Araç Hasar Kaydı Sorgulama Nasıl Yapılır?

Önemli Uyarı: Açıklamalar sadece bilgilendirme amaçlı olup, güncel ve detaylı bilgilere e-ikamet.goc.gov.tr web adresinden ulaşabilirsiniz.

03/01/2022

Araç Hasar Kaydı Sorgulama Nasıl Yapılır?

Sayın Yabancı Sağlık Sigortası müşterilerimiz, Bu blog yazımız ile her ailede hayatımızn bir parçası olan, neredeyse 7/24 ihtiyaç duyduğumuz araçlarımız/otomobillerimiz hakkında olacak. Araç sahibi olmak hem kendimiz hem de çevremiz için ciddi sorumlulukları da birlikte getirmektedir.

Araç satın alacak kişiler, araç sigortası yaptıracaklar bu işlemler öncesinde plaka ile araç hasar kaydı sorguluma işlemini gerçekleştirebilir, böylelikle araçlarının geçmişindeki olumlu/olumsuzlukların hikayelerine yasal kayıtlarla erişebilirler. Bu işlemler, satın alma öncesi yanlış bir kararı engelmeesi hem de ileride araçlarınn sigortası için ödenmesi gereken karşılığın doğru olup olmadığını öğrenebilirler. Ayrıca ikinci el bir araç alımı yapanlar, araca yönelik hasar geçmişini öğrenerek satın alımda hata yapmalarını engeller, değerinin üstünde bir rakam ödememek için sorgulama yaparak gerçek verilere ulaşabilirler.

Araç kazası sorgulama işlemleri İnternetten veya SMS yoluyla kolaylıkla gerçekleştirilebilmektedir.

Peki bu araç hasar kaydı nasıl yapabiliriz?

İnternet Üzerinden veya SMS ile Hasar Kaydı Sorgulama

Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi’nin İnternetten sunduğu Hasar Sorgulama Hizmeti en çok başvurulan yöntemlerden birisidir. Sigortam360.com uygulamasından yararlanan kişiler, bu websitesine üye olarak sorgulama yapabilmektedir. Hasar sorgulama ile aracın kaza tarihi, kaza nedeni, ağır bir hasarının olup olmadığı, eksper raporu bilgileri ve hasar tutarı hakkında bilgi görülebilmektedir.

İnternet’ten araç plakası veya şasi numarasıyla sorgulama yapmak da mümkündür. Kullanıcı sorgu adedi satın alabilir ve daha sonra yapmış olduğu tüm sorgulamalara dilediği zaman ücretsiz ulaşabilmektedir.

Hasar kaydı sorgulaması SMS yoluyla da yapılabilmektedir. Turkcell, Türk Telekom, Vodafone 5664’e göndereceğiniz mesajlar almayı düşündüğünüz ikinci el aracın hasar kaydı geçmişine kolaylıkla erişebilmenize imkan vermektedir. Araç plakasının değişmiş olmas, hasar kaydı geçmişini etkilememektedir.

Eksper Raporu (ERP) olan kazalarda ise, SMS yoluyla, PARCA boşluk PLAKA boşluk HASAR TARİHİ yazılarak, söz konusu araca ait eksper raporu bilgileri detaylı olarak öğrenilebilmekteyiz.

Araç detay sorgulama ise aracın marka ve modeli, trafiğe çıkış tarihi, kaskosu, son sahiplik türü ve süresi, plaka değişimi olup olmadığı konusunda bilgi edinmenizi sağlamaktadır.

Zorunlu Trafik Sigortası, Kasko Sigortası Poliçe Sorgulama

Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi’nin web sayfası üzerinden trafik ve kasko poliçenizi sorgulayarak, yürürlükteki poliçe bilgilerinize ulaşmanız mümkündür. Araç bilgilerini, teminat bilgilerini, varsa önceki poliçe bilgilerini edinmek için bu ekranlardan yararlanabilirsiniz. Trafik poliçesi ve kasko poliçesi sorgulama ekranında plaka no ve TC kimlik no girilmesi gerekmektedir.

Aracın zorunlu trafik sigortasını yaptırmak ve kasko sigortası için en uygun teklifleri almak için bize ulaşabilirsiniz. Sizin için araştırmasını yapıp en uygun ve en doğru seçeneği ücretsiz bilginize sunmaktayız.

E-ikametsigorta.com, ikamet için yabancı sağlık sigortası hizmeti sunan bir Online satın alma platformudur. Ancak üyelerimizin sigorta ihtiyaçları için tüm alanlarda bize danışabilirsiniz.

Saygılarımızla

E-İkamet Sigorta Ekibi

Önemli Not; Bütün ikamet işlemlerinizi Türkiye Cumhuriyeti’nin resmî web sitesi olan https://e-ikamet.goc.gov.tr/ adresinden bizzat kendiniz gerçekleştiriniz. Üçüncü kişilerle ve aracılarla kişisel bilgilerinizi paylaşmaktan sakınınız. İkamet başvurunuzu bu site dışında kesinlikle yapmayınız.

Tags: Insurance for Residence ; Foreign Health Insurance; Insurance for Foreigners; Health insurance for residence permit in Turkey; Residence Insurance; страховка длявнж в турции ; www.e-ikamet.goc.gov.tr; Foreigner Health Insurance ; Residence Insurance ; Residence Insurance ; Residence Insurance; İkamet insurance; Yabancı Sağlık Sigortası

En yeni blog yazıları için kaydolun ve en iyi teklifleri alın

Teşekkür Ederiz.
Seçiniz