Temel Sigorta Çeşitleri: Trafik Sigortası ve Kasko

Önemli Uyarı: Açıklamalar sadece bilgilendirme amaçlı olup, güncel ve detaylı bilgilere e-ikamet.goc.gov.tr web adresinden ulaşabilirsiniz.

31/08/2020

Temel Sigorta Çeşitleri: Trafik Sigortası ve Kasko 

Sayın yabancı sağlık sigortası müşterilerimiz, bu blog serimizde sizler için temel sigorta çeşitlerini inceleyeceğiz. Bu blog serisi ile birlikte sizlere temel sigorta çeşitleri hakkında daha detaylı bir bilgi sunmak ve bu konu hakkında aklınızdaki soru işaretlerini gidermiş olmayı planlıyoruz. Eğer siz de hazırsanız gelin ve inceleyeceğimiz ilk sigorta çeşidi olan Trafik Sigortası ile yazımıza başlayalım; 



Trafik Sigortası

Her sürücünün yaptırmakla yükümlü olduğu trafik sigortası, trafikte meydana gelebilecek kazaların ya da negatif durumların maddi etkisini mininuma indirmek için gerekli olarak görülen bir çözümdür. Trafik Sigortası ile sizlerin trafikte can ve mal kaybına yol açan olası kazalar, trafik sigortanız tarafından karşılanacak ve üzerinizdeki maddi etki minimuma indirilecektir. 

Trafik Kanununa göre her sene yaptırmakla yükümlü olduğunuz trafik sigortası, oluşan kazaların minimum süre içerisinde çözüme ulaştırılmasını, ve kazaya karışan üçüncü kişilerin de güvence altına alınmasını sağlar. Her sene yenilemekle yükümlü olduğunuz Trafik Sigortasını yenilememeniz durumunda, araç sahipleri için para cezası uygulanır ve aynı zamanda aracınızın trafiğe çıkması engellenebilir. 

Trafik Sigortası araçtan daha çok kişi odaklı olduğu için çok daha geniş bir kapsama sahiptir. Herhangi bir kaza ya da negatif durum halinde hasarları gidermek için planlanan bu sigorta, taraflar arası hukuki dengeyi sağlamak ve sigortanızın limiti dahilinde karşı tarafta sebebiyet verilen maddi hasarın karşılanmasını sağlamaktadır. Sigortanızın limiti yaşayanan durumlara göre değişkenlik gösterebilir. Bu noktada üç ana teminat söz konusudur: 

·        Kişi ve Kaza Başına Sağlık Giderleri Teminatı: Kişi sayısı ve kazanın tipinin etken olarak rol oynadığı bu teminat türü, kaza esnasında karşı tarafın yaşadığı bedeni zararları kapsamaktadır.

·        Araç ve Kaza Başına Maddi Hasar Teminatı: Karşı tarafın yaşadığı maddi zararları teminat altına alır. Kazaya bir den fazla araçın karışması durumunda farklı bir teminat türü devreye girer.

·        Kişi ve Kaza Başına Sakatlanma ve Ölüm Teminatı: Ölümlü bir kaza gerçekleşmesi tarafında, vefat eden kişinin defin masraflarının karşılanması ve geride kalan yakınlara manevi tazminat hakkını kapsamaktadır. Bu teminat tipi aynı şekilde sakatlanma içeren kazaları da kapsam altına almaktadır. 

Zorunlu Trafik Sigortası için Gereken Belgeler:

Kaza anında karşı tarafın maddi hasarlarını limitiniz dahilinde karşılamayı hedefleyen trafik sigortası için gerekli belgelerden başlıcaları: 

1.     Plaka Bilgisi

2.     Ruhsat Bilgisi

3.     Kimlik Bilgisi’dir 

Bunun yanı sıra araç sahiplerinden 

1.     Poliçe başlangıç zamanı

2.     Aracınızın Modeli

3.     Aracınızın üretim yılı

4.     Kullanım Tarzı

5.     Araçta bulunan ek aksesuarlarlara ilişkin bilgilerin de tarafınızca temin edilmesi ve belgelenmesi gerekmektedir.


Türkiye'nin Lider firmalarından teklif almak , fiyat ve içerikleri karşılaştırmak için web sitemizde ki https://www.e-ikametsigorta.com/content/zorunlu-trafik-sigortasi formu doldurun hemen sizi arayalım.


Kasko Sigortası

Siz yabancı sağlık sigortası müşterilerimize şimdi Kasko’yu anlatacağız. Kasko aracın kundaklanması, kaçırılması ya da kaçırılmaya çalışılması durumunda ve kaza durumunda olyşan maddi zararları güvence altına alan isteğe bağlı bir sigorta çeşididir. 

Kasko, poliçenize bağlı olarak kara yolunda yasal olarak kullanılabilen motorlu ve motorsuz tüm kara araçlarında kaza halinde ortaya çıkan maddi hasarları teminat altına alır. 

Kasko ve Trafik Sigortası arasındaki en büyük fark; Trafik sigortası kaza esnasında üçüncü kişilerde oluşacak maddi ve bedeni zararları teminat altına alan bir sigorta türü iken, Kasko ise kaza/kundak durumunda sizin sahip olduğunuz araçta oluşan maddi hasarları teminat altına alır.

Kasko sigortası da trafik sigortası gibi her sene yenilenmek zorunda olup, kaskonuzu zamanında yenilemediğiniz takdirde yenileme döneminde sahip olacağınız hasarsızlık indirimi hakkınızı da kaybedebilirsiniz. Bu sebeple kaskonuzu her sene yenilemelisiniz. 

Kasko aracın bakımsızlığından ve eskimesinden dolayı ortaya çıkan hasarları kapsamaz. Aynı zamanda Karayolları kanununa göre yasaklı miktarda alkol alınması ve uyuşturucu kullanılmasında kasko sigortanız hasarları kapsamaz.

Türkiye'nin Lider firmalarından teklif almak , fiyat ve içerikleri karşılaştırmak için web sitemizde ki https://www.e-ikametsigorta.com/content/kasko-sigortasi formu doldurun hemen sizi arayalım.

E-ikametsigorta.com, ikamet için yabancı sağlık sigortası hizmeti sunan bir online satın alma platformudur. Yabancı sağlık sigortası hizmetlerimiz için lütfen web sitemizin ana sayfasını ziyaret ediniz. 

Önemli Not; Bütün ikamet işlemlerinizi Türkiye Cumhuriyeti’nin resmî web sitesi olan https://e-ikamet.goc.gov.tr/ adresinden bizzat kendiniz gerçekleştiriniz. Üçüncü kişilerle ve aracılarla kişisel bilgilerinizi paylaşmaktan sakınınız.

Etiketler: İkamet için Sigorta ; Yabancı Sağlık Sigortası ; Yabancılar için Sigorta ; Health insurance for residence permit in turkey ; İkamet Sigortası ; страховка длявнж в турции ; e-ikamet.goc.gov.tr ; Foreigner health insurance

En yeni blog yazıları için kaydolun ve en iyi teklifleri alın

Teşekkür Ederiz.
Seçiniz