Türkiyenin Güzellikleri: Nemrut Dağı

Önemli Uyarı: Açıklamalar sadece bilgilendirme amaçlı olup, güncel ve detaylı bilgilere e-ikamet.goc.gov.tr web adresinden ulaşabilirsiniz.

09/09/2020

Türkiyenin Güzellikleri: Nemrut Dağı 

Türkiyedeki tatilinizde mutlaka gezmenizi gerekli gördüğümüz Nemrut Dağı, Belki de hayatınızda yaşayabileceğiniz en güzel gün doğumunu sizlere yaşatacak. Bu yazımızda siz yabancı sağlık sigortası müşterilerimize Türkiyedeki en ikonik yerlerden olan Nemrut Dağını tanıtacağız.  

Nemrut Dağı Adıyaman’a bağlı olan Karadut Köyünde bulunmaktadır. Fakat Nemrut Dağına ulaşım Malatya’dan da mümkün. Hatta bu sebepten dolayı Adıyamanlılar ile Malatyalılar arasında yıllardadır süregelen Nemrut Kimindir tartışması da var  

Millattan önce 163 ile milattan sonra 72 yılları arasında bölgede egemenliği bulunan Kommagene Krallı zamanında yapılmış olan heykeller, Kommagene Kralı I. Antiochus’un atalarına ve tanrılara olan minneti için yapılmıştır. Aynı zamanda bu bölgeye I. Antiochus kendi mezarını da yaptırmıştır. Fakat bu mezar günümüz tarihine kadar keşfedilememiştir.  

Uç noktası deniz seviyesinden 2150 metre yüksekte olan Nemrut Dağı, helenistik çağın en görkemli kalıntılarından birisidir. Nemrut Dağında bulunan heykeller doğu, batı ve kuzey olarak yayılmış olup. Bunlardan Doğu terası kutsal bölgedir ve en önemli heykellere ev sahipliği yapmaktadır. Aynı zamanda heykeller kireçtaşı bloklarından yapılmış olup, 10 metre yüksekliğe kadar çıkabilmektedir. İlk bakıldığında sadece kafadan oluştuğu düşünülen heykellerin, oturan bir şekilde vücudu da mevcuttur. Fakat heykellerin vücutları zamanla yok olmuştur.  

Yabancı sağlık sigortası müşterilerimize tavsiyemiz Nemrut Dağını mutlaka güneşin doğuşunda ya da batışında ziyaret etmeleridir. Bu şekilde Nemrut Dağının tüm deneyimini yaşayabilir, gün doğumunda zifiri karanlıkta tırmandığınız tepeye ulaştığınızda, güneşin dağların arasından belirmesiyle oluşan esrarengiz dağ silüetlerini ve manzarayı kendi gözlerinizle görebilirsiniz.  

MüzeKart’ınız ile ziyaret edebileceğiniz Nemrut Dağına, hem Malatya’dan hem de Adıyaman’dan ulaşabilirsiniz. Bu konuyla ilgili detayları yazımızın ilerki kısımlarında paylaşıyor olacağız.  

Nemrut Dağına çıkarken sizlere önerimiz, mutlaka yanınızda su ve atıştırmalık yiyecek getirmeniz. Çünkü Nemrut Dağı tepesinde tuvalet dahil olmak üzere hiçbir tesis yok. Bu sebepten dolayı yanınıza mutlaka su almanızı tavsiye ediyoruz. 

Ayrıca hangi mevsim olursa olsun, yanınıza mutlaka kalın kıyafetler getirmeniz. Deniz seviyesinden çok yüksekte olmasından dolayı özellikle güneşin batımından sonra çok soğuk olan Nemrut Dağı, rüzgar ile birlikte dondurucu soğukluğa kolayca erişebiliyor. Bu sebeple yanınıza mutlaka kalın kıyafetler almanızı öneriyoruz.  

Ayrıca yanınıza rahat ayakkabılar almanız şart, yaz mevisine aldanıp yanınıza terlik ve sandelet gibi ayakkabılar almayın. Bizim tavsiyemiz rahat bir spor ayakkabı olacaktır. Ayrıca nemrut Dağına çıkmak için sportif olmanıza gerek yok. Kısa bir yol ile çıkılan Nemrut Dağına, her yaştan herkes çıkabilir.

Nemrut Dağına ulaşmak içinse eğer Malatya’dan ulaşım sağlıyorsanız 2 saat kadar bir süreye ihtiyacınız var. Malatya gişelerine kendi aracınızla geldikten sonra park edip servis ile zirveye çıkabilirsiniz. Eğer isterseniz kendi aracınız ile de çıkabilirsiniz fakat yol biraz bozuk olduğundan servisi kullanmanız daha iyi bir seçim olacaktır. 

Nemrut Milli Park alanı ise Adıyaman şehir merkezine ise 90 dakika uzaklıkta. Şehirlerarası otobüsler ile Kahta ilçesine geldikten sonra otellerin servis hizmetlerinden yararlayabilir, minibus kiralayabilirsiniz. Ayrıca Adıyaman’dan Nemrut Dağına giden yol üzerinde Karakuş Tümülüsü ve Arsemia şehrini de gözlemleyebilirsiniz. 

 

Kaynak: Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı 

E-ikametsigorta.com, ikamet için yabancı sağlık sigortası hizmeti sunan bir online satın alma platformudur. Yabancı sağlık sigortası hizmetlerimiz için lütfen web sitemizin ana sayfasını ziyaret ediniz. 

Önemli Not; Bütün ikamet işlemlerinizi Türkiye Cumhuriyeti’nin resmî web sitesi olan https://e-ikamet.goc.gov.tr/ adresinden bizzat kendiniz gerçekleştiriniz. Üçüncü kişilerle ve aracılarla kişisel bilgilerinizi paylaşmaktan sakınınız.

En yeni blog yazıları için kaydolun ve en iyi teklifleri alın

Teşekkür Ederiz.
Seçiniz