Yabancı Sağlık Sigortası Nedir ve Kimler Yaptırabilir?

Önemli Uyarı: Açıklamalar sadece bilgilendirme amaçlı olup, güncel ve detaylı bilgilere e-ikamet.goc.gov.tr web adresinden ulaşabilirsiniz.

12/02/2024

Yabancı sağlık sigortası bir diğer adıyla oturum izni sigortasıdır. Bu sigorta yabancıların Türkiye’de oturmak veya ikamet etmek için yaptırmak zorunda olduğu bir sigortadır. Yabancı misafirlerin Türkiye’de oturum izni ve vatandaşlık başvuruları için satın almak zorunda oldukları sigortadır.

Fiyatları normal özel sağlık sigortalarından daha uygun olduğu için ve yabancı misafirlerin Türkiye’de ikamet etmeleri için zorunlu olarak almaları gerektiği için normal sigortalara göre daha uygun fiyatlandırılmaktadır. İkamet için geçerli yabancı sağlık sigortalarının poliçe limitleri aynıdır ve ücretlendirilmesi tüm sigorta şirketleri tarafından benzer orandadır.

Peki yabancı sağlık sigortası nedir? Kimler yaptırabilir? Sizler için derlediğimiz bu konuyu hadi gelin hep birlikte daha yakından inceleyelim.

Yabancı Sağlık Sigortası Zorunlu mudur?

Türkiye’de minimum 1 yıl veya daha uzun süre ikamet edecek yabancı uyruklu bireylerin ikamet başvurularında bulunmaları için Yabancı Sağlık Sigortası yaptırmaları zorunludur. Bir başka deyimle, Türk vatandaşlığına sahip olmayan yabancıların, ikamet izni ya da oturma izni almak için satın aldıkları sağlık sigortasıdır. Bu kural Türkiye’de 11 Nisan 2014 tarihinde yürürlüğe girmiştir.

Yabancı Sağlık Sigortası Neleri Kapsar?

Yabancı Sağlık Sigortasına sahip Yabancı bireyler, anlaşmalı özel sağlık kuruluşlarında gerçekleşen tanı ve tedavilerine ait sağlık masrafları, poliçede belirtilen teminat, limit, ödeme oranı ve istisnalara uygun olarak karşılanmaktadır.

Bu teminatlar tüm sigorta şirketlerinde aynıdır ve değiştirilemez. Bu poliçeler Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu gereğince kısa dönem ikamet izni başvurularında yaptırılması gereken, 10/05/2016 tarih ve 16 sayılı Vize ve İkamet İzni Taleplerinde Yaptırılacak Sağlık Sigortalarına İlişkin Genelge' de belirlenen asgari teminat yapısını (16/06/2021 tarihli ve 2021/8 sayılı genelge kapsamındaki değişiklikler ile) kapsayacak şekilde olmalıdır.

Poliçe Teminatlarını Sıralamak Gerekir İse;

Yabancı Sağlık Sigortası Ayakta ve Yatarak Tedavi Teminatı olarak 2’e ayrılır.

1-Yatarak Tedavi Masraflarınız

•            Hastane hizmetleri (ameliyat, ameliyathane, anestezi, ilaç, laboratuvar, vb.)

•            Hastanede kalınan süre içerisinde oda, yatak, yemek masrafları

•            Yatarak tedavi esnasında yapılan tüm tanı amaçlı biyokimya, mikrobiyoloji, patoloji tetkikleri, radyolojik inceleme ve görüntüleme

•            Ameliyat sonrası fizik tedavi

•            Kemoterapi, radyoterapi, diyaliz

•            24 saatten kısa sureli tıbbi tedaviler (gözlem, müşahede)

•            Bir kaza veya hastalık sonucunda uzuv kaybı olması halinde suni uzuv giderleri

•            Yoğun bakım ünitelerindeki tedaviler

•            Trafik kazası sonucu meydana gelen diş ve burun ile ilgili tedaviler

Tüm anlaşmalı sağlık kurumlarında Yatarak Tedavi Masrafları Limitsiz, anlaşmalı olmayan sağlık kurumlarında ise yıllık 50.000 TL limit ve %20 sigortalı katılım payı ile karşılanmaktadır.

Yatarak Tedavide ilk 9 ay ay bekleme süresi vardır.

2-Ayakta Tedavi Masraflarınız

•            Doktor muayene

•            Tanı amaçlı incelemeler

•            İlaç

•            Fizik tedavi

Ayakta tedavilerde yıllık 5.000 TL Kullanım Limiti vardır.

Anlaşmalı Hastanelerde sadece %20 ’sini sigortalı ödemektedir. Anlaşmasız Hastaneler de %40 Katılım Payı söz konusudur.

Ayakta Tedavide ilk 6 ay bekleme süresi bulunmaktadır.

Yabancı Sağlık Sigortasından Kimler Faydalanabilir?

Yabancı Sağlık Sigortasından Türkiye’de ikamet etmek isteyen tüm yabancılar faydalanabilir. Türkiye’de kısa dönem ikameti, aile ikameti, öğrenci ikameti ve yatırım amaçlı ikamet türlerine başvuracak her birey bu sigortadan faydalanabilir. Sigorta şirketlerine göre yaş baremleri değişkenlik gösterebilir.

