Mevsim Geçişlerinde Hasta Olmayın: Bağışıklığınızı Güçlendirin!

Önemli Uyarı: Açıklamalar sadece bilgilendirme amaçlı olup, güncel ve detaylı bilgilere e-ikamet.goc.gov.tr web adresinden ulaşabilirsiniz.

18/01/2022

Mevsim Geçişlerinde Hasta Olmayın: Bağışıklığınızı Güçlendirin

E-ikametsigorta olarak, Bu hafta özellikle pandemi döneminde sağlığımız için dikkat etmemiz gereken birkaç basit ama önemli noktaları sizinle paylaşmak istiyoruz.

Konu sağlık olunca, İkamet için Yabancı Sağlık Sigortası’nızı da kesinlikle kapsam ve şartlarını da detaylı okuyup gerekli olduğunda haklarınızı bilmenizde fayda var. Bunun için sağlıklı beslenme, diyet, spor ya da birçok farklı yol denenebilir. Ancak bir önemli konu da özellikle mevsim geçişlerinde almamız gereken önlemlerdir. 

O halde, sıklıkla duyduğumuz “Bağışıklık sistemi nedir ve onu kuvvetlendirmek için neler yapabiliriz?” sorusunun cevabını vermeye başlayalım! 

Bağışıklık Sistemi Tanımı 

Bağışıklık sistemi ( immün sistem ) , hastalıklara karşı savunma mekanizması oluşturan ve vücudumuzu yabancı zararlı maddelere karşı koruyan bir sistemdir. Bağışıklık sistemindeki bozukluklar, farklı hastalıklara karşı bizi zayıf hale getirebilir. Bu sebeple bağışıklık sisteminizi güçlü tutmak birinci derecede önemli ve elzemdir. Bu yönde adımları atmak için de geçe kalınmamalıdır. 

Şimdi, bağışıklık sistemi güçlendirme için alınacak adımlar neler? ​

Beslenmemize Dikkat 

Yeterli ve dengeli beslenmek, vücudun enerjisini koruması ve güçlü kalması için oldukça önemlidir.

Öncelikle öğünlerinizi düzenleyin. Örneğin güne protein temelli bir kahvaltıyla (yumurta, peynir vs.) başlamak gün içinde enerjinizi korumanız için önemlidir.

Diğer öğünlerinizde ise A, B, C ve E vitaminleri yönünden zengin sebze ve meyveler tüketmeye dikkat etmelisiniz. 

Ufak Egzersizlere Hayatınızda Yer Açın 

Egzersiz yapmıyorsanız evinizde, işyerinizde uygulayabileceğiniz kolay egzersizleri hayatınıza bir an önce almalısınız. Yaşantımıza bir hobi spor ile hareket katmak, daha dinç hissetmemize yardımcı olur ve uykumuzun daha düzenli olmasını da sağlar. 

Hijyene Ekstra Önem Verin 

Virüslerden ve salgınlardan korunmak için hijyen konusunda ekstra özen özellikle covid sonrası artık bir kural. Bu sebeple bulunduğumuz ortamı düzenli olarak havalandırabilir, ellerinizi sık sık yıkayabilir ya da dışarıdan gelebilecek risklere karşı maske kullanabiliriz. 

Kaliteli Uyku ve Dinlenmenin Bağışıklık Sistemine Etkisi 

Bağışıklık sistemi güçlendirici en önemli yollardan biri düzenli uyku ve dinlenmedir. İyi ve kaliteli uyku eksikliği vücutta açlık ve stres hormonunun yükselmesine neden olmaktadır. Kalitesiz ve yetersiz bir uykuyla güne başlamak, yorgun bir beden ve zihin halini de beraberinde getirmektedir.

Kısacası bağışıklık sistemimizin kuvvetlenmesi birçok farklı etkene bağlı. Mevsim geçişinde olduğumuz bugünlerde, temel etkenleri sizinle paylaşmak istedik. Dengeli beslenmeye dikkat edip hijyen kurallarına ve düzenli uyku uyumaya özen gösterdiğimiz takdirde çok daha güçlü bir şekilde yeni mevsimi karşılayacağımıza inanıyoruz. 

Yeterli Miktarda Su Tüketmek

Gün içerisinde vücudun ihtiyacı olan sıvı miktarının karşılanması bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlamaktadır. Su tüketimi vücut hidrasyonunu sağlamakla birlikte hücrelere oksijen taşınmasına da yardımcı olur.

Su, toksinlerin vücuttan atılmasını sağlayarak detoks etkisi yaratan en önemli kaynaktır. 

Alkol ve Sigaradan Uzak Durmak

Sigara dumanı 4.000’den fazla kimyasal madde içermektedir. Bu maddelerden bilinen en az 43 tanesi kanserojen özellikler taşımaktadır. Bağışıklık sistemi vücuda giren toksik ve kimyasal yabancı maddelerle savaşmak için enerji sarf eder. İçilen her sigara bağışıklık sisteminin yavaşlamasına ve vücudun hastalıklara karşı dirençsiz hale gelmesine sebep olmaktadır.  

Bu zorlu zamanları sağlıkla atlatmak için önlemler alırken, ülkemizde ikamet izni için başvuracak kişilerin yaptırmaları zorunlu olan ikamet için yabancı sağlık sigortası’nın önemi bir kez daha hatırlatmak isteriz.  

Yabancı sağlık sigortanızı sitemiz üzerinden Online olarak 3 Adımda 3 Dakika içerisinde, güvenilir bir şekilde yaptırabilirsiniz. Deneyimlerinizi bizimle de paylaşmak isterseniz ya da sormak istediğiniz sorularınız olursa iletişim adreslerimizden yazabilirsiniz.  

Sağlıklı ve bol keşifli günler dileğimizle.

E-İkamet Sigorta Ekibi 

Önemli Uyarı:Tüm ikamet başvuru işlemlerinizi devletin resmi sitesi olan https://e-ikamet.goc.gov.tr/ sitesinden yapınız ve kesinlikle farklı aracılar veya kişilerle bilgilerinizi paylaşmayınız..

Etiketler: İkamet için Sigorta ; Yabancı Sağlık Sigortası ; Yabancılar için Sigorta ; Health insurance for residence permit in turkey ; İkamet Sigortası ; страховка длявнж в турции ; e-ikamet.goc.gov.tr ; Foreigner

health insurance

 

En yeni blog yazıları için kaydolun ve en iyi teklifleri alın

Teşekkür Ederiz.
Seçiniz