Fit ve Sağlıklı Vücuda Sahip Olmak

Önemli Uyarı: Açıklamalar sadece bilgilendirme amaçlı olup, güncel ve detaylı bilgilere e-ikamet.goc.gov.tr web adresinden ulaşabilirsiniz.

11/08/2020

FİT ve SAĞLIKLI BİR VÜCUDA SAHİP OLMAK

E-ikametsigorta olarak, Bu hafta özellikle pandemi döneminde sağlığımız için dikkat etmemiz gereken birkaç basit ama önemli noktaları sizinle paylaşmak istiyoruz.

Konu sağlık olunca, İkamet için Yabancı Sağlık Sigortasınızı da kesinlikle kapsam ve şartlarını da detaylı okuyup gerekli olduğunda haklarınızı bilmenizde fayda var. Fit ve sağlıklı bir vücuda sahip olmak herkesin amacıdır. Bunun için sağlıklı beslenme, diyet, spor ya da birçok farklı yol denenebilir. Diyet programları kısa vadede etkili olsa dahi aslında sağlık açısından oldukça zararlara yol açabilir ve kurtulduğumuz kilolar diyet bırakıldıktan sonra hızlı bir şekilde geri dönebilir.

Fit ve sağlıklı kalmak için işe günlük yaşam alışkanlıklarınızı değiştirerek başlayabilirsiniz. E-İkamet Sigorta olarak bu yazımızda sağlıklı ve fit kalmanız için 5 etkili yol öneriyoruz.

Stresi Yönetmek Bizim Elimizde

​Birçok sağlık sorunumuzun ana kaynağı maalesef ki stres olarak tanımlanmaktadır. Yeme bozuklukları, düzensiz uyku, mutsuzluklar, hareketsizlik gibi davranışların kaynağı olan stresle baş etmek aslında oldukça kolay. Hayatınızda strese sebep olan her şeyi bir kağıda yazın ve önem sırasına göre sıralayın. Hızlı ve kolay bir şekilde aksiyon alabileceklerinizi için adım adın. Stres sebeplerini yok ettikçe daha hafif hissedecek ve hayatınızın yönetimini elinize almaya başaracaksınız.

Adımlarınızı attıkça inancınız artar ve yeni ufuklara adım atarsınız. İyi bir psikoloji, sağlıklı bir beden için çok ama çok önemlidir. Dün ve Yarını değil, bugünü güzel yaşayın ve planlayın..

Doğal Beslenme Tercih Edin

Günümüzde bir çok gıdada, gıda boyaları, koruyucu maddeler ve kimyasallar içeriyor. Bu tarz yiyeceklerin besin değeri oldukça az olup, bünyemiz doğal olmayan yiyecekleri öğütmekte zorlanır. Bu yüzden çeşitli sorunlarının yanı sıra kilo sorunu da sebep olmaktadır. İşlem görmüş gıdaları hayatımızdan çıkararak kilo verme için iyi bir start verebiliriz. Ayrıca yaşam tercihi olarak doğal yiyecekleri tercih etmek sürekli ve ağır diyetler yapmaktan çok daha iyi ve sürdürülebilir bir tercihtir.​

Bunlara ek olarak;

1.     Beslenmenizde çeşitliliğe özen gösterin.

2.     Beslenmenizde tam tahıllara yeterince yer verin.

3.     Bol miktarda sebze ve meyve yiyin.

4.     Yağ tüketimini azaltın.

5.     Şeker ve şekerli besinleri çok sık tüketmeyin.

