5 SORUDA YABANCI SAĞLIK SİGORTASI

Önemli Uyarı: Açıklamalar sadece bilgilendirme amaçlı olup, güncel ve detaylı bilgilere e-ikamet.goc.gov.tr web adresinden ulaşabilirsiniz.

24/02/2023

5 SORUDA İKAMET İÇİN GEÇERLİ YABANCI SAĞLIK SİGORTASI TEMİNATLARI !

Merhaba , E-ikametsigorta.com olarak bu haftaki konumuz en değerli hazinemiz olan sağlığımız !

Öncelikle Sigortacılık Yetkili Kurumu tarafından 1 Ocak 2022 itibari ile sigorta teminatları ve şartları zorunlu değiştirildi. Sağlığınız için neler değişti? Sizlerin teminatlar ile ilgili en çok merak ettiğiniz 5 soruyu bugün cevaplamış olacağız. Detaylar için bizlere her zaman, kolayca ulaşabilirsiniz!

SORU 1: AYAKTAN TEDAVİ LİMİTİ NEDİR ? NELERİ KAPSAR ?

CEVAP: Tüm anlaşmalı sağlık kurumlarında Ayakta Tedavi Masrafları yıllık 5.000 TL. SİGORTALI KATILIM PAYI İSE %20.

       • Doktor muayene

       • Tanı amaçlı incelemeler

       • İlaç

       • Fizik tedavi

Gibi ayaktan tedaviniz için , yabancı sağlık sigortanızı kullanabilirsiniz.

SORU 2: YATARAK TEDAVİ LİMİTİ NEDİR ? NELERİ KAPSAR ?

CEVAP: Tüm anlaşmalı sağlık kurumlarında Yatarak Tedavi Masrafları Limitsiz, anlaşmalı olmayan sağlık kurumlarında ise yıllık 50.000 TL limit ve %20 sigortalı katılım payı ile karşılanmaktadır.

      • Hastane hizmetleri (ameliyat, ameliyathane, anestezi, ilaç, laboratuvar, vb.)

      • Hastanede kalınan süre içerisinde oda, yatak, yemek masrafları

      • Yatarak tedavi esnasında yapılan tüm tanı amaçlı biyokimya, mikrobiyoloji, patoloji tetkikleri, radyolojik      inceleme ve görüntüleme

      • Ameliyat sonrası fizik tedavi

      • Kemoterapi, radyoterapi, diyaliz

      • 24 saatten kısa sureli tıbbi tedaviler (gözlem, müşahede)

      • Bir kaza veya hastalık sonucunda uzuv kaybı olması halinde suni uzuv giderleri

      • Yoğun bakım ünitelerindeki tedaviler

      • Trafik kazası sonucu meydana gelen diş ve burun ile ilgili tedaviler

Gibi yatarak tedaviniz için yabancı sağlık sigortanızı kullanabilirsiniz.

SORU 3:ACİL DURUMLARDA KULLANILABİLİR Mİ ?

CEVAP :Bekleme Süreleri, Ayakta tedavi teminatları için poliçe süresinin yarısı, yatarak tedavi teminatları için ise poliçe süresinin dörtte üçü kadardır. Fakat acil durumlarda(trafik kazası, zehirlenme vs. gibi ) sigortanızı bekleme süresi olmadan her zaman kullanabilirsiniz.

SORU 4: DAHA KAPSAMLI BİR ÖZEL SAĞLIK SİGORTASI YAPILABİLİR Mİ ?

CEVAP : Yabancılar, tıpkı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları gibi özel sağlık sigortası yaptırabilir. Ancak ilk etapta oturma izni ya da diğer bir adıyla ikamet izni almaları istenir. İzni alabilmek için yabancı sağlık sigortası yaptırmaları ise zorunludur. Yani yabancı uyruklu bir kişi öncelikle yabancı sağlık sigortası yaptırıp diğer yasal şartları da sağlayarak oturma izni almalıdır. İkamet izni olan yabancılar özel sağlık sigortası yaptırabilirler.

SORU 5: GEBELİĞİ KAPSAR MI?

CEVAP : İkamet izni için yapılan yabancı sağlık sigortası gebeliği kapsamaz.

Web sitemiz, İkamet Sigortalarında Türkiye de Lider olan Ankara Sigorta, Türk Nippon Sigorta ,Demir Sigorta ve Gulf Sigorta şirketlerinin Resmi Yetkili / Online - Dijital Satış noktasıdır.

E-ikametsigorta.com, Sadece ikamet için yabancı sağlık sigortası hizmeti sunan bir online satın alma platformudur. Web sitemiz zaten bu amaç için kurulmuştur ve sadece 1 sigorta ürünü bulunmaktadır. Etbis’e kayıtlı olup tüm yasal süreçlere göre hareket etmektedir. Poliçemiz de ikamet başvuruları için geçerlidir. İkamet başvuru sürecinde, tüm bilgi ve tecrübelerimizi ücretsiz olmak kaydı ile sigortalılarımız ile paylaşıyoruz. Bu yönde Google Müşteri Yorumlarımızı okumanızı tavsiye ediyoruz.

Satın almak için buraya tıklayınız.

Saygılarımızla

E-İkamet Sigorta Ekibi

Önemli Not; Bütün ikamet işlemlerinizi Türkiye Cumhuriyeti’nin resmî web sitesi olan https://e-ikamet.goc.gov.tr/ adresinden bizzat kendiniz gerçekleştiriniz. Üçüncü kişilerle ve aracılarla kişisel bilgilerinizi paylaşmaktan sakınınız. İkamet başvurunuzu bu site dışında kesinlikle yapmayınız.

Tags: Insurance for Residence , Foreign Health Insurance; Insurance for Foreigners , Health insurance for residence permit in Turkey , Residence Insurance , страховка длявнж в турции , www.e-ikamet.goc.gov.tr , Foreigner Health Insurance , İkamet insurance , Yabancı Sağlık Sigortası , Yabancı Sigorta, Oturum İzin Sigorta , Göç İdaresi Sigorta , E-İkamet Başvuru Sigortası , İkamet Sağlık Sigortası , İkamet Sigorta , Turkish Citizenship , Ankara Sigorta , Türk Nippon Sigorta , Sompo Japan Sigorta , Arex Sigorta , Groupama Sigorta , Demir Sigorta , İkamet için Sigorta , İkamet Başvuru Sigortası , İkamet Sigortası, ikamet sigortası

En yeni blog yazıları için kaydolun ve en iyi teklifleri alın

Teşekkür Ederiz.
Seçiniz