Çocuk Sağlık Sigortası Nedir ?

Önemli Uyarı: Açıklamalar sadece bilgilendirme amaçlı olup, güncel ve detaylı bilgilere e-ikamet.goc.gov.tr web adresinden ulaşabilirsiniz.

28/08/2023

Merhaba Değerli İkamet Sigortası Müşterilerimiz, 

Bu haftaki yazımızda bizim için en kıymetli olan varlıklarımız çocuklarımız için yaptırabileceğimiz sigortalar hakkında hangi sigortaları yaptırabilirsiniz bunları sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyarız.

Çocuk sağlık sigortası çocuğunuzun sağlığını güvence altına almak adına yapılan, rutin hastane kontrollerini veya herhangi bir hastalıkla ilgili testleri, tahlilleri ücretsiz bir şekilde yaptırmanızı sağlayan bir sigorta çeşididir. Çocuğunuz için bir sağlık sigortası yaptırmayı düşünüyorsanız bu yazımızda bu konuyla ilgili bütün detayları bulabilirsiniz.

Çocuk Sağlık Sigortası Nasıl Yaptırılır?

Çocuğunuza sağlık sigortası yaptırırken tercih edebileceğiniz üç farklı yol vardır.

1- Anne babanın mevcut sigortasına çocuk sigortası eklenmesi

İlk olarak anne veya babanın özel sağlık sigortası varsa ek prim ödeyerek çocuk da sağlık poliçesine dâhil edilebilir. Bu işlem yıl içinde veya poliçenin yenilenme döneminde yapılabilir.

2- Aile Sigortası

İkinci seçenek, eğer anne ya da babanın özel sağlık sigortası yoksa aile poliçesi satın alınabilir. Aile sigortasi ile, tek bir poliçeyle çocuklarınızı sigortalayabilir ve aile indirimlerinden yararlanabilirsiniz. Genel olarak sigorta şirketleri aile sigortalarında %5-10 arası bir indirim sağlar.

3- Yalnızca Çocuk İçin Özel Sağlık Sigortası

Üçüncü seçenek ise çocuğunuz için ayrıca bir sağlık sigortası satın almaktır. Ancak yalnızca çocuğunuz için sigorta almak isterseniz sigorta şirketi seçenekleri azalacaktır ve ödemeniz gereken prim yükselecektir.

Not: Ancak çocuğunuz 25 yaşına kadar aile poliçesini kullanabilir. Ayrıca bu poliçeyi kullanabilmeleri şartı de evlenmemiş olmalarıdır.

Çocuk Sağlık Sigortası Seçenekleri

●     Çocuk Tamamlayıcı Sağlık Sigortası

●     Çocuk Özel Sağlık Sigortası

Çocuk Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Sunan Sigorta Şirketleri

●     Sompo Sigorta: 2 yaş üstü çocuklar için sigorta yapılır.

●     Türkiye Sigorta: 5 yaş üstü çocuklar için sigorta yapılır.

●     Allianz Sigorta: 5 yaş üstü çocuklar için sigorta yapılır.

●     Axa Sigorta: 7 yaş üstü çocuklar için sigorta yapılır.

●     Acıbadem Sigorta, Ak Sigorta, Eureko Sigorta, Mapfre, Ray Sigorta, Türk Nippon: 0-17 yaş arası için sigorta yapılır.

●      

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Kapsamı

Tamamlayıcı sağlık sigortasının içerisinde iki ana sağlık teminatı vardır ve buradaki teminatlar sağlık poliçesinde yer alan kişiler için ayrı olarak sunulur.

Yatarak Tedavi Teminatı: 24 saati geçen yatarak gerçekleşen tedavilerin masrafları bu teminat ile karşılanır. Ameliyatlar da yatarak tedavi kapsamındadır.

Ayakta Tedavi Teminatı: 24 saati geçmeyen doktor muayeneleri, tetkik ve tanılar, röntgen gibi masraflar bu teminat kapsamında karşılanır. Rehabilitasyon ve fizik tedavi masrafları da ayakta tedavi teminatları kapsamındadır. Ayrıca tercih ettiğiniz sigorta şirketine göre doktor muayenesi adetleri de değişiklik gösterir. Yıllık olarak 6, 8 ya da 10 seferlik gibi muayene hakkı sunulur.

Çocuk Özel Sağlık Sigortası Sunan Sigorta Şirketleri

●     Demir Sigorta: 18 yaşın üzerindeki kişiler için sigorta yapılır.