Genel olarak tüm sigorta şirketlerinde 0-65 yaş arasındaki bireyler bu sigortadan faydalanabilir, bazı şirketlerde ise 66-70 yaş arasına kadar bu sigorta sunulabilmektedir.

Yabancı Sağlık Sigortasının Avantajları Nelerdir?

·      En büyük avantajı normal özel sağlık sigortalarından daha uygun olduğu için ve yabancı misafirlerin Türkiye’de ikamet etmeleri için zorunlu olarak almaları gerektiği için normal sigortalara göre daha uygun fiyatlandırılmaktadır.

·      Poliçeler ikamet süresi kadar yani maksimum 2 yıllık olarak düzelebilmektedir. Türkiye’de yabancı sağlık sigortası dışındaki hiçbir ürün 2 yıllık olarak düzenlenemez.

·      Poliçe satın alma süreci diğer sağlık sigortalarına göre daha hızlı ve basittir.

·      Sigorta şirketlerinde bağlı olarak özel indirim hakları bulunmaktadır.

Yabancı Sağlık Sigortası Nasıl İptal Edilir?

İkamet için zorunlu olan yabancı sağlık sigortalarının iptali için aşağıdaki şartların gerçekleşmiş olması gerekmektedir;

• Göç idaresinin sigortaya ihtiyaç olmadığını ileten belgenin iletilmesi durumunda, (İşlem görmemiştir/kullanılmamıştır yazılı poliçelerde, poliçe üzerinde göç işlerinde kaşeyi basan memurun adı, soyadı, imza ve tarih olmadan işlem yapılamamaktadır.)

• İkamet izninin iptalinin gerçekleşmesi durumunda göç idaresi tarafından resmî belgenin iletilmesi,

• Sigortalının SGK kurumuna geçiş yapması durumunda SGK kurumu kapsamına dahil olunduğunu gösterir belge ibrazında,

• 2 yıllık ikamet başvurularında 1 yıllık ikamet verilmesi durumunda ikamet kartının ön ve arka resmi veya ikamet başvuru formu iletilmesi durumunda ikinci yıl poliçesi iade edilecektir.

E-ikametsigorta.com , Türkiye'nin İlk ve Lider Online Yabancı Sağlık Sigortası satın alma platformudur ve Sadece Yabancı Sağlık Sigortası / İkamet İzin Sigortası sunar. Bu amaç ile kurulmuştur.

Web sitemizdeki sigortalar, Tüm İkamet Başvuruları için geçerlidir. Sigortacılık dışında faaliyetimiz söz konusu değildir. Web sitemizdeki ikamet süreçleri hakkındaki tüm bilgiler, sigortalılarımızı bilgilendirme amaçlıdır.

E-ikametsigorta.com olarak sunduğumuz Yabancı Sağlık Sigortası içerik ve kapsamlarına ana sayfamızda yer alan https://www.eikametsigorta.com/content/health-insurance-for-foreigners link üzerinden ulaşabilirsiniz.

E-ikametsigorta.com olarak sigorta satın alma süreçleri kadar sigortanızı satın alma sonrası süreçlerinizde de her zaman sizlere destek sağlamaktayız. Müşteri hizmetlerimiz 7 gün, 4 dilde sizlere hizmet vermekten mutluluk duyar.

Bilgi almak ve EN UYGUN fiyatlara sahip olmak için WhatsApp hattımıza yazmayı unutmayın

Saygılarımızla

E-İkametSigorta Ekibi

Web Sitesi: https://www.e-ikametsigorta.com/

İletişim: +90 212 355 89 89

WhatsApp: https://wa.me/905304682003

Adres: Nispetiye Mah. Gazi Güçnar Sok. No:4 Kat:4 Ofis No:10 Beşiktaş, İstanbul  

 

Tags : yabancı özel sağlık sigortası , özel sağlık sigortası yabancılar için, yabancılar için özel sağlık sigortası, ozel sigorta yabancilar için , yabancilar icin ozel saglik sigortasi fiyatlari , yabancılar için özel sağlık sigortası fiyatları 2022 , yabancı özel sağlık sigortası fiyatları , yabancılar için özel sağlık sigortası fiyatları , yabancılara özel sağlık sigortası fiyatları , yabancı uyruklu özel sağlık sigortası , allianz yabancı sağlık sigortası , aksigorta yabancılara özel sağlık sigortası , allianz vitamin 2e , allianz yabancı sağlık , allianz yabancı sağlık sigortası anlaşmalı hastaneler , elit yabancılar için özel sağlık sigortası , yabanci uyruklulara ozel saglik sigortasi , yabancilar icin ozel saglik sigortasi , yabancilar için özel sağlık sigortası fiyatları , yabancı uyruklu kişilere özel sağlık sigortası , yabancı uyruklular için özel sağlık sigortası , yabancılar için özel sağlık sigortası fiyatları 2020 , yabancılar için özel sağlık sigortası fiyatları 2021


En yeni blog yazıları için kaydolun ve en iyi teklifleri alın

Teşekkür Ederiz.
Seçiniz