6.     Daha az tuz tüketin.

7.     Bol su için.

8.     Hareketli olun, sağlıklı vücut ağırlığınızı koruyun.

9.     Düzenli beslenin, kahvaltıyı ihmal etmeyin.

10. Akşam 20:00’den sonra bir şey tüketmeyin.

Yemeği Hızlı Yemeğin, Yemek için Zaman Ayırın

​Özellikle büyük şehirlerde, iş koşuşturmasının arasında öğünler çoğunlukla kısa zamanlara sığdırılıyor. Bir çok kişi yemeğini hızla yiyip, çay, kahve sohbet etmek alışkanlığına sahip. Hızlı yemek size zaman kazandırabilir ancak vücudumuza fazlası ile zarar vermektedir. Yemeğinizi yavaş yediğimizde çok daha fazla keyif alır ve yemeğin de tadını alabiliriz. Uzun süre ağzımızda çiğnediğimiz yemekler sindirim sistemimizin yorulmamasını ve besinlerin hızlı emilmesini destek olur. Ayrıca hızlı yemek yediğimizde doyduğumuzu anlamanız daha zor olabiliyor. Yavaş yemek yiyen insanlar çok daha az miktarda yemekle doyabiliyor. Bu da doğru boy ve kilo dengemizde kalmamız için en önemli kriterlerinden biridir.

Uyku Düzeni Önemli

​Günlük yoğun stres ve koşuşturma arasında hayat hızlı bir tempoda ilerliyor. Çoğu zaman vücudumuzun ihtiyaç duyduğu uykuyu alamayabiliyoruz. Metabolizmamızın sağlıklı olmasını istiyorsak ve bütünsel sağlığımıza gerçekten önem veriyorsak, uyku düzenimizi kesinlikle yoluna koymamız gerekiyor. Uyku Sorunlarımız, hormonlarımızı direkt etkiler ve iştahımızı yükselterek kilo almamıza sebep olabilir. Uykuya dalmakta zorlanıyorsak; uyku öncesi ılık bir duş, kitap okumak, klasik müzik dinlemek ya da meditasyon yapmak gibi adımlar atabilirsiniz.​

Egzersiz Hayatınızın Parçası Olsun

​Her gün rahatlıkla ve severek yapabileceğiniz bir egzersiz keşfedin. Bu egzersizler çok yoracak ya da zorlayacak hareketler yerine, her gün kolaylıkla yapabileceğiniz ve size kendinizi iyi hissettiren hareketlerden oluşabilir. Böylece yorgun olduğunuz zamanlarda egzersizlerinizi yapmayı ertelemez ve egzersiz yaparken keyif alırsınız. Ayrıca tempolu yürüyüşler ( günlük minimum 10.000 adım ) yaparak hem beden sağlığınıza katkı sunabilir hem de ruhunuzu dinlendirebilirsiniz.

Bu zorlu zamanları sağlıkla atlatmak için önlemler alırken, ülkemizde ikamet izni için başvuracak kişilerin yaptırmaları zorunlu olan ikamet için yabancı sağlık sigortası’nın önemi bir kez daha hatırlatmak isteriz. Yabancı sağlık sigortanızı sitemiz üzerinden Online olarak 3 Adımda 3 Dakika içerisinde, güvenilir bir şekilde yaptırabilirsiniz. Deneyimlerinizi bizimle de paylaşmak isterseniz ya da sormak istediğiniz sorularınız olursa iletişim adreslerimizden yazabilirsiniz. 

Sağlıklı ve bol keşifli günler dileğimizle.

E-İkamet Sigorta Ekibi

Önemli Uyarı:Tüm ikamet başvuru işlemlerinizi devletin resmi sitesi olan https://e-ikamet.goc.gov.tr/ sitesinden yapınız ve kesinlikle farklı aracılar veya kişilerle bilgilerinizi paylaşmayınız..

Etiketler: İkamet için Sigorta ; Yabancı Sağlık Sigortası ; Yabancılar için Sigorta ; Health insurance for residence permit in turkey ; İkamet Sigortası ; страховка длявнж в турции ; e-ikamet.goc.gov.tr ; Foreigner health insurance

En yeni blog yazıları için kaydolun ve en iyi teklifleri alın

Teşekkür Ederiz.
Seçiniz