●     Ray Sigorta: 8-17 yaş arasındaki çocuklar için sigorta yapılır.

●     Ak Sigorta, Anadolu Sigorta, Acıbadem Sigorta: 0-17 yaş aralığındaki çocuklar için tek başına sigorta yaptırılabilir.

●     Allianz, Axa Sigorta, Mapfre Sigorta, Türkiye Sigorta: 6-17 yaş aralığındaki çocuklar için tek başına sigorta yaptırılabilir.

Özel Sağlık Sigortası Çocukları kapsar mı?

Özel sağlık sigortasının içeriği ve teminatları kişiye özeldir. 18 yaş altındaki çocuklar ise anne babanın sigortasına dahil edilebilir, ayrıca özel sağlık sigortası alınabilir veya aile sağlık sigortasından yararlanabilirler.

Tek başına çocuğunuza özel sağlık sigortası yaptırmak istemiyorsanız mevcut sağlık sigortanıza çocuğunuzu da ekletebilirsiniz. Ancak bunun için sigorta şirketlerinin özel şartları mevcuttur. Ayrıca bütün sigorta şirketlerinde bu seçenek mevcut değildir. Bu yüzden hangi şirketlerin çocuğunuzu sizin sigortanıza ekleyebileceğini araştırarak kendiniz için en uygun seçeneği tercih edebilirsiniz.

Hangi Sigorta Türü Sünnet Masraflarını Karşılar?

Özel Sağlık Sigortaları ve Tamamlayıcı sağlık sigortaları sünnet masraflarını karşılamaz. Bu masrafları karşılayan tek sigorta şirketi Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Kapsamında sigorta yapan Anadolu Sigortadır.

Anadolu Sigorta ile bireysel sağlık sigortası bulunan çocukların sünnet masrafları bu sigorta şirketi tarafından karşılanır. Ancak Anadolu Sigorta’dan aile sigortanız varsa sünnet masraflarının karşılanması için bekleme süresi 1 yıldır.

Bu haftaki yazımızda çocuk sağlık sigortasından ve çocuğunuza alabileceğiniz sigorta türlerinden bu sigortaların teminatlarından bahsettik. Sigortaya dair tüm sorularınız ve daha detaylı bilgiler için web sitemizdeki diğer yazılara göz atabilirsiniz,

Sağlıcakla kalın,

E-İkamet Sigorta Ekibi

Web Sitesi   : https://www.e-ikametsigorta.com/

İletişim         : +90 212 355 89 89

WhatsApp   : https://wa.me/905304682003


Adres        : Nispetiye Mah. Gazi Güçnar Sok. No:4 Kat:4 Ofis No:10 Beşiktaş, İstanbul                

 

Önemli Not; Bütün ikamet işlemlerinizi Türkiye Cumhuriyeti’nin resmî web sitesi olan https://e-ikamet.goc.gov.tr/ adresinden bizzat kendiniz gerçekleştirin. Üçüncü kişilerle ve aracılarla kişisel bilgilerinizi paylaşmaktan sakınınız. İkamet başvurunuzu bu site dışında kesinlikle yapmayınız. 

Ссылки:страхование проживания;иностранное медицинское страхование;страхование для иностранцев;медицинская страховка для вида на жительство в Турции;страхование проживания. страхование вида на жительство; Иностранное медицинское страхование; Страхование для иностранцев; Медицинская страховка для вида на жительство в Турции; Страхование проживания; страховка для внж в турции ;e-ikamet.goc.gov.tr ​​; медицинская страховка иностранца.: Insurance for Residence , Foreign Health Insurance; Insurance for Foreigners , Health insurance for residence permit in Turkey , Residence Insurance , страховка длявнж в турции , www.e-ikamet.goc.gov.tr , Foreigner Health Insurance , İkamet insurance , Yabancı Sağlık Sigortası , Yabancı Sigorta, Oturum İzin Sigorta , Göç İdaresi Sigorta , E-İkamet Başvuru Sigortası , İkamet Sağlık Sigortası , İkamet Sigorta , Turkish Citizenship , Ankara Sigorta , Türk Nippon Sigorta , Sompo Japan Sigorta , Arex Sigorta , Groupama Sigorta , Demir Sigorta , İkamet için Sigorta , İkamet Başvuru Sigortası , İkamet Sigortası, ikamet sigortası

En yeni blog yazıları için kaydolun ve en iyi teklifleri alın

Teşekkür Ederiz.
Seçiniz