

Sağlıklı ve bol keşifli günler dileğimizle.

E-İkamet Sigorta Ekibi 

Önemli Uyarı: Tüm ikamet başvuru işlemlerinizi devletin resmi sitesi olan https://e-ikamet.goc.gov.tr/ sitesinden yapınız ve kesinlikle farklı aracılar veya kişilerle bilgilerinizi paylaşmayınız..

Etiketler: İkamet için Sigorta ; Yabancı Sağlık Sigortası ; Yabancılar için Sigorta ; Health insurance for residence permit in turkey ; İkamet Sigortası ; страховка длявнж в турции ; e-ikamet.goc.gov.tr ; Foreigner

health insurance

En yeni blog yazıları için kaydolun ve en iyi teklifleri alın

Teşekkür Ederiz.
Seçiniz