Türkiye’nin Güzellikleri: Kayseri

Önemli Uyarı: Açıklamalar sadece bilgilendirme amaçlı olup, güncel ve detaylı bilgilere e-ikamet.goc.gov.tr web adresinden ulaşabilirsiniz.

04/03/2021

Türkiye’nin Güzellikleri: Kayseri

Değerli ikamet sigortası müşterilerimiz, bu haftaki Türkiye’nin Güzellikleri serimizde sizlerle Kayseri ilimizi paylaşacağız. Eğer siz de hazırsanız gelin Kayseri’yi tanımaya başlayalım.

KAYSERİ

Erciyes’ten kopup gelen soğuk rüzgarların olduğu bir mevsimde gitmediyseniz, hemen her köşesinde tarihi bir mekânla karşılaşabileceğiniz Kayseri’yi yürüyerek gezmek en güzeli.

Kayseri Cumhuriyet Meydanı, şehri keşfetmeye başlamak için iyi bir başlangıç noktası. Şehrin kalbi Cumhuriyet Meydanı’nda durup da çepeçevre etrafınızı incelediğinizde 5 bin yılın izlerini görebiliyorsunuz. Romalılardan kalma kaleden Bizans, Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyeti dönemi tarihi miraslarını olduğunuz yerden görebiliyorsunuz. Eski Kayseri ile yeni Kayseri bu meydanda iç içe geçmiş durumda karşınızda.

Kayseri Kalesi: Kayseri’deki tarihi yapılar arasında en haşmetlisi. Tarihi milattan önce 3’üncü yüzyıla kadar gidiyor. Bizans, Selçuklu, Osmanlı dönemlerinde kullanılmış. Kalenin 2 kapısı ve 18 burcu var, daha sonraları 1 kapı daha açılmış. Genelde kaleler tepelere, yüksek noktalara yapılırken, Kayseri Kalesi düz bir alana kurulmuş nadir örneklerden.

Kayseri Saat Kulesi: Sultan II. Abdülhamit zamanında tüm büyük şehirlerde birer saat kulesi ve muvakkithane (Camilerin yanına kurulan ve güneşin hareketlerine göre namaz saatlerini ayarlamak işiyle uğraşılan yerler) yapılması için ferman yayınlanmış. 10 metre yüksekliğindeki Kayseri Saat Kulesi de bu fermanın sonucu olarak 1906’da kesme taştan inşa edilmiş.

Bürüngüz Camii: Refik Bürüngüz tarafından klasik Osmanlı mimari tarzında inşa ettirilmiş bir cami. Cumhuriyet Meydanına hakim bir nokta da yer alıyor. Cami 6. yüzyılda yapılmış, tek kubbeli, tek minareli.

Kurşunlu Camii: Kayseri Kapalı Çarşı ile Hilton Kayseri arasında yer alıyor. Mimar Sinan tarafından Kayseri’de inşa edilen iki camiden biri olduğu rivayet ediliyor. Mimar Sinan o dönemde 97 yaşında olduğundan iddia hakkında şüpheler var. Kalem nakışları ve süslemeleri görmeye değer.

Kayseri’ye nasıl gidilir?

İç Anadolu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri arasında ve bu bölgedeki illerle Türkiye’nin batısı ve güneyi arasında bir köprü görevi görür. Bu nedenle önemli demir ve karayollarına sahiptir. Ankara’dan Kars’a kadar uzanan Doğu Ekspresi, Ankara ve Erzurum arasında ulaşım sağlayan Erzurum Ekspresi ve Ankara’dan Tatvan’a ulaşım sağlayan Van Gölü Ekspresi, Kayseri’den geçer. Kayseri’yi Adana’ya bağlayan Erciyes Ekspresi de sıklıkla tercih edilir. Önemli demiryolu ağını karayolu ulaşımıyla da destekleyen Kayseri’ye Türkiye’nin birçok önemli şehrinden otobüs seferleri düzenlenir. Ayrıca şehre havayoluyla da ulaşım mümkündür. Kayseri Havalimanı şehre 5 kilometre uzaklıkta konumlanmıştır. Bu nedenle havalimanından Kayseri’de görülecek ve gezilecek yerlere kolaylıkla ulaşılabilir.

E-ikametsigorta.com, ikamet için yabancı sağlık sigortası hizmeti sunan bir Online satın alma platformudur. Yabancı sağlık sigortası hizmetlerimiz için lütfen web sitemizin ana sayfasını ziyaret ediniz.

Saygılarımızla

E-İkamet Sigorta Ekibi

Önemli Not; Bütün ikamet işlemlerinizi Türkiye Cumhuriyeti’nin resmî web sitesi olan https://e-ikamet.goc.gov.tr/ adresinden bizzat kendiniz gerçekleştiriniz. Üçüncü kişilerle ve aracılarla kişisel bilgilerinizi paylaşmaktan sakınınız. İkamet başvurunuzu bu site dışında kesinlikle yapmayınız.

En yeni blog yazıları için kaydolun ve en iyi teklifleri alın

Teşekkür Ederiz.
Seçiniz